Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiamała

mam mgr a jestem bez pracy

Polecane posty

Gość macie rację
studia nie swiadczą o niczym,teraz "wszyscy studiuja i studiowanie jest na topie.dawniej skonczyc studia to było coś a w dzisiejszych czasach rowna sie skonczeniu szkoly sredniej.

Gość najpierw a potem
dobrze, niby studia ma każdy - ale nie każdy idzie na studia po świstek. Ja poszłam bo: 1. zawsze lubiłam sie uczyć 2. uwielbiam dzieidzinę, z której się uczyłam 3. studia to najpieksniejszy okres w życiu i tego , co przeżyłam nie zabierze mi nikt 4. poznałam milion osób i teraz, gdy potrzebuje kogoś kto wykonałbny mi stronę internetową, lub kogoś kto mógłby mi udostepnbić materiały do nauki języka, lub gdy potrzebuję porady prawnej, albo nawet dermatologicznej - mam znajomych ze studiów, do których uderzam jak w dym. po to są studia też! a pracę mam w zawodzie, zresztą bez studiów nie mogłabym w nim pracować

Gość jestes mgr jak 80% ludzi
w tym kraju i myslsiz ze co? ze mgr to teraz jakis prestiz? ja sie obronilam tak sobie, mialam pecha bo weszlam 1sza i nie mieli porownania ze prace innych beda slabsze. A prace mam i BEZ ZNAJMOSCI! po prostu nie rob z sibie swietej udzielnej tylko na poczatek idz sie zaczepic gdziekolwiek. jz pracowalam tam gdzie doprabiali do stuypendium studenci, ale przynajmniej jezyk wyuczny na studiach wykorzystuje, i to juz w 4tej pracy.

Gość jestes mgr jak 80% ludzi
i popieram pania doktor, wybralas jakis beznadziejnny kierunek.

Gość jogobella z truskawkami
" mam mgr a jestem bez pracy " bardzo często to słyszę chyba wniosek z tego że nie warto studiować ! bo jak to inaczej rozumieć . ja skończylam 2 - letnie studiuim medyczne i pracę znalazłam od razu pracuję po 5 godzin codziennie zarabiam 1500 zł na rękę i naprawde sie nei przemęczam może to nie są kokosy ale nie narzekam.

Gość Ekspert Pracapl
Studia to dopiero początek kariery zawodowej, to jaki zawód wybierzemy zależy nie tylko od wykształcenia, ale także od dodatkowych kwalifikacji, zainteresowań i odrobiny szczęścia;) czasem szczęściu trzeba pomóc, warto wtedy liczyć na znajomych:) może któryś poleci Was w serwisie praca.pl i otrzyma w zamian 1000 zł? Sprawdź jak to zrobić na http://praca.pl/rekomendacje.html

Gość gość
Taki kraj ... znajomości osoby nie na miejscu a czego masz magistra?