Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rosaliee

stosunek podczas przerwy, czy kolejne opakowanie konieczne?????????

Polecane posty

Gość rosaliee

chciałam odstawić tabletki. skończyłam ostatnie opakowanie, lecz w tej "przerwie" po skończeniu blistra doszło do stosunku. czy teraz muszę zacząć kolejne opakowanie żeby nie zajść w ciążę? czy to nie jest konieczne skoro chce odstawić?

Gość rosaliee
czy ktoś mi coś doradzi?

Gość a czytalas ulotke
jesli tak to powinnas wiedziec, a jesli nie nie to przeczytaj jeszcze raz, skad may wiedziec co masz tam napisane

Raczej musisz wziąć kolejne opakowanie, aby zapobiec owulacji i ewentualnemu zapłodnieniu (zależy, kiedy w tygodniu przerwy był stosunek - jeśli na początku, to ryzyko zapłodnienia jest małe, a jeśli pod koniec, to niestety duże).

Gość rosaliee
przykro mi, ale na dręczące mnie pytanie nie ma odpowiedzi w ulotce, dlatego pytam tu na forum, gdzie jest wiele kobiet z podobnymi doświadczeniami

Po zaprzestaniu brania tabletek nalezy się zabezpieczać, więc jeśli miałas w planach już więcej tabletek nie brac to podczas tej przerwy powinnaś jednak dla bezpieczeństwa zastosować zabezpieczenie.

Gość przecież w ultoce pisze wyraźn
pisze że podczas przerwy jest się zabepzieczonym pod warunkiem że kontynuuke sie branie tabletek musisz wziąc kolejne opakowanie. i zdecyduj się czy rzucasz czy nie.

Gość przecież w ultoce pisze wyraźn
swoją drogą zaczynam rozumieć te mityczne wpadki bo "tabletki zawiodły" skoro ich użytkowniczki mają takie problemy z rozumeiniem ich działania i ze zwykłym czytaniem ulotek

Dziwczyny, pmyślcie trocszkę, skoro jesli zapomni sie tabletki wczasie brania to mozna zajsc w ciaze, to dlaczego w czasie odstawienia na ten tydzien nie mozna? oczywiscie ze mozna, dltego producent zaleca prezerwatywe! Jesli seks był 2 dni temu to już po ptakach, jestes albo nie jesteś , jeśli chcesz możesz iśc do gienkologa do szpitala do izby przyjec i powinni Ci zapisac tabletke po stosunku. ,ktorą można wziąć najpóxniej do 72 godzin po stosunku. NIe są to tabletki poronne a uniemożliwiające zagnieżdzenie sie komórki w endometrium. Jeśli minęło wiećej czasu niz te 72 godziny proponuje dalej stosowac sie do zasad Biore tabletki po 7 dniowej przerwie (czyli tak jak to robilas do tej pory ) a 10-12 dni po stosunku zrobienie testu ciążowego. WErsja C. NIe mineło wiecej niz 12 godzin -24 godziny od stosunku to bierz następną pigułkę z nowego opakowania , a za 10 -12 dni zrób test ciążwoy. Tabletki antykoncepcyjne co rpawda zatrzymują owulację, ale jesli jestes juz w ciazy to nic sie dziecku nie stanie. POZdrawiam