Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiamała

mam mgr a jestem bez pracy

Polecane posty

Gość kasiamała

w... mnie to wszystko, skończyłam studia na 5 z wyróznieniem dziekana mam spora wiedze a nie moge znaleźć pracy, chodze na konkursy odbyłam staż ale bez znajomości nie dam rady sie przebić.. mam juz tego dosyć. Wacham sie co zrobić jestem męzatka od 4 lat przydałoby sie o dziecku pomysleć ale co zrobie potem jak będę po 30 , kto mnie zatrudni. Jestem załamana i nie widzę swojej przyszłości

Gość co to za studia
? myslalem ze cos humanistyczne pewnie, ale to "wacham" zbilo mnie z tropu

Gość I PO CO TE STUDIA
NA CO STRESS I WYDANE PIENIĄDZE ??? FAKT ZMĄDRZAŁAŚ, ALO TO GŁUPOTĄ ŚWIAT RZĄDZI. WYJEDZ DO UK, ŚREDNIA KRAJOWA TO 5.75 F na godzinę. Pozdrawiam.

Gość kurde feleeek
NO jak skończyłaś studia z wyróżnieniem a się waCHasz to czelnia którą skończyłaś chyba szału nie robi

Gość Oiuytrea
Gdybym była pracodawcą to w życiu nie zatrudniłabym kogoś, kto przez 5 lat studiował dziennie i ma zero doświadczenia. Niestety teraz są takie czasy, że ze swoją piątką i wyróżnieniem możesz co najwyżej zostać na uczelni i robić doktorat. Pracodawcy wolą ludzi, którzy np. przez ostatnie 2 lata studiów pracowali, a studia kończyli zaocznie. Oczywiście zalezy jeszcze jaki kierunek skończyłaś, ale pewnie jakiś humanistyczny:P

Gość kasiamała
dzieki za wsparcie.. widzę ze tu sa tylko osoby nieomylne, świetnie zarabiające, które nawet piszac nie popełniają błedów..super

Gość kurde feleeek
Ja nie pracuje ale takich byków nie robie

Gość Oiuytrea
No ja nieomylna oczywiście nie jestem, ale fakt, zarabiam niemało, a i błędów też nie robię:) Studia skończyłam zaocznie, pracowałam od samego początku i teraz mam stałą i pewną pracę.

Gość kasiamała
popełniłam bląd bo skupiałam sie tylko na nauce, myslałam ze nie będę miała problemu ze znaleźieniem pracy. i opier...sie juz od tego jednego błedu. Zresztą poj... jesteście. Zycze wam aby spotkało was wszystko to złe co mnie po drodze spotkało

Gość Oiuytrea
Po pierwsze, dlaczego tak źle nam życzysz? Za to, że ktoś ośmielił się powiedzieć Ci słowo krytyki?? Rozumiem, że podczas studiów pewnie żyłaś w przekonaniu, że jesteś najlepsza, coż, niestety tak nie jest:P Zresztą ja Ci naprawdę dobrze radzę, zostań na uczelni, bo co innego ze sobą zrobisz??

Gość samosia2
ale sie czepiacie. pewnie dołą ma a wy ją dobijacie. a po jakich studiach jesteś?

Gość kasiamała
zastanów sie co piszesz a myslisz sobie ze "zostań na uczelni " to takie proste????

Gość kasiamała
niebardzo mogę na tej uczelni zostać, bo wdałam się w romans z profesorem, a teraz się trochę popsuło :(

Gość Oiuytrea
Nie myślę, że to proste, ale w Twoim przypadku na pewno łatwiejsze niż znalezienie dobrze płatnej pracy. Nie masz doświadczenia, za to masz pewnie sporą wiedzę, dlatego Ci tak radziłam.

Gość kasia25*
przez rok pracowałam w prokuraturze to jakies doświadczenie mam. Niestety na moj stołek wskoczyła taka jedna siostrzenica

Gość Oiuytrea
Studiowałaś prawo?

Gość kasia25*
tak aprzy zdawaniu na aplikację zawsze za mało o 1 punkt

Gość Anq25
tej laska obudz sie...polowa ludzi nakafe ma mgr i problem z praca...tez mam mgr z bdb z jakże trudnej dziedziny jaką jest chemia...i co najwyżej wzbudza to respekt przed znajomymi co pokończyli socjologie czy inne bzdurne pedagogiki ...ale przed pracodawcami nie robi to wrażenia tylu jest teraz mgr...I co z tego, że dziennie studiowałam i 3 lata doświadczenia w handlu mam bo pracowałam w weekendy i wakacje jak nie mam doświadczenia w zawodzie...a przecież nikt mnie by nie zatrudnił w zawodzie bez studiów..błędne koło...

Gość kasia25*
to co mam złożyć podanie do stokrotki??? potrzebuja kogoś do układania towaru i na kasę. Nie chodzi mi o sam tytuł mgr tylko ze to wszystko i tak nie ma znaczenia jak sie nie ma znajomości

Gość beata777
zgadza się bez znajomości to tylko sznurek na łeb i do piachu.

Gość chyba bez umiejetności
:P Na cholerę pracodawcy twój papierek? Ma sobie w ramkę oprawić czy co? Udowodnij ze firma będzie więcej zarabiać dzięki twoim umiejętnościom, a bez świstka i znajomości znajdziesz pracę :P

Gość kedi
nie wiem kto wam naopowiadal glupot o tym, że łatwo jest zostać na uczelni... Faktem jest, że doktoranetm może zostać wiele osób, ale sorry - szanse na etat co najmniej marne ...

Gość to zależy gdzie
Ja mam pracę bez znajomości i dostałam ją natychmiast po studiach, mimo, że wcześniej nigdy nie pracowałam. Jestem po stomatologii i mogłam sobie wybierać w ofertach pracy, które wiszą w Izbach Lekarskich. Po prostu może wybrałaś kierunek studiów, po których trudniej o pracę? :O

Gość marynazwawki
anq co to znaczy bzdurne pedagogiki?;/ siedzisz w tych swoich reakcjach i chemikaliach i myślisz, że z tego powodu możesz obrażać inne kierunki? zawsze się mówi, że pedagogika jest bzdurna, ale jak ktoś z was spróbowałby wytrzymać na praktykach w tym kierunku to by się walił po głowie jaki był głupi, że mówił, że to bzdurne bądź mało ambitne najpierw skończ pedagogikę, a potem oceniaj jak tam jest, bo naprawdę grubo się mylisz

Gość a znajdz teraz kogoś
bez magistra :classic_cool: Teraz te śmieszne studia sa tyle warte co 20 lat temu szkoła średnia. Politycy wmawiali kiedyś żeby iść na nikomu niepotrzebne studia i mamy taki efekty. Magister łopatologii stosowanej, magister sprzątaczka :classic_cool: itp....