Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janusz27

Mój pieprzyk - ma ktoś podobny?

Polecane posty

Gość no rzeczywiście
jak bobek :p fuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość inkas34
do zonadamiana Bredzisz !!!!!!czerniak się nie uaktywnia ! Wszystko zależy od tego kiedy jest wykryty, w jakim stadium. Jak każdy iny nowotwór. Wiem co mówię, moja przyjaciółka ma 3 stopień czerniaka , 6 lat hodowała pieprzyka , na szczęście w porę puknęła się głowe i usunęła to gówno zanim nie było za późno. I tak miała duzo szczęścia ,że węzłów chłonnych nie zaatakował

Gość Janusz27
W tym roku pójdę do dermatologa - postanowione. Jutro zadzwonię o najbliższy możliwy termin rejestracji, ale słyszałem, że dość długo się czeka :/ Nie chcę iść do pierwszego lepszego. Przede wszystkim jestem z Podkarpacia i polecaną osobą jest pani doktor Rusin. Jeśli ktoś zna sprawdzonego dermatologa, to możecie pisać. Pozdrawiam.

Gość grażynka z miasta
a jak to nie jest czerniak - to nie chcesz i tak sie tego pozbyc? Albo przynajmniej spytac lekarza, czy mozna to wyciać? Paskudne to jest. jakbym miała taka narosl, to bym juz dawno poszła do lekarza - po pierwsze zbadac, a po drugie - jak można - usunąć

Gość grażynka z miasta
w rzeszowie chodziłam do pani dr pieli, przyjmowała wtedy naprzeciwko europy

Gość Janusz27
No niby tak. Wszystko przez to, że raczej trafiałem na opinię, że takich brodawek się nie rusza/drażni i ok. Dopiero internet rzucił mi nowe światło na problem no i muszę przyznać, że się boję teraz tych moich znamion. Myślę, że około 10 zdefiniowalibyście do usunięcia, no a lekarz zobaczymy...

Gość jghjghjhk
najpierw zgol sobie pachy bo nieestetycznie to wyglada po drugie takich piepszykow sie nie rusza a po trzecie najlepiej isc do lekarza

no tak powiedzenie "tego się nie rusza" to przeważnie starsze osoby tak myśla np moja babcia też tak mowila..

Gość Janusz27
No i zarejestrowałem się ... na 21 grudnia 2009 :P Czemu tak późno? Najpierwszy wolny termin 9 grudnia. Z drugiej strony tak jak mówię, skoro ponad 20 lat ta chodzę to już mnie nie zbawi chyba 6 miesięcy. Wysłałem też e-mail do chirurga ze zdjęciami. Mam nadzieję, że jest to po prostu brodawka łojotokowa: Na stronie tego chirurga wygląda to tak: http://www.lubecki.pl/slowniczek/8,brodawki_lojotokowe.html

Gość fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
to idź prywatnie po co te brodawki cały czas wklejasz i to źle :o

Gość gość
Pieprzyka należy usunąć u lekarza chirurga onkologa i chodzić na kontrole po zabiegu a wtedy będzie wszystko dobrze trzeba iść do dobrego lekarza póki nie jest za późno bo wtedy może być problem większy.

Gość gość
Moja ciocia usunęła kilka pieprzyków u lekarza chirurga onkologa kilka lat temu i wszystko jest dobrze a gdyby nie usnęła nie wiadomo jak by było.

Gość gość
1. pieprzyki należy usuwać póki nie jest za późno bo potem może być większy problem 2. pieprzyki usuwa się aby nie było raka a nie po to aby był. 3. należy usuwać u bardzo dobrego chirurga onkologa. 4. po zabiegu należy chodzić na kontrole. 5. należy chodzić regularnie do lekarza i się badać.

Mój mąż miał też pod pachą mieszkamy poza Polską poszedł wyciął płacił 160euro ale warto było bo ma spokój

Mój mąż miał też pod pachą mieszkamy poza Polską poszedł wyciął płacił 160euro ale warto było bo ma spokój

Gość gość
należy usuwać chirurgicznie u onkologa chirurga o potem bliznę po zabiegu można usunąć laserowo