Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TUŚKA

Książeczka zdrowia

Polecane posty

Witam Was wszystkich. Mam pytanie. Może któraś z Was będzie w stanie mi odpowiedzieć. Mieszkam w woj. śląskim. Mam kartę chipową do lekarza. Jadę na wakację w Polskę i tu zaczyna się problem. Co się stanie jeśli pójdę do lekarza? Muszę mieć książeczkę zdrowia? Jak to jest? Może ktoś potrafiłby mi odpowiedzieć.

Gość scarlet1976
Naliepiej zadzwoń do swojej regionalnej kasy chorych i zapytaj jak to wygląda.Mysle ze jak się ma akualna ksiażeczke ubezp z aktualną pieczątka zakł pracy to nie powinno być kłopotu ale lepiej zadzwoń i się upewnij, Miłego dnia :)

No właśnie, ja nie mam takiej książeczki. Zawsze jak chodzę u siebie do lekarza, to wystrczy tylko ta karta chipowa (wygląda jak zwykła płatnicza), więc nie wiem, czy muszę to na szybko wyrabiać - tą książeczkę.

Gość ...aaaa.lll.aaa...
Nie wiem, czy wiecie, ale kas chorych to już dawno nie ma. A w razie nagłego przypadku zawsze można iść na pogotowie. Mają obowiązek przyjąć, bez względu na adres zamieszkania.

No niby tak, muszą przyjąć, ale z grypą lub czymś takim to problem iść na pogotowie. Czy ktoś może mi na 100% powiedzieć jak to jest? Potrzebna ta książeczka czy nie? Wy macie takie książeczki?

witam znam te problemy mieszkam w Poznaniu i jak wyskoczyłam z ta karta to kobiety w przcyhodni zrobiły wielkie oczy, jeżeli studiujesz albo uczysz sie to wystarczy legitymacja lub studencka książeczka, jak pracujesz to dostajesz ksiażeczke od kadrowej. A potem tylko ja podbijasz :D

Gość hmmm ciekawe
Pracuję już 2 lata w firmie i nie dostałam książeczki. Ale dzięki za info - pójdę do szefów i powiem, że chce takową.