Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MONNNIKA

URZĄD PRACY- CO JAK SIĘ NIE STAWIĘ?

Polecane posty

Gość MONNNIKA

Mam termin do Urzędu Pracy, po "kuroniówkę" , ale w tym czasie będę na wczasach nad morzem. Czy wyjazd jest powodem do usprawiedliwiuenia niestawienia się w UP ??? Ktoś był w podobnej sytuacji?

Gość podniesc trzeba
napisz upowaznienie dla kogos bliskiego, bedzie mogl podjac kaske za ciebie. a tak na marginesie az dziw, ze nie masz konta:) przeciez up robo przelewy:)

Gość daddadd
jak sie nie stawisz to cie wyrejestruja, wyjazd to dla nich nie jest usprawiedliwienie bo masz byc gotowa w kazdej chwili do podjecia pracy

Gość MONNNIKA
Mam konto, ale właśnie różnie słyszałam nt obowiązku stawiania się do UP w wyznaczonym terminie. Jedni mówią,że tylko L 4 ratuje od niestawienia, że wyjazd tam nikogo nie obchodzi - tak jak teraz ktoś tutaj napisał "trzeba być gotowym do podjęcia pracy". Nieważne zatem,że jak pracowałam to stać mnie było na wyjazd, wykup wczasów w pensjonacie (mogę przestawić rezerwację, jakąś fakturę potem), teraz mam być do dyspozycji UP.... Na innym forum znalazłam,że wyjazd to jest usprawiedliwienie, więc już sama nie wiem. Najlepiej, by napisał ktoś kto był w takiej sytuacji lub zna osobę, która miała taką sytuację i wie na pewno jak to jest.

Gość daddadd
to wejdz na strone jakiegokolwiek urzedu pracy i sama przeczytaj. tylko L4 cie usprawiedliwi

Gość ja mialem sie stawic
po "propozycje aktywizacji zawodowej" przyszedlem baba kazala mi usiasc po czym po 20min (musiala dopic kawke, wyjsc poprawic makijaz, doczytac gazete itp itd.) dala mi dlugopis i kartke prosze sie tutaj podpisac dziekuje do widzenia...

Gość praktykantka z UP
mialam praktyki w UP i niestety wyjazd to zadne usprawiedliwienie. A tym bardziej jak powiesz ze jedziesz do pracy to po calym UP sie rozniesie ze niby bezrobotna a na wczasy stac.

Gość praktykantka z UP
chodzi Ci o kurs aktywizacji zawodowej? Cos mi sie nie wydaje bo to Ty sam wypelniasz karte uczestnictwa, mogla Ci ja spokojnie podac nawet pijac kawe. Cos tutaj smierdzi

Gość ...aaaa.lll.aaa...
Dla UP jedynym usprawiedliwieniem nie stawienia się w wyznaczonym terminie jest zwolnienie lekarskie. Jeśli nie możesz iść w wyznaczonym terminie, to musisz iść wcześniej i powiedzieć, jaka jest sytuacja. Ale wcześniej, nie później. Jeśli się stawisz w terminie, stracisz prawo do otrzymywania zasiłku i trzeba będzie ponownie uruchomić procedurę jego przyznania. Informacja pewna i sprawdzona. Pracuję w UP i wiem, że tak to się odbywa.

nie... dostalem wezwanie w ktorym byl podany powod "propozycja aktywizacji zawodowej" a podpisywalem sie na karcie 20min. wlasciwie 10s. bo 19min. 50s. pani sie zajmowala czyms innym...

Gość Jaaaaa...
zalatw sobie L4. Ja tak zrobilam.

czyli ogolnie rzecz biorac zostalem oklamany i stracilem 19min. bo powod byl taki a przyszedlem sie tylko podpisac...

Gość MONNNIKA
Czyli albo zwolnienie lekarskie albo przepadnie zasiłek i wyrejestrują mnie z UP......?????????

Gość gość
mam pytanie zostałem wyrejestrowany i straciłem ubezpieczenie ponieważ się nie stawiłem i teraz moje ubezpieczenie działa jescze przez miesiąc po wyrejestrowaniu. Tego jestem pewien ale co dalej ... moge gdzieś wykupić jakieś ubezpieczenie na 2 miesiące alebo dłużej za jakieś tanie pieniądze proszę o odpowiedź bo nie wiem jak to się ma z tym ewuś czy jak to tam zwią

Gość gość
321 zł miesięcznie - składka do NFZ i jesteś ubezpieczony