Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona121

Śluz jak krem do rąk? Co to oznacza?

Polecane posty

Gość Zaniepokojona121

Witam, niedawno odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Powinnam wczoraj dostać okres, ale tak jak przypuszczałam nie dostałam. Zamiast tego mam śluz - biały, podobny do kremu Dove i silny ból brzucha. Nie miałam też owulacji. Zawsze zabezpieczamy się z chłopakiem i nigdy nie pękła nam prezerwatywa więc w ciąży nie jestem. Miała któraś z Was podobną sytuację? Pomóżcie!

Gość podczytująca doświadczona mama
ja mam krem do rąk z Avona. Jest różowy, gęsty i pachnie różami.Biegnij do lekarza bo tak śluz nie powinien wyglądać !!!!!!

Gość dobrze ze do dove
podobny a nie nivea- wtedy miałabys problem

Gość Zaniepokojona121
To było tylko porównanie. Nie wiem co robić bo prawie od dwóch lat nie miałam normalnego cyklu.

Gość jojojjj
czekaj spokojnie - po odstawieniu tabsów okres wróci sobie kiedy chce - nawet po 3 miesiącach więc czekaj cierpliwie i tyle

Gość głupia jesteś
tyle czasu brać tabletki! Później będziesz płakać!

Gość lekko jestes
czemu wy laski bierzecie po tyle lat tabsy,a potem hormony wam swiruja i grzyb sie przyplatuje???????

Gość tera31
dokładnie jestes nie mądra.możesz plakac tak jak ja

Gość Zaniepokojona121
Wiem, że byłam głupia ale już po fakcie. Myślicie, że to może być grzybica? Ale skąd? Mam tylko jednego partnera, dbam o higienę. Zaczynam wariować, że jestem w ciąży...

Gość bredzicie
dlaczego niby ma płakać? Ja brałąm 3 lata i odstawiłam, od razu miałam normalne cykle po 28 dni, w drugim po odstawieniu zaszłam w ciażę

Gość tera31
kazdy ma inny organizm!

Jak się bierze leki z głową, to można pewne rzeczy przewidzieć i uniknąć komplikacji. Poza tym jeśli bierze się tabletki przez X lat, to może dojść do samoistnych zmian w organizmie - zmian, na które niekoniecznie mają wpływ właśnie pigułki. Organizm to twór, w obrębie którego cały czas zachodzą zmiany. Dlatego dziwię się, że wiele kobiet mówi, że "nie może zajść z powodu tabletek, które brały 2-4-10 lat". Często takie słowa padają ze strony PIERWORÓDEK, które nigdy nie wiedziały, czy miałyby problem z zajściem w ciążę. Bardzo możliwe, że organizm już PRZED braniem tabletek miałby problemy z zaciążeniem... ale łatwo zwalać na tabletki. Oczywiście, są przypadki kiedy wina leży wyłącznie po stronie tabletek - ale nie oszukujmy się, biorąc pigułki trzeba liczyć się z konsekwencjami. Nikt tabletek na siłę w nas nie wpycha. A wracając do tematu - podczas przyjmowania tabletek organizm działa "jak w zegarku". Po odstawieniu pigułek, mechanizm i cała regularność zaczyna się sypać, a organizm potrzebuje czasu by się przystosować i zacząć produkować własne hormony i wywoływać normalny cykl (z owulacją, z okresem, ze zmianami śluzu). Tak, jak przyzwyczajał się do tabletek, tak po odstawieniu musi się przyzwyczaić do "samodzielności" - i to niestety trwa. U jednej miesiąc, u innej trzy, a u innej pół roku.