Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość COROBICXXXX

NIEJADEK POMOCY!!!

Polecane posty

Gość COROBICXXXX

Witam mam synka niejadka nie chce nic jesc!Gotuje mu rozne rzeczy ,kupuje wszystko i nic synus dalej nie chce nic jesc .Co robic czy sa tu jakies mamusie w podobnej sytuacji ?Moze macie jakies rady .Byc moze sa jakies srodki zeby wzmozyc apatyt.

Gość Oczkooo
Witam;) Nie radzę stosować żadnych specyfików bo to może spowodować że maluch potem będzie jadł za dużo gdyż będzie miał niepohamowany apetyt;> Radzę urządzać maluszkowi zabawę podczas jedzenia, urozmaicać je. Lub urządzić wyścigi razem z dzieckiem i powiedzieć że gdy pierwsze zje swoją porcję to dostanie pyszny deser lub ulubioną zabawkę. Ja swojej córeczce wmówiłam że jajecznica to lody;D Poskutkowało;) Powodzenia

Gość COROBICXXXX
Moj synus bedzie mial za 3 miesiace 2 latka.Zabawy nie skytkuja probowalam i tego.Wazy 10 kilo i nic nie przybiera na wadze nie wiem co robic .Daje desery owoce no wszystko i nic

ja mialam podobnie, dzisiaj córa ma 2 lata (ponad) i juz je samodzielnei... Nigdy nei zmuszaj dziecka do jedzenia. Mi lekarka mówila co mam robic i czego nei robic. A wiec nei zmuszac... dziecko z głodu nei umrze.... dzieci sa rózne, jedne jedza sporo a inne tyle co kot naplakal. Nie dawac herbatek i napojów, soczków do picia tylko wode mineralna badź przegotowana. Zadnego podjadanai.. Stałe posilki o stalych porach... jesli nei zje obiadu to nei szukaj w zamian czegos innego, smacznego, deserku czy cos, tylko jak juz to owoc, jesli masz mozliwosc sprobuj po jakims czasie jeszcze raz podac obiadek. Najlepiej dziecko je po spacerze i wyhasaniu sie na dworzu, Moja to kanapki bierze na droge,, a jesli nei ma kanapek, to jak wróci do domu obiad wmłucony caly

Gość aniabionn
nie martw sie - bardzo łatwo powiedzieć - mnie przy karmieniu mojego jejadka ( 2 latka i 4m-ce0 szlag trafia każdego dnia.Co z tego , że gotuje , podaje , bawię sie jak on potrafi pluć albo nawet nie próbuje.rozumiem doskonale ten ból

naprawde nei martw sie... moja jeszcze do niedawna to neijadek okropny, teraz tez rewelki nei ma ale ja juz nauczylam sie neiprzejmowac. jest zdrowa i to sie liczy, zawsze mi to powtarza lekarka. Syn z kolei jest od niej rok mlodszy i wcina wszystko :0 cieszy mnei to a ja mam frajde z karmienia jego :) Core jak mialam karmic to tylko ze stressem sie kojarzylo. Pamietaj.. obiad dajesz.. nei chce jesc to zabierasz i nei szukaj nic w zamian bo sie martwisz ze padnie z glodu... nie padnie. Nie wiem czy butle mu podajesz, ale ja jak dawalam to byal to kaszka, wiec wrócilam do mleka samego... bo potrafila sie tą kaszka najesc na pol dnia. Musisz pokombinowac troszeczke i uzbroic sie w cierpliwosc oraz wstrzemiezliwosc w podawaniu niektórych łakoci.

aaa i cos mi sie przypomnialo... nigdy córa nie lubiła nalesników... zastanawialm sie o co chodzi, niby tyle dzieci uwielbia nalesniki. A wiec zaczelam je robic razem z nia... smarze ja ale ona miesza ciato obserwuje itd. Pozniej sama sobei smaruje np dżemem, zawija.. ubrudzi sie oczywiscie :) zwinei po swojemu ale jest sklonna zjesc calego nalesnika bo sama zrobila... podobnie z jajecznica... kiedys nei jadla.. dzisiaj robimy ja razem i jest ok:)

Gość pamaranczka1233456789098765432
Mój synek ma 20 miesiecy i tez jest tsrasznym niejadkiem czsami bawie sie z nim zeby zamknal oczy i sprobowal a potem ma zgadnac co to

Gość COROBICXXXX
Dodam ze synus od 3 miesiaca do 1,5 roku byl nadiecie nie mogl pic mleka byl alergikiem pil nutramigen i to tylko przez pol roku.Teraz gdy alergia ustopila pojawily sie te problemy z jedzeniam .Do tego zesto synus miewa biegunki.Musi cos jesc !Nie zmuszam ale czy normalne jest to ze nie je juz tak 4 miesiace .Synus przez caly dzien zje tylko kromke chlebka i to wszystko