Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czuje sie stara

Czy ktos czuje sie tez tak staro?

Polecane posty

ja mam 25 lat i czuję się zajebiście młoda :D i wiesz co, zamierzam tak się czuć jeszcze przez długi czas :P młody wygląd też mam zamiar zachować jeszcze ładnych parę lat - nie opalam się, nie palę fajek, staram się odżywiać zdrowo, ruszam się (no, może przydałoby się więcej, ale i tak coś tam się staram ;) ) - zachowuję szczupłą sylwetkę, nie mam zmarszczek, właściwie wyglądam lepiej, niż za czasów szkolnych (wtedy miałam problem z trądzikiem). a Ty, jak chcesz, możesz kłaść się do trumny i czekać, wybór należy do Ciebie 🖐️

Gość uwaga prowo.........

Gość czuje sie stara
mam taka glupia fobie nie czuje sie w srodku stara.. bo nadal bym szalala nie w glowie mi sluby itd..ale wydaje mi sie zejuz sie starzeje.. nikt mi wiecej lat nie daje niz mam.. daja tyle ile mam badz mniej nigdy wiecej.a ja mimo to przegladam sie w lustrze i widze 30 letnia babe wiem ze to smieszne wiem w glebi duszy ze tak nie wygladam ale to siedzi we mnie..:( nie pale opalac sie lubie nie mam zmarszczek..ale wydaje mi sie ze zmieniaja sie rysy twarzy w tym wieku juz.. inni twierdza ze sama sobie wmawiam pukaja sie w czolo i nie rozumieja mnie:(

Gość James Hetfield
a ja mam 39 i poł i czuje sie młodsza niż 20 lat temu.Dopiero teraz wiem ,że żyje,chodze na siłownie,jezdze na rolkach i robie jeszcze wiele innych rzeczy ,które nie uchodza w moim wieku ale....jeżeli ludzieom nie podoba sie to co robisz to pieprz to ! :PP

Gość czuje sie stara
wydaje mi sie ze 24 lata juz to duzo ze faceci wola mlodsze

Gość Reninna
Jezu autorko jaka ja ciebie rozumiem!Mam tyle lat, co i Ty. Masz racje, mnie sie dokladnie wydaje tak jak Tobie-niby nie ma zmarszczek, ale z twarza cos sie dzieje, inne rysy, niby te same, ale cos jest nie tak, jakby pogrubly i stracily wczesniejsza dziewczeca swiezosc. Tez mam wrazenie, ze mezczyzni wola 20-katki, ew 21. Od paru tygodni tak mam, ogladam sie w lustrze, czuje ze cos sie zmienia i to na niekorzysc. Czuje sie mlodo i chcialabym tez wygladac tak jak wczesniej. Ostatnio doszlo mi duzo stresow zwiazanych z rozstaniem, nie moglam spac, zle jadlam, duzo palilam, myslalam , ze moze przez to gorzej wygladam. Ale to nie to. Zmienia sie cos bo i wiek sie zmienia, nie da sie tego powstrzymac, pohamowac. I wcale mi sie to nie podoba.

Gość czuje sie stara
niby kazdy mowi ze najlepsze sa tkie 25-28 lat ze sie niby najlepiej wyglada wtedy...

Gość hhhhhhhhhhhh
tez mam 24 latka i tez troszke zauwazylam ostatnio,ze cos sie odrobinke zmienilo w moim wygladzie,ale wiecie co??Patrze na wiele,nawet bardzo wiele znajomych kobietek okolo 30 stki i naprawde najkorzystniej i najatrakcyjniej sie wyglada od ok.24/25-35 a nawet 37 lat.Sero tak jest.owszem kiedy juz wskakuje te 23/24/25....cos sie zmienia ,ale wedlug mnie wcale nie na niekorzysc....owszem nie wygladam juz jak nastolatka ,ale czy to taka frajda ciagle wygladac ja gówniarka....I chociaz mam te 24 latka wydaje mi sie,ze to dopiero 24 lata...a czuje sie na mniej wiecej 19 gora 20....co smieszniejsze 4 lata temu obcy ludzie dawali mi 23-25 a teraz i kobiety i mezczyzni czy czasem chlopcy mlodsi ode mnie z cala pewnoscia daja mi 19-21 max!!!Ostatnio tez zdarza sie,ze mam problemy z kupieniem alkoholu badz papierosow a nawet ze wstepem do klubow....Co jeszcze to owszem,fajnie byc nastolatka,ale fajnie byc postrzegana za ponetna mlodziutka kobiete....bo tak wlasnie jestesmy postrzegane przez mezczyzn.Nie chlopcow...a to roznica...gdzie chlopcem moze byc niejednokrotnie 35 latek a mezczyzna 28...kwestia dojrzalosci i mentalnosci.... Poza tym glowa do gory babeczki!!!Bo jesli teraz swojej kobiecosci nie dojrzycie i nie docenicie to potem bedziecie zalowaly!!!Cieszcie sie,ze jestesmy juz dorosle a wciaz mlodziutkie :-D W sumie powiem Wam,ze wiem czemu taki jest,ze 4 lata temu dawano mi 25 lat a teraz gora 21....poniewaz teraz zachowuje sie naturalnie....a wtedy chcialam staralam sie za wszelka cene wygladac,zachowywac i ubierac powazniej....

