Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska12345

ile wziasc pieniedzy???????

Polecane posty

Gość mamuska12345

Mam pytanie do osob mieszkajacych w anglii (nie Londyn).Wybieramy sie na tydzien na wakacje do przyjaciol z dwojka dzieci.Wiadomo nocleg mamy zapewniony,jedzenie,ale normalne,ze tez bedziemy chcieli zrobic zakupy takie tam.Chodzi mi ile mniej wiecej bedziemy potrzebowac funtow.Nie mam pojecia jakie sa ceny w anglii.Chodzi mi o zywnosc noi jakies pamiatki,lody dla dzieciakow.

Gość niebieska33
to zalezy, czy chcecie troche pozwiedzac, pojezdzic..dajmy na to,ze najwyzej pojedziecie do pobliskiego miasta,nie bedziecie jesc w restauracji, tylko w domu, to mysle,ze ok £300 wam wystarczy na 4 osoby i jakies drobne pamiatki przykladowo : chleb ok £ 1 Maslo £1 1 kg ziemniakow ok 80p-£1 piers z kurczaka -na 4 osoby -ok.£10 karton soku £1-£2 mleko 1 litr -ok£1

Gość LODY UWIELBIAM
WZIAC :/

Gość mamuska12345
Dzieki niebieska. Dziekuje tez za poprawienie mnie,ale dawno nie uzywalam jezyka polskiego,wiec sorki

Gość ja pierdykam
a ja mysle, ze 300 f moze byc za malo, bo tu jednak mowi sie o 4-osobowej rodzinie kazdy przejazd gdzies metrem, pociagiem kosztuje, pewnie bedziecie chcieli zobaczyc jak najwiecej, wiec duzo bedziecie jezdzic (proponuje bilety calodniowe) dzieci co chwile beda chcialy lizaka, loda, gofra, czy wejsc do McDonalda... do niektorych muzeow wejscie jest platne milej wycieczki!

Gość epoka jałowcowa
500

Gość mamuska12345
Na metro czy autobusy nie bedziemy wydawac,bo mamy zapewniony transport,tak jak pisalam jedziemy do przyjaciol,oni maja samochod wiec ok. DZieki wielkieza odpowiedzi. A np ile kosztuje jedzenie w McDonald's,czy np menu w restauracji.Tak chcialam porownac ceny;

Gość Dobry obiad zjesz
Juz od 8f

Gość Dobry obiad zjesz
Juz od 8f

Gość Happy meal w mcD
1.99f

Gość mamuska12345
dzieki wiec,to w porownaniu z francja gdzie mieszkam jest tanio w Anglii.Super.

Gość jest tanio
a jak bylas ostatnio w polsce to Ci powiem ze ceny ubran, wiekszosci kosmetykow i jedzenia sa albo takie same albo i tansze w UK niz w polsce. A juz nie wspomne o rzeczach dla dzieci - wiedzieliscie ze pampersy i jedzenie w sloiczkach jest drozsze w polsce niz w Uk....

Gość mamuska12345
ja bylam w Polsce trzy lata temu,ale z tego co slysze to ceny w Polsce tez sa takie same lub porownywalne ja we francji...

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Gość ale bzdety
w Polsce jest drogo i to nie podlega dyskusji - wiadomo inna strefa plac, a w Anglii no cóż z miesięcznej pensji mozna wiele odłożyć i na wiele sobie pozwolic, np wczasy myślę że jakieś 500 F powinno ci wystarczyc, a zakupy możesz zrobic w primarku jest tam wiel fajnych i tanich rzeczy,