Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pappappapa

czy ktoś robi roladki z kurczaka??

Polecane posty

Gość pappappapa

jakrobicie, dajecie cos do srodka, np. pieczarki??? czy musza byc podsmazone? filety raczej duze? zwiazujecie to jakos?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam lg
a zamiast zwijania mozna piers lekko rozbic i zwyczajnie ja wkladam ser zolty papryke jelapeno pieczarki surowe skaldam na pol panieruje jak kotlet dosiskam smaze nic sie nie rozwala nie wylewa inne dodatki pasat z czosnku rozmarynu i ziel marynowanego pieprzu podsmazone pieczarki z cebula-starte na tarce wczesniej plaster ostrego salami i ziel marynowany pieprz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
ja nadziewam przesmazonym porem,startym serem i śmietaną,można panierowac lub nie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pappappapa
dzieki a w bulec i jajku robicie? troche maki przed?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość baska100
na rozbity filet z kurczaka i przyprawiony sola i pieprzem dałam ser zółty w plastrach i 3 morele suszone -namoczone i zwinełam w roladke i spiełam wykałaczka ,opruszyłam mąką i obsmażyłam na tłuszczu i podlałam rosołem i poddusiłam do miękości ok 30 min pod przykryciem -sos można zagęscić Dobre w smaku i ładne w przekroju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam lg
tak w jajku i bulce tylko wydje mi sie, ze cycki czikena ciezko ladnie rozbic-rwa sie...wiec czesciej szalecje ze schabem ale co do roladek z czikena przerobilam wiele awriacjiii np-robione tak jak zrazy w sosoie lub obsmazane na b malym ogniu pod przykryciem-mega rumiane-ale nie spalone---dochodzily do siebie pomalu a sos zrobilam oddzielnie i podalam na kleksie ja nie spinam wykalaczka zwyczajnie zasmazam je mocno ne tej stronie zlozenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krucafuks
a mam lg tylko wydje mi sie, ze cycki czikena ciezko ladnie rozbic-rwa sie...wiec czesciej szalecje ze schabem Wkładasz piers najpierw do woreczka foliowego i dopiero traktujesz tłuczkiem, nic sie nie powinno porwac, chyba, ze bedziesz walic z zapalem psychopaty:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja mam lg
ooo..ale ja tluke przez torebke foliowa...zreszta kazde mieso...zeby nie bylo rozbryzgow....ech:)fakt moze za mocno napierniczam tym tluczkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość isiaok
ja rozbite piersi smaruje musztarda francuska, zwijam, oprószam przyprawą do kurczaka, papryka i smaze z cebula w krązki...pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja do środka
daję suszone pomidory, mozzarellę i świeżą bazylię, w niczym nie panieruję, tylko griluję lub robię w parowarze. pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja lubie takie z serkiem pleśniowym,pomidorami.Tak naprawdę to do takich roladek to możesz włożyć co tylko lubisz.Możesz je pożniej upiec,usmażyć,poddusić-wszystko wedle własnego pomysłu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to ja wam polecam cos
a suszone pomidory w oliwie czy po prostu suszone dodajesz...bo smakowicie brzmi... a co do grilla..nacierasz miesko wczesniej oliwa czy po prostu ladujesz na grilll?elektryczny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja dzisiaj zrobiłam na obiad
rozbiłam piersi, posmarowałam cienko musztardą, posypałam przyprawami i nałożyłam farsz (papryka czerwona, pieczarki, papryczki chili - pokrojone w drobną kostkę), zwinęłam, na górę znowu przyprawy i do piekarnika, jak już mięso było dobre to posypałam startym serem żółtym i jeszcze trzymałam w piekarniku 5min. Wyszły pyszne! Nawet tata mówił, że od dzisiaj ja gotuję bo nigdy nie jadł takich pysznych roladek :D ale były ostre więc jeśli ktoś nie lubi ostrych potraw to należy wykluczyć papryczki chili.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość auorkaaaaaaaa
ja tez dzis rzrobilam oboiad. roladki ze sliwka. ale jakies mdle byly.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja kupuje pierś z kurczaka albo schab rozbijam to na duży kotlet pakuje do środka po kawałku: ser żółty kiszony ogórek wędzony boczek/szynka zawijam to wszystko robię panierkę z jajka i bułki tartej związuje białą zwykłą nitką/ można spiąć wykałaczkami smażę na oleju pod przykryciem pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja kupuje pierś z kurczaka albo schab rozbijam to na duży kotlet pakuje do środka po kawałku: ser żółty kiszony ogórek wędzony boczek/szynka zawijam to wszystko robię panierkę z jajka i bułki tartej związuje białą zwykłą nitką/ można spiąć wykałaczkami smażę na oleju pod przykryciem pycha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja do środka
pomidory suszone kupuję takie w oliwie, wyławiam i wkładam do środka. Mięso najpierw wkładam do miseczki, daję troche oliwy, ale niedużo (może być ta z pomidoró, daje smak), sól i ew. inne przyprawy, obtaczam w tym, żeby się wszystkie kawałki pokryły i potem takie nadziewam i griluję na patelni grilowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×