Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśka95

MAMA nie pozwala mi sie nawet lekko malowwać

Polecane posty

Gość miśka95

Hej..Mam 14 lat..Wszystkie moje koleżanki malują oczy i wgl ;/ więc nie chcę być gorsza..porozmawiałam z mamą..nie prosiłam ją o wiele..tylko lekko umalować rzęsy i to tylko w wakacje..do szkoły nie..POMÓŻCIE! jak mogę przekonać mamę do tego, by pozwoliła mi się tylko tuszem umalować?

Gość no ioiuuu
mama prawidlowo postapila co sie dzieje z trymi dziecmi, tak jestes Dzieckiem

Gość powiedz jej ze nie jestes
juz dziewica i jako 100% kobieta powinnas sie malowac

Gość miśka95
no przecież nie nawale tego tuszu nie wiadomo ile tak?

Gość liwia92
hmm, moja mama też miała z tym problemy, ale zbuntowałam się i w 1 gimnazjum zaczęłam się malować. porozmawiaj z nią jeszcze raz. moim zdaniem każda kobieta powinna używać kosmetyków. szczególnie każda MŁODA kobieta. wszystkie chcemy być piękne - wiadomo. ja na przykład bez makijażu czuję się okropnie zaniedbana. spytaj mamę, kiedy według niej jest lepszy czas na malowanie się - jak jest się starym i pomarszczonym? nie, wtedy kosmetyki szpecą. teraz - w młodym wieku - upiększają.;) pozdrawiam i życzę powodzenia.;)

Gość miśka95
poza tym żaden pretekst na mamę nie działa :( Ciągle jest : "absolutnie.ile ty masz lat? co inni o tobie pomyślą.." przecież to tylko wakacje ;P

Gość miśka95
A wiecie..mojej mamie boję się buntować, ponieważ wychowuje mnie tylko ona..i głupio żeby przeze mnie miała jakiesś tam problemy, nie?

Gość zakochana_anna
Miśka, jeszcze podziękujesz mamie za to ;) mimo wszystko.. fakt. rozumiem, że oko z czarną reską u dołu wygląda zupełnie inaczej.. ale taka skromność wyrażana przez bra makijażu jest na swój sposób urocza. ;)

Gość Mo.ni.ka
Malują się maszkary a nie ładne dziewczyny. Jesteś ładna to zrezugnuj z ciemnych kresek pod oczami i różnych brokatowych cieni. Kup sobie delikatny podkalad i jasny blyszczyk to podkresli Twoją urodę. Mam 15-lat i tak własnie robię i uwierz mi ze zaden chlopak nie spojrzy na taką co wygląda jak stazystka w nocnym klubie ;)

Gość miśka95
Noo zaczynam coś rozumieć..może rzeczywiscie nie powinnam się malować..tylko te oczy podkreślić tym tusze..zależy mi na tym..qrcze..

Gość liwia92
a nie możesz kupić sobie tuszu i po prostu się nim pomalować? Twoja mama może nawet tego nie zauważyć, a jeśli zauważy, to może przekona się, że wyglądasz bardzo ładnie, a przy tym niezbyt wyzywająco? spróbuj.

Gość Dorota1987
najgorsze jak się koleżanek słucha...jak masz ladne rzęsy to po co je niszczyć.Popieram Twoją mame,ja nawet w wieku 19 lat rzęs nie malowalam i wcale nie czulam się gorsza od moich pseudo-kolezanek.

Gość miśka95
liwia92 boję się reakcji mamy..zazwyczaj słucham jej i nawet gdy coś mi nie pasuje to próbuję się z tym pogodzić..no ale tego, że nawet tuszu nie mogę uzyc to nie rozumiem..

Gość miśka95
Właśnie chodzi o to że rzesy mam długie i chcę je podkreślić bardziej tuszem

Gość liwia92
skoro masz taki charakter i potrafisz odrzucić własne potrzeby wzamian za dobry kontakt z mamą, to chyba rzeczywiście nie musisz się malować.;) makijaż jest dla kobiet odważnych (nawet tusz), a skoro nie potrafisz sprzeciwić się mamie i przeżyć jej gniewu (który trwałby pewnie maksymalnie kilka dni) to poczekaj jeszcze.:) dorośniesz do tego ;*

Gość kuneegundaa
"moim zdaniem każda kobieta powinna używać kosmetyków. szczególnie każda MŁODA kobieta. wszystkie chcemy być piękne - wiadomo. ja na przykład bez makijażu czuję się okropnie zaniedbana" O kurwa :o Zobaczysz jaka zaniedbana poczujesz sie za 10-15 lat jak będziesz miała zmarchy na całej mordzie :O Co sie dzieje z tymi gimnazjalistkami :o Tylko kosmetyki i sex im w głowie. Do ksiazek a nie malowac sie i pindrzyc:D O zgrozo i jeszcze te sformuowanie MLODA KOBIETA:O No w sumie po czesci to fakt jak w wieku 12 lat juz daja dupy to i mlode kobiety... Świat schodzi na psy...

