Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gujfrdy

rodzice-blondyni zielone oczy, a dziecko?

Polecane posty

Gość gujfrdy

a dziecko moze wygladac inaczej?

Gość w wiekszosci
dzieci rodza sie z niebieskimi oczami, dopiero po jakims czasie przybierja inna barwe. U niektorych to trwa troche dluzej- u dziecka znajomych kolor oczu zaczal sie zmieniac ok 2 roku zycia.

Dziecko może odziedziczyć cechy wyglądu po dziadkach. Rodzice dziecka po swoich rodzicach noszą te geny jako nie dominujące. Np mój tato miał niebieskie oczy, a mama zielone Ja mam zielone (ale mam niedominujący gen z niebieskimi, po tacie) No i mój młodszy synek dostał ten gen z niebieskimi (bo mój mąż ma brązowe z kolei), więc synek ma niebieskie po dziadku

Gość gujfrdy
a jesli ja mam zielone, moja mama ma zielone, i mój partner ma zielone, a mój tata ma niebieskie? a jego rodzice nie mam pojęcia. to chyba dziecko brązowych mieć nie będzie?

Gość Bajdorunia
dzieci, ktore beda mialy oczy brazowe, rodza sie z GRANATOWYMI :-P

Gość Bajdorunia
moj maz ma oczy niebieskie, ja brazowe, moj tata brazowe, mama zielone... Synek ma piekne wielkie brazowe oczy :-D

Gość gujfrdy
bo brazowe sa dominujace

ale z tymi genami to też są wyjątki od reguły bo moje mlodsze dziecko ma niebieskie po dziadku ja mam zielone, a maz brazowe

jak bylam dzieckiem bylam blondyneczka, maz tak samo. Oczy mam niebieskie, maz ma zielone. Dzieci blondaski :) niebieskie oczy

fajny ten kalkulator mi wychodzi prawdopodobienstwo koloru oczu dzieci: 67% braz, 23% zielen, 10%niebieskie starszy syn ma brazowe, a mlodszy niebieskie (my rodzice : zielone / brazowe)

Gość niechcialo sie uczyc genetyki
w szkole :p wystarczy zrobic krzyzowke genetyczna z dwoma pokoleniami...zreszta najlepiej poczekaj az sie urodzi i dowiesz sie jaki ma kolor oczu :P