Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowa pomaranczka

czy to mozliwe - zelazo

Polecane posty

po porodzie lekarz kazal mi zazywac zelazo, 2 razy dziennie sorbifer durules, przez to mam zaparcia, karmie piersia, odzywiam sie jak nalezy czy mozliwe ze przez te tabletki moja coreczka nie moze sie zaltwic, nie meczy sie ma miekki brzuszek, ale widze ze chcialaby zrobic kupe a nie moze;(

Gość hsjsue
ja tez tak mialam po porodzie, dziecko tez mialo problemy z kupa jadłam gotowane jabłka i piłam rumianek, troche pomagało dzieci na piersi mogą nawet 10 dni nie robic kupy i nic im z tego powodu nie dolega

up

Gość dziurdzionowie....
zelazo powoduje zaparcia. a skoro dziecko dostaje wszystko co zjesz z twoim mlekiem, wiec moze miec zaparcia tez. A nie lepiej zmienic diete na "zelazową" niz brac leki???

Gość żelazo
do dużych dawek żelaza należy organizm przyzwyczajać stopniowo, wtedy jest lepiej tolerowane, ja brałam najpierw co drugi dzień, potem raz na dzień, a dopiero po miesiącu dwa razy dziennie i faktycznie to się sprawdziło a wyniki robiłaś? Może wcale nie musisz brać tak dużej dawki?

wlasnie za kilka dni zrobie morfologie i sie okaze, a moj maluszek nadal kupki nie zrobil;(