Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczuszkakaczorka

Oto co dziś powiedział mi mój lekarz....

Polecane posty

Gość kaczuszkakaczorka

Otóż dzis bylam u ginekologa i zmienil mi tabletki z Yasmin na Yaz. Stosowalam Yasmin prawie 2 lata ale juz zaczynalam je zle znosic wiec chcialam zmienic:> Ale to niewazne. Moje pytanie jest takie.Bo czegos nie rozumiem.Na ulotce informacyjnej napisane jest, że kiedy wczesniej stosowalo sie inny doustny srodek antykoncepcyjny preparat Yaz nalezy zazyc po tej 7 dniowej przerwie, tak jakbym dalej brala Yasmin... Natomiast lekarz powiedział że mam wziasc pierwszą tabletkę Yaz, w dzien kiedy dostanę miesiączki... jestem w kropce, bo az go 2 razy pytalam o to, uparcie twierdzil to samo... Jak powinnam zazyc nowe tabletki... Czy to ma jakis zwiazek z tym że Yaz to ta nowa ilosc 24+4? Bo juz nic nie rozumiem:( Pomózcie...

Gość antoine
jeśli chcesz, aby zadziałały od razu to zacznij je brać tak, jak powiedział lekarz.

Gość kaczuszkakaczorka
no spoko,ale kiedy wezmę po tych siedmiu dniach to nie bede zabezpieczona odrazu?:>Czy to ma jakis zwiazek z tym, że Yaz ma wiecej tabletek?;]

Gość antoine
nie, te 4 dodatkowe tabletki wywołują po prostu efekt placebo dla organizmu i są po to, by pamiętać o braniu tabletek cały codziennie. Nie wiem, czy bedziesz zabezpieczona jesli wezmiesz po 7 dniach, ale co za problem wziąć od razu? lepiej wez od razu, bedziesz spokojniejsza. ja bym bardziej na Twoim miejscu słuchała lekarza niż sugerowała się ulotką w tym przypadku :) wiesz, tu może chodzić i zawartą dawkę hormonów :) Yaz mają ją mniejszą.

Gość kaczuszkakaczorka
ok dzieki za info:)))