Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość extra ciuszki

sprzedaż ciuszków z zagranicy w Polsce?

Polecane posty

Gość extra ciuszki

Mam pytanie w sprawie rzeczy zakupionych za granicą,czy wiecie jak wygląda sprzedaż w Polsce zakupionych ciuchów za granicy chodzi mi o różne marki,chciałabym założyć taki sklep ale nie wiem jak wygląda to od strony sprawnej,czy mogę mieć na sklepie różne marki czy muszę zdecydować się na jedną konkretną?

to czy będziesz sprzedawać jedną markę czy wile zależy od umowy z firmą która te ciuchy będzie sprzedawać/produkować niektóre marki wymagają lojalności i sprzedaży tylko ich produktów - wtedy zazwyczaj można reklamować się pod logiem tej firmy, dostaje się wyłączność na danym obszarze itp. nie wiem do końca jak jest z cłem. w każdym bądź razie musisz oclić rzeczy i zapłacić od nich jeszcze jakiś podatek. czytałam o tym dawno więc nie pamiętam dokładnie jak to jest i czy obowiązuje tez dla krajów ue czy tylko dla krajów spoza unii. w każdym bądź razie dużo biurokracji:P

Gość extra ciuszki
nibys dziękuję Ci za odpowiedź,nie chciałabym się dokładnie koncentrować na jedne marce tylko na kilku zagranicznych markach i nie chodzi mi tutaj o założenie sklepu typowo jednej marki z logiem firmy