Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieletnia

Dostałam mandat i nie zapłaciłam !

Polecane posty

Gość nieletnia

jakieś 3 tyg. temu jak jechałam autobusem bez biletu złapał mnie kanar i dostałam mandat w kwocie 78.10 zł na mandacie pisało, że po tygodniu zaczną narastać odsetki czyli po dwóch tygodniach miałam do zapłacenia już ponad 100 zł a teraz minęły jakieś 3 tyg a ja nie mam pieniędzy żeby zapłacić jestem niepełnoletnia a rodzice nawet nie chcą słyszeć o tym, że mają zapłacić tyle pieniędzy nie wiem co robić ? :(

Gość nieletnia
Jak mam zapłacić jeżeli nie pracuje? ;/

Gość nieletnia
hmm... jakie mogą być konsekwencje jeżeli go nie zapłace ?

Gość nieletnia
będe miała 17 lat tak pokwitowałam...

Gość jak twoi rodzice nie zaplaca
to wejdzie im do domu komornik, powaznie moja kumpela tak miala, studiuje w lodzi i tam zlapal ja kanar, dostala mandat nie zaplacila olala sprawe i po jakims czasie komornik wlazl do jej rodzinnego domu (mieszka w jakiejs wsi pod lomza) i zabral z jej pokoju telewizor :D

Gość anka245
trzeba było kupić bilet a nie teraz myśleć skąd wziąść kasę. moją kuzynkę złapali odsetki tak urosły że głowa boli....

To musiała miec pecha. Mój kolega ze studiów dostac mandat jak był w 6 klasie podstawówki i do dzisiaj nie zapłacił i takich osób jest bardzo duzo. Druga sprawa to czemu podpisałaś odbiór? wszak zmusic Cię do tego nie mógl dlatego też czasami pojawiają się ze Strażą Miejską ale ich to z daleka widac zatem można wyjśc z autobusy/tramwaju.

komornik przychodzi po kase a nie po telewizor!!!! bajek sie na ogladales za duzo, probuje sie dogadac co do splaty, jesli nie dostanie kasy do dopiero robi "zajecie" czegos wartosiowego i jak dalej kasy nie dostanie to dopiero to zabiera..

Gość jak twoi rodzice nie zaplaca
no to moze wlasnie u nich tak bylo co facet ? z tego co wiem to ci rodzice sami powiedzieli komornikowi ze nie zaplaca i jak chce to zeby zabral telewizor z jej pokoju bo to jej.

Gość nieletnia
To było po godz 6 rano jak wracałam z imprezy było tylko kilka osób w autobusie nie myślałam, że o tej godz i to w niedziele może sprawdzać bilety. Byłam dość zmęczona i chciałam jak najszybciej wysiąść i iść spać dlatego podpisałam...

Słuchajcie, muszę Wam powiedzieć, że najgorsze co możecie zrobić to niepłacenie mandatów w terminie. Poczytajcie o tym na https://zaplacmandat.pl/warto-wiedziec/co-dzieje-sie-jesli-nie-zaplace-mandatu , bo zazwyczaj później grozi Nam wizja komornika albo US. To mało komfortowe więc polecam zawsze płacić takie należności na czas.

Gość Gabrycha969
To bardzo niedobrze. Trzeba było od razu zapłacić za ten mandat przez stronę: https://zaplacmandat.pl/ i mieć z głowy. Teraz mogą ci tylko naliczyć niepotrzebne odsetki, a mozna było tego uniknąć

Gość gość
Gabrycha, jesteś świadoma, że wklejąc link tych oszustów jesteś współwinna przestępstwa?