Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie jest Bog

ona sie powiesiła

Polecane posty

Gość gdzie jest Bog

czesc dzis przed 20 mojej kolezanki mama popelnila samobojstwo. powiesila sie w łazience. nie bedzie jej na 18 urodzinach pati, czy ktos zna odpowiedz dlaczego tyle zlego dzieje sie na ty swiecie?? jeszcze wczoraj myla okna, godz przed ta tragedia byla na spacerze co pchnelo ja do tego czynu?? mi jest ciezko co dopiero mojej kolezance

Gość cóz pewnie była
niezrówniwazona psychicznie. Bywa.

Gość gdzie jest Bog
ale ktos czy cos musialo ja do takiego stanu doprowadzic

Gość olinAzWrc
słyszałaś o klątwie w panującej w miescie wągrowcu? to jest koło Poznania Ja własnie tam mieszkam i w zeszłym roku 28 osób popełniło tu samobójstwo w tym chyba 20 przypadków ludzi którzy się powiesili. Jak to wytłumaczysz?

Gość kopyrda
ja znam odpowiedź jest dość prosta to co nas boli nazywamy złem i wynika ono z samej istoty, konstrukcji świata bez śmierci nie ma życia bo nowe życie karmi się smiercią wręcz dosłownie martwym ciałem wszystkie organizmy rywalizują o dostęp do pożywienia o możność wydania na świat nowego życia dla wszystkich nie wystarcza smacznych kąsków nie wystarcza miejsca więc dochodzi do walki tak czynią zwierzęta tak czynią ludzie bo pochodzą od zwierząt i niosą w sobie to pierwotne przystosowanie do życia, które jest walką o przetrwanie są silni i są słabi silni prą do przodu wygrywają słabi ulegają silnym a najsłabsi nie podejmują nawet walki i eliminują samych siebie nazywamy to chorobą i słusznie bo chorym jest człowiek, organizm który nie ma woli życia...

Gość kolce kaktusa
kopyrda gadasz jak jechówka.. :O

Gość kopyrda
józio najbardziej prymitywny rodzaj zabawy to zabawa tragedią innych s.p.i.e.r.d.a.l.a.j tak coś musiało tak na nią wpłynąć, ze tak uczyniła czesto nosimy w sobie takie napiecie, ktore nawarstwia sie przez lata bliscy nie widza nawet jego skali nie wyobrazaja sobie dramatu jaki sie w nas rozgrywa potem sa te pytania dlaczego???

Gość kopyrda
masz na myśli tzw świadków jehowy :D po pierwsze nie przez ch a po drugie nie czytasz ze zrozumieniem :p ja jestem ateistą uważam że boga nie ma ani żadnej opatrzności że jesteśmy tylko potomkami zwierząt i jesteśmy tacy jak środowisko które ukształtowało naszą naturę i na tę naszą naturę nie ma rady i nie będzie ani nagrody ani kary więc nie jestem żadnym "jechówkiem" ani innym zwolennikiem nagrody w zaswiatach

Gość na czole nikt nie ma
a dlaczego "Bóg" ma być odpowiedzialny? zeżarliśmy jabłuszko, bo namówił nas to tego jakiś gad - czyli szatan, sami wpuściliśmy do naszego świata śmierć, mamy wolny wybór po naszym obżarstwie owocowym i sami decydujemy o swoim życiu

Gość cluster
moze miala jakies problemy o ktorych nie wiesz i nie byla juz w stanie sobie z nimi poradzic i tylko samobojstwo mogla ja od tych problemow uwolnic. samobojcy to egoisci

Gość Jaaaaa.....
kiedys mowiono ze samobojca to tchorz. a ja mysle ze odwazny czlowiek. trzeba miec duzo odwagi zeby odebrac sobie zycie. przykre

Gość Ludzie...................
To nie jest czlowiek ani odwazny ani tchorz - to jest chory czlowiek