Gość RóżaBezKolców
Ja tez sie czuje staro, mam 22lata!. Troche mnie zazdrosc zzera, jak widze te mlode, piekne, zgrabne, gotowe na wszyskto czasami 16-17-18latki :( Mam dola bo wiem ze sa mlodsze ode mnie i cale zycie przed nimi... a ja?

Gość Reninna
Nie moge sie z tym zgodzic do konca moja przedmowczynio. Nie kazdemu czas jest laskawy i pozytywne zmiany zwiastuje. Nie chodzi o chwalenie sie, ale jak wychodzilam kiedys do centrum, na impreze, to zawsze byl ktos komu sie spodobalam, kto sie za mna ogladnal na ulicy. Mam mocne wrazenie, ze teraz juz nie tak jest, ze jestem kwalifikowana juz do tych 'starych' nie do podrywania. Ciesz sie, ze masz przeciwne doswiadczenia, bo jednak uplywajace lata tak nie dzialaja. W dodatku ja zaczelam zywic dziwne przekonanie, ze nie moge sie w pewne rzeczy ubierac, zachowywac w jakis okreslony sposob, bo wygladaloby to na sztuczne robienie z siebie nastolatki. Moze to kwestia podejscia, nie wiem, ale chyba sie tym wszystkim rzeczywscie za bardzo przejmuje.

Gość a ja mam..
43 lata i czuję się młodo

Gość czuje sie stara
mysle ze na mnie wieksza uwage zwracaja teraz niz kiedy bylam np w LO..chcialabym eby cza sstanal w miejscu..a moze takie samopoczucie to kwestia kompleksow.. a macie tak ze jednego dnia idziecie ulica i kazdy facet prawie sie na was patrzyodwraca czujecie sie piekne cudowne..nawet kobiety na was uwage zwracaja a innego dnia nie ma takiego zaintyersowania wasza osoba..?ja tak czasem mam a przeciez nie zmieniam sie z dnia na dzien.. dwa dni temu nie wygladalam inaczej niz dzis..

Gość czuje sie stara

Gość a ja nie czuje sie stara

Gość Reninna
Czuje sie stara-sluchaj mam podobne wrazenie , co ty, ale jednak chyba za bardzo sie przejmujesz i zbyt intenstywnie szukasz na tym forum slow pocieszenia. Wydaje mi sie ze trzeba zrobic wszystko, zeby wygladac atrakcyjnie, mimo tego uplywajacego czasu i bedzie dobrze. Tak jak ktos napisal, no dobry krem zadbane wlosy, ladne ubrania, przede wszystkim ladna cera , makijaz i sport. Wysypianie sie i nie zarcie swinstw, moze sie cos polepyszy, a jak nie to na pewno sie bedzie wygladac zdrowiej. I nie robienie z siebie starej baby, czyli garsonka+krotkie wlosy, tylko ladny usmiech i powinno byc okej:) trzymajcie sie dziewczyny!

Gość hmmmmmm odwrotnie
A ja mam odwrotnie, mam 23 lata a czuje sie na 15 :D i czasami tak zachowuje, tzn biegam, skacze, ciesze sie z glupich rzeczy, mam ochote nosic jeansy kolorowe t shirty, trampki, kolczyki kolorowe, jakies koraliki, no i nie wiem czy mi to pasuje.. nawet moj pokoj jest dosc nastolatkowy (co za slowo :) ) . Czasami mam takie dni, ze zaloze cos smetnego i szarego i probuje byc dojrzalsza, ale wtedy lapie straszne doly i czuje sie taka szara brzydka i nic nie warta.. Naprawde zazdroszcze dziewczynom ktoree maja po 15 lat :) Moga legalnie latac w jeansach, trampkach, maja fajne wlosy i te cery takie jasniutkie i gladkie, a ja po prostu nie wiem czy mi taki styl pasuje.. ?

Gość Livre_
Piszcie tak piszcie nadal,że czujecie się staro to się zaprogramujecie i faktycznie starość was dopadnie z wyprzedzeniem i to na własne wasze życzenie. Nie napędzajcie się tak,bo to nie jest żadna sztuka wypisywać takie farmazony i zakładać o tym topiki. Sztuką jest przeżywać każdy dzień najlepiej jak się potrafi i cenić życie póki trwa,a nie zatruwać go bezużetycznymi dywagacjami. 24 lata i czuje się staro?.....porozmawiaj z ludźmi w podeszłym wieku,którzy są u kresu swej wędrówki,a może Cię dziewczyno nieco oświeci i zaczniesz cenić każdą sekundę życia.

Gość fghftyjyfj
DO AUTORKI TEMATU Niem czy Ty może jesteś moją siostrą bo ja mam DOKŁADNIE tak samo !!!!!! Mam też 24 lata i czuję to co Ty.Kiedyś życie ciągnęło się jak flaki z olejem masz rację.Do wakacji to mijały wieki a jak już były to te dwa miesiące ciągnęły się bardzo długo.Człowiek szedł na boisko i siedziało się do późnego wieczora z kolegami, były różne gry w piłę,w siatkę dodatkowo moda na rower typu góral a im większa rurka tym lepiej.Człowiek siedział czasem znudzony i dzień się wlókł.Zima to było coś, trwała wieczność.A teraz ??????? ja odkąd skończyłem 20 lat to moje życie tak przyśpieszyło że teraz mam 24 !!! a mam wrażenie jak by to było dopiero wczoraj.Kiedyś w ogóle życie było lepsze i ludzie sobie to życie szanowali a dzisiaj ? media sieją sztuczny popłoch,wszędzie jest szaleństwo za pieniądzem (mniej więcej temu też zostawiła mnie moja dziewczyna.bo nie miałem kasy tyle ile jej kochanek) ludzie wariują,znajomi mnie unikają.Technika poszła w ciągu tych parunastu lat ogromnym krokiem do przodu ale życie cofnęło się do epoki jaskiń.Nie wiem , ja za niedługo skończę 25 lat i boję się co będzie dalej.Pamiętam jak miałem 17 lat i o 25 latkach myślałem że są starzy :) ehhh za chwilę,.26,27,28 Boże :)

Gość jeberibrtit
Też się czuję staro:/ mam 26. Niby jestem sprawna, ćwiczę 6 razy w tygodniu, dbam o siebie...ale co z tego.. Mój chłopak ( 26 lat) przy mnie podrywał gówniarę 18- latkę. Poczułam się upokorzona, bo nie tylko przy mnie, ale przy innych osobach. Zrobił ze mnie idiotkę. Teraz czuję się już całkiem do niczego :/ wiadomo, że nie mogę porównywać się z młodą, świeżą 18 latką.

Gość Livre_
Starzenie się to fakt równie oczywisty,jak nastawanie nocy po dniu. Nikogo to nie ominie. Każdy etap życia ma swoją wartość i piękno doświadczania tej ziemskiej przygody. Może pora zaakceptować to,a nie dręczyć siebie i innych histerycznie podliczając mijające lata?

Gość Livre_
Młode staruszki,ale teraz rozumiem,dlaczego tak wiele dziewczyn przed 25 rokiem życia ma pełno zmarszczek na twarzy i wyglądaja jak własne matki. No ...ale nie każdy wygrał los na loterii,gdzie rozdają oprócz urody także inteligencję.

Gość marttaaaaaaaaa
ja mam 16 lat ale za 4 miesiace skoncze 17 czuje ze czas odcisnal na mnie swoje pietno . jako dziecko zawsze marzylam zeby byc starsza... myslalam ze jak bede miala dokladnie 16 lat to bede mogla robic wszystko itp a tymczasem prawda jest brutalna... wlasciwie przez szkole nie mam na nic czasu nawet na przyjaciol.. z rodzicami za bardzo sie nie dogaduje..staram sie byc wobec nich w porzadku zeby uniknac awantur ... za 4 miesiasce przestane byc 16 PRZERAZA mnie to nie jestem jeszcze gotowa... na doroslosc.. ludzie w sklepie w autobusie mowia do mnie pani.. nie tak jak kiedys... cholera juz nigdy nie bede dzieckiem czuje ze trace cos zajebiostegooo

Gość WandaBanda
Mogę wam moi drodzy polecić picie trunku z czarnych jagód - zatrzymuje proces starzenia się. Ja piję po kilka kropel dziennie trunku firmy DR.W i czuję się młodo. Jagodziec to idealna nalewka. Polecam www.jagodziec.pl

Gość Meg_me
Miałam tak, czułam się staro już w wieku 20 lat :( Kilka przemyśleń na temat tego okresu zawarłam na swoim blogu. Jeśli macie ochotę przeczytać, zapraszam na megmesmile. blogspot. com

Gość Gość

Przecież to sa gowniary a y jesteś młoda i pełnoletnia dziewczyna ktora może dużo więcej niż 16-19 latki