Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janusz27

Mój pieprzyk - ma ktoś podobny?

Polecane posty

Gość Janusz27

Na początku chciałem przeprosić za owłosienie, ale pieprzyk znajduje się pod pachą i nie mam w zwyczaju golenia się tak. No a tak wygląda pieprzyk: 1) http://img40.imageshack.us/img40/3649/fotka1x.jpg 2) http://img268.imageshack.us/img268/4706/fotka2.jpg 3) http://img19.imageshack.us/img19/4264/fotka3y.jpg 4) http://img29.imageshack.us/img29/7315/zblizenie.jpg Wielkość - około 1,5 cm Proszę o wypowiedzi szczególnie osoby, które mają jakieś doświadczenie w tej sprawy (najlepiej dermatolog Ogólnie mam na ciele kilka większych pieprzyków, ale ten się szczególnie wyróżnia swoją wypukłością i wielkością. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość no rzeczywiście
weź go wytnij zaraz i wyślij na badanie bo to może byc nowotwór.

Gość Janusz27
No to dodam, że zawsze taki był i np. 10 lat temu wyglądał raczej identycznie...

Gość biegiem
do lekarza

Gość no rzeczywiście
no ale na jakie wypowiedzi czekasz bo nie rozumiem? ta narośl wygląda paskudnie nie rozumiem czemu tego nie wyciąłeś tylko z tym chodzisz :o

Gość wygląda
jak KOZI BOBEK! :D

Gość Janusz27
Rodzice mnie zawsze uczyli, że takich rzeczy się nie rusza...

Gość co za ludzie...
hahaha to twoi rodzice są niedouczeni współczuje :p

ja bym na twoim miejscu od razu pobiegł do dermatologa i potem do chirurga.. nie wygląda mi to dobrze... ja miesiąc temu wycinałem pieprzyka ale był nieporównywalny do twojego, mój miał około paru mm i był taki jasno brązowy i dermatolog kazała lepiej wyciąć...

Biegnij z tym do lekarza, pieprzyk ten nie wyglada ciekawie. Przede wszystkim jest za duzy,zbyt ciemny i niejednorodny. Poza tym widac, iz jego granice sa \"ruchome\" tj nie koncza sie w miejscu uwypuklenia. Czerniak daje zle rokowania, wiec biegnij sie leczyc i nie sluchaj rodzicow, bo raczej lekarzami nie sa.

Gość Janusz27
Toście mnie postraszyli. Na razie nie pójdę, bo jestem chwilowo w Anglii, a tutaj nie chce chodzić do lekarzy. Kiedyś przeczytałem o czymś takim co mnie uspokoiło: http://www.lubecki.pl/slowniczek/8,brodawki_lojotokowe.html Pozdrawiam

Gość wygląda bardzo źle
ja czerniak. Na dodatek bardzo nieestetycznie :o

Gość to nie jest brodawka
tylko wielgachne znamie barwnikowe o dziwnej strukturze.

Witam! Chyba Cię nie pocieszę bo moja babcia ma coś podobnego na plecach i poszła z tym do lekarza. Powiedzieli że to czerniak i lepiej tego nie ruszać.Pozdrowionka:)

Ano nie wycieli tym bardziej że ma wiele takich zmian z tym ze mniejszych. Poprostu się boją . Tylko że to było kupe lat temu , moze teraz by inaczej do tego podeszli ale moja babcia puki co ma koło 80 i ma się świetnie:)

Gość może babcia juz za stara
na zabiegi :o

Gość inkas34
koniecznie to wytnij, dobry chirurg onkolog załatwi to w pół godziny. Struktura nieregularna co daje prawdopodobieństwo nowotworu. Plusem byłoby gdyby śmiał to od urodzenia a jesli masz to coś 10 lat to tym bardziej jak najszybciej do lekarza. Może to byc naczyniak , może byc plama soczewicowata może to byc czerniak...

Gość lo matkoooooooooo
z tego moze byc rak :o

Gość stara to jest
twoja babcia :p

Gość Janusz27
Mam od urodzenia. Ja tylko mówię, że jak sięgam pamięcią to jest taki sam. Ja byłem mały to nie pamiętam czy wielkość była identyczna, ale na pewno pieprzyk był. Teraz mam 27 lat. Pozdrawiam

to wyglada na czerniaka.naprawde jestes takim debilem zeby hodowac takie ufo a potem zwracac sie o pomoc na kafeterie?! wierze,ze to prowokacja...

nie szkodzi- to jest zmiana patologiczna. MAM Z TYM DO CZYNIENIA NA CODZIEN. TRZEBA TO ZBADAC JAK NAJSZYBCIEJ!!!!

dobra niewazne czy to rak czy nie,nie znam sie. tylko kurde jakbym miala takie cos pod paszorem to lecialabym juz dawno do lekarza.kolo załamałes mnie ;)