Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinka2510

jak zatrzymać wzrost włosków pod pępkiem wokół piersi itd

Polecane posty

Gość malinka2510

witam mam pewien problem wlasnie dotyczacy nadmiernego owłosienia w pewnych miejscach ciala a mianowiscie wokół brodawek pod pepkiem i niestety na twarzy lecze sie na PCOS i dlatego wiem ze jest to własnie z tym zwiazane wiem ze to co juz wyrosło nigdy nie znikie radze sobie jak moge wyrywam peseta woskiem itd ale chcialam bym sie dowiedziec bardzo czy jest cos co moze chociaz troszke zatrzyamc wzrost włosków bo naprawde jest ich coraz wiecej;( ;( bardzo prosze o pomoc dziewczyny które tez maja taki problem

Gość Jolanta255
ja mam podobny problem, a moze nawet gorszy bo wyrwane włoski mi wrastają i nic nie moge na to porazic. Jak wyrywam wokol brodawek to robia mi sie krostki....masakra....hormony mam ok i z tego co wiem taka moja uroda i włoskow sie nie pozbedę :(

Malinka, a przyjmujesz jakieś leki zbijające męskie hormony (ich nadmiar przy PCOS to często norma)? Nadmiar testosteronu, androstendionu, etc. wpływa na takie rzeczy. Jeśli jesteś leczona to poziom hormonów tego typu powinien być zbijany i utrzymywany na niskim poziomie. Po kilku miesiącach od tego, jak uda się zbić nadmiar męskich hormonów, już wyrośnięte włoski stają się minimalnie słabsze i nie pojawiają się nowe.

Gość malinka2510
czesc dzieki sliczne ze wszystkie odpowiedzi a co do leków zbijających poziom testosteronu to prawde mówiąc nie wiem mój lekarz gin.nic mi takiego nie mowił jedyne co to ze w tabletkach anty sa juz zawarte odpowiednie hormony dla mnie mialam tabletki zmieniane kilka razy a teraz od 6 miesiecy jestem na plastrach EVRA teraz ide do niego w sierpniu i powiem zeby dal mi cos na zbicie testosteronu i mnie równiez sie wrastaja i potem musze je skubać igła masakra a maszynka golic pod pepkiem to tez co 2 dni bo juz nowe wyrastaja tak zle tak nie dobrze co za niesprawiedliowsc zeby chociaz ta buzia sie uchroniła od tych włosów ;(

Gość dettty
skąd ja to znam,ostatnio podobny topic zakładałam , też męczę się z owłosieniem w opisanych przez ciebie miejscach , nie wiem jak sobie z tym poradzić

Gość malinka2510
maskara prawda najgorsze jak przez facetem sie trzeba rozebrac i myslec ciagle czy on nie zobaczy nigdzie zadnego wloska chociaz wie o wszystkim ale to jest tak krepujace dla mnie KOSZMAR na opalnoym ciele to jeszcze tak tego nie widac ale jak ja jestem blada jak sciana to juz wogole ale co by nie bylo to twarz jest najgorsza jak tylko rano sie budze to pierwsze co to lapie sie za buzie i juz czuje te okropne wlosy ;(:(

Gość ghdjjdjh
a ja mam wszedzie :( juz przestalam sie tym martwić .. ehhh nic nie poradzę . jestem kobieta, ciemna brunetka i tak : na rekach mam wlosy jak facet :( nogi , bikini , pachy normalka - golę .. poza tym mam jeszcze na pupie :( :( brzuchu , brodawkach i plecach (na dole) :)

Gość malinka2510
no ale ja jakos nie moge sie przyzwyczaic i nigdy chyba nie zaakceptuje tych włosów ja jestem blondynka tak zazdoszcze innym dziewczyna ze maja buzie bez ciemnych wlosów itd a nie tylko ciagle dreczące mysli zeby na wosk isc wyrywac pesetą itd ciagle tylko wlosy naprawde tak to potrafi uprzykszyć zycie ze nawet co niektórzy nie zdają sobie sprawy z tego odechciewa mi sie wszystkiego powaga załamka max

przy takiej dolegliwości powinnaś brać leki regulujące poziom hormonu odpowiedzialnego za to owłosienie i włosy nie powinny juz tak roznąć gesto i czesto... aczkolwiek te co juz wyrosły powinnaś usunać pensetą, woskiem, depilatorem... jka wolisz byle poprzez wyrwanie, a nie golenie!

no tabletki anty regulują poziom hormonu - testosteronu, ale podobno siemie lniane tez pomaga, bo zwieksza ilość żeńskiego hormonu... nie wiem tak gdzies kiedyś czytałam

Gość malinka2510
wpisujecie sie dziewczyny pomózmy sobie nawzajem

Gość gość
Z tego co czytałam to jest jakaś metoda laserowa na stałe usunięcie włosków z danego obszaru. Jeśli chodzi o włoski na twarzy to polecam pensete po miesiącu codziennego wyrywania stają się prawie nie wjdoczne a na brzuchu itp to chyba krem do depilacji :). Pozdrawiam i życze powodzenia