Niniusia 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 Witam Kobietki! Zaczelam ten temat, poniewaz potrzebuje kilku rad i wskazowek odnosnie brania tabletek zapobiegajacych ciazy. Jestem poczatkujaca i chcialabym si dowiedziec przede wszystkim jakie tabletki polecacie, z ktorych jestescie zadowolone i od kiedy (tzn. np. czy od pierwszego dnia miesiaczki sie je bierze?), bede wdzieczna za wszelkie wskazowki na ten temat, czekam na Wasze wypowiedzi i z gory dziekuje za poswiecony czas! Pozdrawiam:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość od kiedy mozna Napisano Czerwiec 21, 2009 tabletki lekarz przewaznie dopasowuje do Twojego organizmu, raczej nie przepisuje Ci takie jak Ty chcesz tym bardziej ze to twoje pierwsze, a zaczyna sie brac od pierwszego dnia miesiaczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dakota-dakota 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 Lenistwo... Google, proszę... Jakakolwiek strona. http://www.antykoncepcja.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eee.. Napisano Czerwiec 21, 2009 ale mnie to śmieszy jak ktoś pisze, że lekarz dopasowuje tabletki do twojego organizmu :D nie wiem kto wymyślił takie bzdury.. mój mąż jest ginekologiem i doskonale wiem jak to wygląda.. zazwyczaj przepisuje tabletki tej firmy od ktorej najwiecej dostaje (jakies wycieczki, konfernecje, gadzety), a potem jak laska sie zle po nich czuje to najwyzej zmienia... nie da sie dopasowac tabletek do organizmu :D niby jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FRANKAZWARSZAWY 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 a niby brać pod uwagę wiek, czy jest dzieciata i po wykonaniu badań hormonalnych :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FRANKAZWARSZAWY 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 a ty jak masz takiego męża gina to zaraz naślę na niego prokuraturę bo działa niezgodnie z prawem i jest łapówkarzem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość eee.. Napisano Czerwiec 21, 2009 no i co ci da niby wiek i czy ma dzieci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dakota-dakota 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 A to ciekawe :P Mój lekarz najpierw wysłał mnie na szereg badań (państwowo!) a dopiero potem wypisał tabletki. Jeśli miałby wypisywać ot tak, firm które akurat najwięcej mu płacą, wypisałby mi od razu. Zonk? Wcale bym nie była dumna z męża i nie chwaliła się takim jego działaniem, w którym kieruje się swoją chciwością, wygodnictwem a nie dobrem pacjentek. Gdzie przysięga lekarska? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
edessa 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 ale tez taka prawda ze wiekszosc lekarzy NFZ przepisuja co popadnie, niestey tabletki powinny byc dobierane indywidulanie nie jak leci ale tak lekarze nie robia (wiekszosc) mnie najbardziej wneerwia jak tu na forum ktos sie pyta "jakie polecacie" tabletki na kazdy orgaznim dzialaja inaczej i to moim zdaniem mimo wszytsko lekarz powinien dobrac tabletki, bo niby jak idziesz do niego i mowisz "panie ja chce xxx" ?? :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość współczuje męża lekarza Napisano Czerwiec 21, 2009 konowała. nie przyznawałabym się do tego. oczywiście, że jest seria badań, która pomoże dobrać odpowiednie tabletki.Rzadko lekarze państwowo zlecą te badania bo to koszt. taniej wyjdzie metodą prób i błędów, ale jest pewna rzecz, doświadczony lekarz, może ocenić "na oko" typ hormonalny kobiety. Po prostu bo budowie ciała, bo odkładaniu się tłuszczu w pewnych miejscach.Ale jest to naprawdę mało wiarygodne, trochę w tym prawdy jest i dlatego te próby i ew. zmiany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bella555 Napisano Czerwiec 21, 2009 U młodej dziewczyny lekarz powinien zlecić badanie poziomu hormonów a także podstawowe badanie krwi i moczu żeby ocenić stan zdrowia pacjentki i przeprowadzić solidny wywiad odnośnie przebytych chorób. Wtedy może dobrać tabletki ale nawet wtedy nie ma pewności że będą pasowały ale będzie przynajmniej bezpiecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niniusia 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 Dziekuje bardzo! :) Musze sie wybrac, ale mam 18 lat i dopiero planuje rozpoczac wspolzycie tak wiec musze przelamac strach i wstyd... Troche sie boje mowiac szczerze :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Niniusia 0 Napisano Czerwiec 21, 2009 Mama mowila mi o zjawisku lapowkarstwa wsrod lekarzy, ale to tak bezczelne, ze trudno mi bylo w to uwierzyc... To przykre, kiedy w Polsce wreszcie bedzie normalnie. Przeciez lekarzom powinno sie ufac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach