Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mumuriku

wesele bez slubu ???

Polecane posty

Gość mumuriku

Smieszne pytanie :P tak nam sie zlozylo, ze wzielismy slub za granica i teraz zostaje nam urzadzenie wesela dla Rodziny w Polsce ale nie bardzo wiem jak sie za to zabrac... fajnie by bylo gdybyscie poddali kilka pomyslow! Myslalam o tym zeby rowniez najpierw pojsc na msze do Kosciola (slub Koscielny byl), odnowic przysiege a potem pogalopowac na weselisko albo poprosic Ksiedza zeby odswiezyl nam przysiege w sali weselnej jeszcze przed rozpoczeciem wesela-nie wiem ktora opcja bardziej taktowna jest i lepsza... no i jak zaczac takie wesele? ubrac biala suknie? (marze o tym a na slubie nie bylo mi dane jej ubrac-brak kasy, daleko od domu, brak czasu i inne takie)-czy to pasuje? Chcialam rowniez wynajac namiot i korzystajac z wielkiego ogrodu Rodzicow tam go rozstawic ale nie wiem czy koszty wynajecia wszystkiego nie beda wieksze niz wynajecie sali z cateringiem-macie jakies pojecie o wynajmowaniu namiotow, ogrzewania, podlogi i stolow? bede wdzieczna za sugestie!

Gość o jak ola
Myślę, ze to bardzo dobry pomysł:) Taki pozytywny:) Odnowienie przysięgi też niegłupia rzecz, jak Viktoria i David Beckham :P Tyle, że mi by to bardziej pasowało w jakaś rocznicę te odnowy, ale jak macie juz kontretny termin to tez będzie powodzenia Ola

ja uważam, że to bardzo dobry pomysł. i suknie powinnaś biała ubrać, a samo odnowienie ślubów powinno się odbyć w kościele (tego się nie rpzysięga przed księdzem tylko przed Bogiem). Wydaje mi sie, ze powinniescie zrobic tak jakbyscie brali ślub po raz pierwszy albo wczesniej byli tylko po cywilnym. Gratuluję!

Gość ihaha
pomysł świetny, tylko ciekawe, co na to ksiądz

a co ksiadz ma na to? Moi rodzice wielkokrotnie odnawiali swoje śluby. Jeden m.in. w rocznice swojego ślubu, chyba srebrne gody to były. Było super bo bylismy wtedy juz my - dzieci - i patrzylismy jak dalej mimo to nasi rodzice po tylu latach dalej przysiegaja sobie miłość

Gość ihaha
no własnie, z tego co się orientuje śluby odnawia się po latach... Nie wiem, moze ksiedzu to nie będzie przeszkadzało, ale osobiście mam co do tego wątpliwosci.

Gość mumuriku
Dziekuje dziewczyny :) Wiecie nawet gdyby Ksiadz sie nie zgodzil (a w sumie to nie sadze zeby mial przeciwwskazania-bo niby dlaczego?) to zawsze zostaje nam msza :) a jakies pojecie o tych namiotach ma ktos? pozdrawiam