Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KATHERINNNNAAAA

CO mi się należy od Państwa ???

Polecane posty

Gość KATHERINNNNAAAA

DO TEJ PORY ODEBRAŁAM BECIKOWE 1000ZŁ Nie pracowałam przed zajściem w ciąże ani w ciązy Pracuje tylko mąż, zarabia 1,400zł mamy 8 miesięczną córeczkę Bardzo pomagają nam rodzice wiec wszystko jest w porządku, ale gdybym mogła z czegoś skorzystać to skorzystałabym chętnie :) Jakieś rodzinne czy coś? Niestety nie mam o tym zielonego pojęcia! CO GDZIE I JAK ??

Gość super sa takie topiki
CO MI SIE NALEZY! :) Nic ci sie nie nalezy, oprocz becikowego, ktore juz wzielas, no bo niby co mialby ci sie nalezec skoro nigdy nie pracowalas? Moze jakies zapomogi z pomocy spolecznej, ale to mnie nigdy n ie interesowalo, wiec nie wiem.

Tak, przysługuje rodzinne, ale dochód na jedną osobę nie może przekraczać pewnej kwoty, nie wiem jaka to kwota, bo sama dopiero spodziewam się dziecka i jeszcze zbytnio się tym nie interesowałam,ale zapytaj w gminie, tam udzielą Ci konkretnych informacji, powiedzą jakie dokumenty przygotować, na pewno zaświadczenie o zarobkach i wniosek ale nie wiem co jeszcze.

Gość oczywiscie ze ci sie zadne
rodzinne nie nalezy, bo w zyciu nie pracowalas, poza tym nic innego ci sie tez nie nalezy oprocz zapomogi.

Gość lalka lakiilka
super sa takie topiki - Skoro nie wiesz to po co się wypowiadasz ?? Należy się RODZINNE jak nic !!

Rodzinne nie zależy od tego czy pracowała, co za bzdury. Moja mama nigdy nie pracowała a rodzinne dostawała, tak samo teściowa nigdy nie pracowala a ma 12-letnią córkę na którą dostaje rodzinne.

Gość KATHERINNNNAAAA
Skoro mi sie nie należy bo nie pracowałam to może mojemu mężowi ?? Pytam tak ogólnie i prosiłam o pomoc, a nie NIC CI SIĘ NIE NALEŻY SIEROTO :D

Gość same biedaki tu siedza
tylko dzieci potrafia robic!! Jak mnie to wkurza! Ruszcie lbami tepaki i zakasajcie rekawy to nie bedziecie musialy liczyc na panstwo, rodzinne, becikowe i inne!! Rodzinne przysluguje wtedy, kiedy dochod na osobe nie przekracza okolo 500 zl!! I na taka krzywde skazujecie wlasne dziecu, bo zamist glowa myslicie dupami!

Gość nie na wiele ale...
Nalezy sie rodzinne i nalezy sie dodatek do rodzinnego z tytułu urodzenia sie dziecka jednorazowy 1000zł!!!!!! Kwota na osobe nie moze przekraczac 506zł :) JAK SIE KTOS NIE ZNA TO LEPIEJ ZEBY SIE NIEWYPOWIADAŁ!!!! AUTORKA PYTAŁA CO SIE NALEZY A NIE ODWROTNIE!!!!

Gość aisza24
rodzinne sie nalezy ale to sa smieszne pieniadze okolo 50zl

składaj wniosek jak najszybciej bo niestety za te 8 miesięcy juz Ci nie nadpłacą :o A i są 2 becikowe jedno dla wszystkich drugie dla tych z małym dochodem z tego co piszesz też Ci się należy.

Gość 1234567........
należy Ci się rodzinne musisz zgłosić się do Ośrodka Pomocy Społecznej i wypełnić odpowiedni wniosek kwota której nie można przekroczyć na osobę to 504 zł

Gość KATHERINNNNAAAA
jezeli dobrze doczytałam to przysluguje 48zł miesiecznie ? ;D Chyba szkoda zachodu... chodzić i sie prosić o takie grosze :)

Zasiłek rodzinny to śmieszne pieniądze, ale przy takich dochodach każda kwota się liczy. Idź do MOPSu, to tam się załatwia i tam się wszystkiego dowiesz. Może dodatek mieszkaniowy też dostaniesz? I załatwiaj to szybko, bo im szybciej załatwisz, to tym szybciej zaczniesz dostawać, a za okres wstecz Ci nie naliczą, a szkoda bo pieniądze przepadają.

Gość jaaaaaaaaaaaa..............
jeżeli dostałaś do tej pory 1000 zl, to teoretycznie mozesz sie starac o kolejny tysiac... Przy takich dochodach, jak piszesz (gdy nie masz zadnych dodatkowych zrodel i ziemi na wlasnosc, w sensie gruntow:)) mozesz dostac ten drugi tysiac... Musisz zlozyc podanie o rodzinne i tam jest rubryka z podaniem rowniez o ten jednorazowy dodatek w postaci tysiaca. Jesli jestes np mieszkanka Krakowa to mozesz dostac jeszcze trzeci tysiac:) Byc moze w jakichs innych miastach jest podobnie, nie wiem... A rodzinne to 48 zl:) Masz 4 miesiace na złożenie wniosku o ten 1000

Gość abraja
nalezy c se 1000 becikowego od panstwa,1000 odmiasta w którym mieszkasz,rodzinne i dla męza chyba z powodu narodzin dziecka z PZU ale nie jestem pewna tez 1000

Gość majowa mama
Wiem że na pewno możesz się starać o 1000 z Opieki Społecznej ...ale ja musiałam z mężem przynieść dokument z Urzędu Skarbowego o dochodach z 2007 roku i dopiero na ich podstawie przyznali mi 1000zl . Głupie to trochę bo wtedy nawet małżeństwem jeszcze nie byliśmy ...ale akurat wyszło to na naszą korzyść bo obydwoje mieliśmy tylko pracę dorywczą:) Taki dokument z US ( Warszawa)dostaliśmy od ręki i nic nie płacąc także powodzenia :) Acha i oczywiscie 48 zł co miesiąc , nie wiem na co to ....by się wstydzili takie pieniądze dwac :(

Gość normalnie nie rozumiem
takich ludzi jak autorka! najpierw pyta co jej sie nalezy a potem stwierdza, ze to za mało i nie ma sensu za tym chodzić! jak mnie wkurza takie podejscie! jak sie ma niewielkie dochody to nawet te 48 zł jest dobre ale widocznie niektorzy woleliby wiecej.