Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile w kopercie na ślub

ile w kopercie na ślub?

Polecane posty

Gość ile w kopercie na ślub

ile wypada dać na ślub z weselem i noclegiem dobrym znajomym. Jesteśmy ze stolicy, ustabilizowani finansowo, ale nie chcemy przegiąć w żadną stronę.

Gość ale wy sie nakrecacie
u nas minimum to 400zł od pary

Gość 500 zł

o rany dajcie na ile czujecie ze jesteście w stanie. 500 minimum pełno jest takich topików tutaj :O

Gość heheheh ale fajnie
nie ma zadnego minimum a jak by cie nie bylo stac na 500 to co wtedy u nas w regionie to caly czas 200-300 i wzwyz moja znajoma szla w tą sobote z mezem do jakiejs tam rodzinki jego ojców, no i mowila ze kasy nei mają bo on przez jeden miesiąc nei robil to ze dadzą 200zł i tyle i tez dobrze tyle ze bez noclegu i jednodniowe ale ostatnio czytalam na jednym topiku jak to panny mlode wykrzykiwaly ze mlodzi jak robią wesele to nei dla pieniedzy i ze powinni tylko wtedy robic jak ich na to stac, a wiec w ich mniemaniu powinni zalatwic wszystkim hotel jakies prezenciki i wszystko powinno byc z najwyzszej polki do tego po kilka rodzaji alkoholu - wlasnei tylk takie wesela powinno sie robic no i goscie powinni sie wlasnie z mniej niz 500zł w kopercie nawet nie pokazywac

ok nie ma minumum wg ciebie ale autorka nie powiedziala ze jest biedna, i ze idzie w parze z kolega, tylko jest usytuowana finansowo i idzie ze swoim męrzem narzeczonym do dobrych znajomych wiec trzymajmy sie tematu

Gość karteczka****8
a mnie zaprosila kolezanka, nie wiem co zrobic, nie stac mnie bo jestem na stazu od 2 tygodni dopiero, moj chlopak pracuje dorywczo i musi spłacac kredyt, wiec lipa:(najgorsze jest to ze trzeba dojechac samochodem 150 km!!! wiec dojda koszty paliwa!!!!! nie wiem ile dac, stac nas na gora 300zł, wiec dac 300 czy lepiej odmowic ze z powodów finansowych nie przyjedziemy

300 zł to w waszym przypadku spora kwota. A wiadomo że znajomi wiedza ze nie śpicie na pieniądzach więc idziecie i dobrze się bawcie;-)

Gość gupeek
porazaja mnie te wszytskie topiki "ile wypada" :classic_cool: gowno wypada - daje sie tyle, na ile cie stac,skoro ktos cie zaprosil, to znaczy, ze zalezy mu na twojej obecnosci, a nie na pieniadzach od ciebie, a wiec jesli nie przelewa ci sie - kup jakis fajny prezent, a nie dawaj pieniadze. jesli chcesz dac pieniadze - daj tyle, ile czujesz.

Gość 12345654321
500 zl od pary sie przyjmuje natomiast wahania w jedna czy druga strone zaleza od tego kto ile ma pieniedzy i kim jest dla pary mlodej

Gość karteczka****8
ogolnie to napisalam ze gora 300zł moge dac, ale szczerze mowiac szkoda mi:( najchetniej dałabym z 100-200zł bo wiadomo ze do auta trzeba paliwo nalac:( no i wiem ze oni placą 160zł za osobe na weselu wiec dlatego mysle ze 300 wypada dac, zeby tak mniej wiecej im sie zwrocilo, sama nie wiem, przeraza mnie to wlasnie ze ludzie pisza ze minimum trzeba tyle i tyle:(

Gość Idziemy na wesele w sierpniu
do dobrych znajomych i dajemy 200zł. Na więcej nas nie stać. Każdy daje tyle ile ma. Ja się nie będę zastanawiać co sobie pomyślą . Jak komuś nie pasi to niech zaprasza samych bogaczyków to może dadzą więcej.

Gość my na wesele w czerwcu dajemy
200zł.Każdy daje tyle na ile go stać.

Gość zniesmaczonymocno
kiedys szedłem razem z kumlem na jedno wesele, i my daliśmy 400 a oni 100zł. a wiem że go stać na więcej było, bo dużo lepej zarabia niż ja. osobiscie nie chodzę na wesele kiedy nie mogę dać więcej niz młodzi na mnie wydali bo uważam ze jest to nie wporzadku. uważam ze kasa z wesela dla młodych jest na rozwój rodziny i przyjecia traktuję jako zapewnienie młodym startu w życiu, a nie jako imprezę. za 100zł to mogę isc do klubu na kilka drinków, a nie na całonocną wyzerkę z gożałą i zespołem. nie wspomne już o dawaniu pustych kopert.

Gość zniesmaczonymocno
sory za ort.

Gość Marchewa 12345
zniesmaczonymocno bravo :) :)

Gość a ile sie daje
jesli sie ma kase znajomym? 400 zl jest ok? czy daje sie wiecej? miasto sredniej wielkosci.... mlodzi z tego co wiem placa ok 150 zl za osobe

Gość Marchewa 12345
a ile sie daje zalezy w jakim wojewodztwie u mnie a niewielkiej miejscowosci 180-200 zl od osoby :)

Gość Marchewa 12345
tzn mialam na mysli ze mlodzi tyle placa od talerzyka

Gość wkurzonaaMAXana
ja dostalam zaproszenia na slub, wiem ze kolezanka placi za osobe 160zł bo nieraz narzekala mi ile to kasy na to czy na tamto musi wydac, szczerze mowiac juz tym rzygam i nie chce mi sie jechac(ponad 150km) no ale jakbym sie zdecydowała to pewnie bez minimum 300 zł nie mam co sie pokazywac?????????? jak myslicie(jechałabym z chlopakiem wiec licze ze 300zł od pray to minimum) +benzyna, to kurde mnie nie stac:/