Gość miśka95
wiesz liwia92 jak wspominałam mama ma tylko mnie ! po prostu chcę się malować a z drugiej strony się boję :(

Gość ehhhhhhhhhhhhhhh
Bezsens. Mam 20 lat i do tej pory nie rozumiem tych zakazów wydawanych przez rodziców na swoje dzieci... Ja tam na twoim miejscu bym się nawet nie pytała czy mogę się malować. Dla mnie to jest oczywiste- twoja twarz, to rób z nią co chcesz :) Jeśli mamie się nie podoba makijaż, to niech się nie maluje, ale niech nie zakazuje tego robić innym.

Gość Dorota1987
jak masz dlugie rzesy to kup sobie jakas odzywke a nie wal tuszu...po kilku llatach bedziesz je miala wyblakle,mikroskopijnej dlugosci

Gość zakochana_anna
Miśka, a myślalaś o oryginalności? każda ma wymalowane oczy.. za chwilę będzie kilogram fluidu na twarzy, błyszczyk i ostre cienie na powiekach.. musisz mieć dokładnie to samo? przecież chłopakom wcale się to nie podoba... skromność. schludność. ^^ - to się ceni.

Gość miśka95
ok :) Dzięki śliczne wszystkim :* jeszcze raz porozmawiam z mamą :D Jeśli się nie uda to..nie wiem co będzie ;) hehe ;] pozdrawiam :*

Gość werv2re
dobrze ktos mowi - kupo sobie odzywke, beda rzesy lekko podkreslone,a jeszcze do tego odzywisz je:)

Gość liwia92
kuneegundaa - po pierwsze jestem w liceum - nie w gimnazjum, po drugie uczę się dobrze - nie musisz mi mówić 'do książek'. po trzecie jestem zagorzałą dziewicą i 'nie tylko sex mi w głowie', więc nie życzę sobie takich słów w stosunku do mojej osoby. trochę kultury. zlosnicazczata - dobrze, że Ty jesteś mądra i widzisz przez monitor na kogo wyglądam.;)

Gość liwia92
jeśli ja wg Ciebie jestem pusta, to nie wiem jak byś określiła połowę ludzi z tego forum.

Gość liwia92
bo dla mnie to same menele i kurrwy tu siedzą, wliczając Ciebie oczywiście

Gość kuneegundaa
livia to pewnie zakłada jeszcze białe kozaki, na glowie tleniony blond albo kuruczoczarne kudły i hejooo na dyskoteke. Jestes młoda po co masz niszczyc sobie cerę i rzęsy, skoro do tej pory się nie malowałaś to możesz śmiało zaczekac jeszcze z tym. Pamiętaj grunt to naturalność. A od tych małolat wymalowanych jak stare ruskie pudernice to sie tylko niedobrze robi. I tu stawiam pytanie gdzie sa rodzice? Co nie widzą jak córcia wychodzi wymalowana jak ruska kurwa (za przeproszeniem) do szkoły? Ja pamiętam jak w moim gimnazjum dyrektorka chodziła z gąbką do tablicy i te wszystkie pudernice zmywała ta brudna i śmierdzącą gąbką.... Nikomu nie zazdroszczę :D

Gość zakochana_anna
liwia, mam nadzieję, że nie przejmujesz się głupimi, nie pisząc, psutymi uwagami na Twój temat? po samym stylu pisania, można stwierdzić, że jest zupełnie odwrotnie, ale nie mnie oceniać.. przynajmniej tego wymaga odrobina kultury osobistej. jeśli ktoś cierpi na masowy upadek inteligencji.. Jego problem. tylko zastanawiająco dziwne jest to, że udziela się na forum... :)

Gość liwia92
nie trafiłaś - włosy mam naturalnie brązowe, kozaki wyłącznie czarne i wyłącznie zimą, a na dyskotekach nie bywam.;) z resztą, co się będę tłumaczyć, szkoda słów na naszą polską tolerancję - obwoływać kogoś pustym za wyrażanie własnej opinii. pozdrawiam i życzę miłego dnia.;)