Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aalusia24

za mało hemoglobiny

Polecane posty

Gość aalusia24

Dziewczyny mam pytanie: Czy jak jestem w 3 miesiacu ciąży i mam za mało hemoglobiny we krwi czy musze się kłaśc do szpitala na obserwacje czy to się leczy witaminami??? Bo koleżanka nagadała mi ,że na to sie idzie do szpitala a do nastepnej wizyty u lekarza 2 tyg!!!!!

w ciaży kobiety często mają niższą hemoglobinę, ponieważ dziecko z nas wyciąga. Dostaniesz od lekarza żelazo, być może jakieś witaminy - dokładnie nie wiem, bo mnie spadła poniżej normy dopiero teraz, w 6 miesiącu, a wizytę mam za tydzień. Ale lekarz uprzedził mnie, że prawdopodobnie spadnie około 23-25 tygodznia ciąży, więc jest to często spotykane

Gość aalusia24
Czyli nie trzeba się kłaść do szpitala??? Bardzo mi zalezy na pewnej odpowiedzi.

Gość gggggggggg
musiałabyś mieć mocną anemię.Poniżej normy tzn ile masz jej?

Gość nie trzeba

Gość aalusia24
mam tylko 5, 4 ;o(

Gość gggggggggg
5,4 hemoglobiny???

Gość gggggggggg
w jakich jednostkach to masz?

Gość aalusia24
tak hemoglobiny. minimum powinno byc chyba 12 wiem. ale ja zawsze mialam mało hemoglobiny we krwi.

Gość gggggggggg
ale 5,4 g/dl czy mmol/l?

Gość aalusia24
5,4 g/ dL

Gość gggggggggg
mój by cię skierował do szpitala.Zadzwoń teraz ,zapytaj,bo nawet jak nie szpital to natychmiast pewnie żelazo

Gość aalusia24
dzięki, faktycznie zadzwonie. lepiej nie ryzykowac!! Dziękuję za odpowiedzi dziewczyny i powodzenia!!!

Gość gggggggggg
ale powiedz mi,normalnie funkcjonujesz z taką hemoglobiną?:) jak mnie kiedyś spadła do 10 to kręciło mi się w głowie i miałam omdlenia.Normalnie chodzisz?

Gość o mamuniu
dziewczyno, to jak ty funkcjonujesz, ja po porodzie miałam 7.8 hemoglobiny i ledwo miałam siłę chodzić, taka byłam słaba, a do tego byłam biała, dosłownie biała jak kartka papieru.

Gość jestem w 33 tc
Spokojnie, nikt cie nie bedzie kladl do szpitala, a lekarz przepisze ci zelazo i moze jakies witaminy (zalezy od lekarza) Ja mam tak samo (5,8) i pije 2 razy dziennie taki oblesny, ale skuteczny plyn ziolowy-wyciag z roznych rosliny (np. szpinak) z dodatkiem jakis tam witamin. Mi pomaga, bo nie jestem juz taka spiaca i zmeczona na okraglo, ale we wtorek dokladnie zobacze ile mi wzroslo, bo wtedy mam wizyty. Dam ci jeszcze jedna rade, jaka podala mi moja polozna. Pol godziny przed i po posilku przy niskiej hemoglobinie nie wolno jesc ani pic produtkow mlecznych typu maslanka, jogurt, mleko, a wiec tez nie wolno nimi popijac posilkow, bo one wyplukuja zelazo. Do posilkow najlepiej pic napoje bogate w witamince C (np.sok pomaranczowy), bo witamina C odwrotnie do mleka wspomaga wchlanianie zelaza.

nie no, z takim wynikiem to faktycznie poważna sprawa. powinnaś się wczesniej skontaktować ze swoim lekarzem