Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meladiwa

Córki podobne do ojców a synowie to mam - prawda czy fałsz?

Polecane posty

Gość meladiwa

czy to prawda, ze najczęściej córki są podobne do ojców lub kogoś z rodziny ojca, a synowie do mam? jakie są wasze doświadczenia i obserwacje? :)

Gość ryboza00112
ja mam charakterek taty a z wygladu cala mama nie ma reguly

Gość majkie
ta mówią, ale moje spostrzeżenia są inne. Że to jednak córki do mam podobne, a synowie do ojców.

Gość sztuka terria
raczej fałsz, mój syn to mała kopia ojca

Gość dxvdsfg
ja jestem podobna do ojca ( jak mnie ktoś widzi to mowi "czysty ojciec" niekoniecznie jestem zadowoolna z tego powodu:) a charakter mam po mmamie ;]

Gość meladiwa
ja np. jestem podobna z wyglądu do kobiet z rodziny taty - jego siostry, mojej babci, więc u mnie się sprawdziło. Mąz jest podobny do swojej mamy

Gość aisza24
moj syn ma 4 lata i jest wykapany tata z wygladu, mysle ze na to nie ma reguly

Gość meladiwa
ja bym chciała, żeby moja córcia z wyglądu była do mnie, a charakter to już obojętne - może być meża, bo fajny facet :) ale wszyscy mówią, ze z wyglądu pewnie będzie cały tata, bo tak jest najczęściej

Gość szczęsliwa jak nigdy
w mojej najbliższej rodzinie akurat ta reguła się sprawdza.

Gość ja tam jestem dziwnA
Oczy, tusza i rysy twarzy po mamie :) Natomiast włosy, piękne zęby i charakter po tacie.

Gość ja wlasnie zauwazylam
ze corki to wykapany tata, po moim przypadku, po kuzynkach, po znajomych dzieciach a synowie do mam po wyzej wymienionych przypadkach :p

Gość szczęsliwa jak nigdy
aha i powiadają też, że jeśli córka jest podobna do ojca a syn do matki to czeka ich szczęśliwe życie:)

Gość nie ma reguły
u jednej siostry córka podobna do ojca, a syn do mamy a u drugiej siostry dokładnie odwrotnie u sąsiadki dwie córki podobne do mamy, a syn i trzecia córka do ojca

Gość dzień ojca
ja - z wyglądu ojciec, z charakteru mama, mój brat - z wyglądu mama z charakteru ojciec :) (oczywiście chodzi mi o takie rzeczy jak kości policzkowe, kształt nosa, oczu)

Ja jestem podobna do taty,mój brat też. Tata jest brunetem z brązowymi oczami. Mama blondynka z zielonymi oczmi. Mój Mąż jest blondynem z zielonymi oczami.Nasza córka i syn to małe kopie tatusia :)

Gość grażynka z miasta
Nie ma na to reguły, to jakies zabobony i tyle

Gość wygląd i charakter
podobny do taty...to chyba dlatego tak czesto dochodziło do spięć na linii ja-ojciec. Niestety mój tata nie zyje kilka lat i brakuje mi go.:O

Gość w moim przypadku to prawda
praktycznie ten sam wzrost, leworęczność nawet pieprzyk na stopie w tym samym miejscu a i charakter bardzo podobny.;)

Gość Z perspektywy czasu
widzę, że charakter mam po tacie (to mi sie nawet podoba:P ).

jak patrze na moja rodzine to sie nie sprawdza kazda corka jest podobna do mamy a syn do taty i to wszedzie tak jest jakby skore zdjal...a charakter ja mam np po polowie z mamy i taty ale moj np nie dosc ze z wygladu tata i z charakteru .,..ciekawe jaki bedzie moj synek..

Gość jestem w 33 tc
Nie wiem jeszcze jak to bedzie z naszym synkiem, ale na usg 3D, ktore robilismy w 28 tc juz byl podobny do mojego meza :D Co do reszty to w moim otoczeniu jest roznie: maz podobny do ojca, jego siostra do ojca, jeden brat takze, a ostatni (najmlodszy) do mamy. Ja jestem podobna do mamy, a moja siostra do ojca...wiec jest roznie.