Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika95

Przerwanie miesiączki nie mam jej już ponad 8 miesięcy Pomocy!!1

Polecane posty

Gość Mika95

Witam. Mam problem- moja miesiączka spóźnia się 8 miesięcy!!! To raczej nie jest normalne... :( Mam 14 lat przed tym "odejściem" miesiączkowałam tylko dwa razy, u gina nie byłam bo się wstydzę(i to jak!!!) waże 56 kilo i 170 cm wzrostu więc wagę mam sporą... staram się unikać słodyczy ale nie jestem na żadnej głodówce!!! Czemu nie mam miesiączki??? Czy to jakaś choroba???

Gość cccccccccccccccxxxxxxxxx
przypuszczam ,ze to jest normalne na poczatku miesiaczkowania.ja w twoim wieku pierwsza mialam w lutym a nastepna w sierpniu wiec nie jestes z taka przerwa sama. to bylo dawno:P........ moja corka o pierwszej miesiaczki ma co 28 dni wiec nie ma reguly.

Gość Mika95
jak bym chciała że by to było normalne..... :( na innych forach napisano mi żebym poszła do gina to mi Luteinę przepisze ale ja gina się boję nigdy nie byłam i się wstydzę... :( a może ktoś był w takiej sprawie u gina? trzeba się rozbierać czy coś podobnego? proszę o pomoc

Gość Mika090
Proszę o pomoc!!! ;( Jestem w kropce... nie wiem co robić... :(

waże 56 kilo i 170 cm wzrostu więc wagę mam sporą co ? masz wagę idealną. albo zła dieta, albo stres. idz do gina i to juz.

Gość Mika95
Proszę o pomoc!!! ;( Jestem w kropce... nie wiem co robić...

Gość porozmawiaj
z mamą :) może ona jak zaczęła miesiączkowac też miała takie przerwy i u was to może "rodzinne"? :) ale tylko w ciągu 2lat od pierwszej miesiączki. jeśli takie problemy beda dłużej sie utrzymywac to bedziesz musiala isc do gina :)

idz, Ja tez mialam kiedys takie przerwy i poszlam do gina. Najlepiej idz z mama. a co do samej wizyty to nie musisz sie rozbierac, tylko mowisz co i jak. A moim zdaniem to w twoim wieku jest normalne, tym bardziej ze mialas dopiero 2 miesiaczki, ale lepiej sie upewnic wiec idz smialo i nie boj sie. Gin nie gryzie:)

Gość inkkkkkka
Powinnaś isć do gina:) to naprawde normalne,nie ma czego sie wstydzic:) naprawde.lekarz jak każdy inny:) Tyle sie juz naoglądali ze wogóle nie patrzą:) na człowieka:)

Gość inkkkkkka
poproś mamę aby wybrała Ci fajnego lekarza,doradziła,moze ma kogoś zaufanego;)

Gość inkkkkkka
teraz wydaje Ci sie to straszne,ale strach ma wielkie oczy,jak będziesz starsza to raczej systematycznie będziesz musiała odwiedzać ginekologa.To naprawdę normalny lekarz .

Gość inkkkkkka
jak nie bedziesz chciala sie rozbierać to się nie rozbierzesz:) nikt Cię do niczego nie zmusi:) Prawdopodobnie lekarz da Ci skierowanie na badanie hormonalne i dostaniesz luteinę:)

Gość inkkkkkka
moze też zrobić Ci usg jajników ale od brzucha,czyli usg brzucha praktycznie:) niebolesne miłe badanie,ale tylko wtedy kiedy będziesz chciała:) nikt Cię do niczego nie zmusi;)

Gość Mika95
inkkkkkka dziękuję Ci za radę ;) chyba jednak sie zdecyduję pójść :) bo miesiączki ani widu ani słychu :P

Gość karmazyna
Kochana, wagę masz idealną. Powinnaś mieć około 60 kilo (najprostszy rachunek: twój wzrost minus 110). Już nie pamiętam, jak dokładnie było u mnie, ale na początku zawsze jest to nieregularne. Powinnaś jednak wybrać się do ginekologa, chociażby po to, żeby się uspokoić. I nie ma się co wstydzić :D