Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hegronka

rozterki życiowe dwudziestocztero latki

Polecane posty

Gość hegronka

mam narzeczonego od 4 lat, układa nam się dobrze, jest cudowny i kochany, kłótnie bywają ale umiemy się dogadać. problem jest z jego rodziną. połowa w kryminale, ojciec bił matkę, rozwiedli się, teraz ta ma innego faceta, bracia to typowy margines, siostra nie lepsza. chłopak mieszka sam, utrzymuje z nimi chłodne stosunki, chociaż często im pomaga finansowo i w ogóle ale tak jak by z przymusu. chcemy wziąć ślub, zamieszkać razem i tu rodzi się pytanie czy po ślubie jego rodzina będzie miała duży wpływa na nasze życie? czy chłopak z takiej rodzin typowo patologicznej może być "normalny"? (dzieciństwo miał straszne) jak zrobić żeby im ciągle nie pomagać? jak ojciec wyjdzie z więzienia to w interesie syna było by mu pomóc ale czy warto? wprowadzi się do nas, do normalnej pracy pewnie nie pójdzie, będzie się awanturował a pod most go nie wwalimy. to samo z braćmi.. co robić?

Gość weeessssddd
Chcesz przyjąć kryminaliste pod dach, który bił żonę? Litości. Chłopak uciekł od marginesu, ty nie wychowałaś się w marginesie, więc nie ściagaj marginesu do domu. Chcesz sobie zmarnować życie? W ogóle nie utrzymuj z ta rodziną jakichkolwiek stosunkow. Po co pomagać komuś, kto nie umie z tej pomocy skorzystać? Tylko chętnie nierobu i przestępcy wyciągaliby łapę po cudzą łatwą kasę. Wybrali takie zycie, to niech tak żyją. odetnijcie się od nich. A napewno jego ojca w żadnym razie nie przyjmuj pod swój dach.

Gość hegronka
dziękuję za odpowiedzi :) mój narzeczony powoli ucina z nimi kontakt ;) dobrze że mamę ma w porządku :) dużo przeszła z tą rodziną ale już jest okey

nie przekreślaj chłopaka, no bez sensu..... nawet chodzący ideał może się okazac kawałem chuja po 5 latach małzeństwa... jak nie będzie coś grało, to trzeba będzie naprawiać, poprawiać, budować..ale dajcie sobie szansę! o!

Gość hegronka
planuje z tym człowiekiem życie a jak z nim to wiadomo że też z jego rodziną więc wolę poznać opinie innych i pomyśleć sobie na spokojnie jak z tego wybrnąć..

Gość hegronka
ja mu dałam szansę, trudne miał życie ale mam nadzieję że nie wdał się w ojca ani nikogo z tej rodziny

Gość hegronka
od rodziny jak najdalej to jest zdanie nie tylko moje ale i jego :) tylko że mimo wszystko to rodzina, ojciec, brat.. na święta się z nimi widuje więc starczy :)

jeśli się wdał to wyjdzie to w praniu...ale nie możesz już teraz zakładac że jest zły. Człowiek z natury rodzi się dobry, On oczywiscie miał "przykład" wiadomo jaki, ale.... ale każdy zasługuje na szansę

Gość hegronka
a jak on wyjdzie z więźnia to kto ma mu pomóc? albo jak pójdzie siedzieć to kto zaopiekuje się mieszkaniem?

Gość hegronka
dzięki myku myku

Gość hegronka
pomocy oczekuje ale tylko materialnej! a takiej nie dostaje!

Gość hegronka
rozmawialiśmy o tym wiele razy, on bardzo się stara i najchętniej to by żadnych kontaktów a z nimi nie utrzymał. wszyscy chcą tylko pieniędzy a on im nie daje

Gość hegronka
ufam mu i wiem że po tym co mu zgotowali w dzieciństwie to zmienił swój stosunek do nich. ale też nie chce w złości zrywać kontaktów z całą rodziną. woli stopniowo się do nich odciąć i tak też robi. ja najbardziej się martwię tym że oni kiedyś się doprowadzą do takiego stanu że nie będą mieli co jeść, gdzie spać itd. wszystko stracą, przepiją prze ćpają a wtedy on ich przygarnie i zacznie się piekło!

Gość hegronka
up up