Natalia26 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 Kochane Panie! Mam takie jedno pytanko. Wiem, ze tabletki antykoncepcyjne powinno sie brac w pierwszym dniu okresu. Co jednak, jesli zaczelabym je brac np w srodku cyklu, kiedy jeszcze nie mam okresu? Czy moze mi ktos doradzic? Z gory dziekuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dlaczego dziwaczne Napisano Czerwiec 21, 2009 przesuniesz sobie jedynie cykl. jezeli bierzesz je regularnie to powinnas byc zabezpieczona, ale pewna nie jestem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natalia26 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 Nie bralam tabletek od 15 miesiecy. Dotychczas uzywalam prezerwatyw. Ale teraz chcialabym wrocic do tabletek, bo mam ukochanego chlopaka i z nim nie chce uzywac kondomow. Czyli moge zaczac brac tabletki w dowolnym dniu cyklu? To nic nie zaszkodzi? czy nie bede wcale skuteczny, jesli tak zrobie? Dziekuje za odpowiedz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
samasobie 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 nie będą wcale skuteczne przez ten pierwszy cykl, więc nie ma najmniejszego sensu takie rozpoczynanie. tylko sobie namieszasz w organiźmie. lepiej poczekać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zupełnie bez sensu............ Napisano Czerwiec 21, 2009 zaczynać w środku cyklu. Antykoncepcji nie będzie, a tylko rozregulowane hormony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gggaaaaabrysss 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 Jeśli zaczniesz brac w połowie cylklu to przez całe pierwsze opakowanie będziesz musiała dodatkowo zabezpieczać się. Nie bez powodu tablketki bierze się od pierwszego dnia cyklu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natalia26 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 Naprawde? :( Czyli nie beda skuteczne wcale jesli wezme je w dowolnym dniu? :( Rozumiem. Ale dlaczego powinno sie je brac wlasnie w pierwszym dniu okresu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zeby byly skuteczne i mogly Napisano Czerwiec 21, 2009 odpowiednio "ułożyć"hormony. Nic ci nie dadzą jak poziom hormonu odpowiedzialnego za owulację bedzie na tyle wysoki by ja wywołać, a w drugiej fazie cyklu po owulacji to juz są do niczego nie potrzebne i mozesz rownie dobrze kochac się bez zabezpiecznia zadnego bez brania tabletek. Tabletki nie stanowią antykoncepcji barierowej jak prezerwatywa np. że dziś wezmę i jestem zabezpieczona, hamują po prostu owulację, a by to mogły zrobić muszą trochę "podziałać" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach