Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikussssiek

kierunki studiów - czy to dobre połączenie???

Polecane posty

Gość nikussssiek

myślę nad studiowaniem dwóch kierunków i po głowie chodzi mi połączenie ekonomii z prawem. co sądzicie?? warto???

Gość fdsdfs
na oncecie ostatnio pisali ze studiowanie dwóch kierunkow ma być płatne .Bezplatnie mozna na jednym studiować Tylko nie wiem od kiedy wchodzi ta ustawa.

Gość PROWOKACJA_PROWOKACJA_PROWOKAC
OD ROKU AKADEMICKIEGO 2010/2011

Gość jesli ta ustwa wejdzie
to chyba od przyszlego roku wiec jak chcesz studiowac dwa kierunki to już teraz.

ALE TO NIE JEST CHYBA JESZCZE POTWIERDZONE W SEJMIE ALE DOKLADNIE NIE WIEM

Gość nikussssiek
ale ja pytam o trafność połączenia akurat takich kierunków, a nie o to czy płatne czy nie.

Gość fdsdfs
to chyba od przyszlego roku wiec jak chcesz studiowac dwa kierunki to już teraz to wtedy bedzie płacic od przyszlego roku. No chyba ze ci co zaczeli juz to nie bede musieli placic

Gość takk akk
semestr studiow to jakies 2 tys zł .

Gość nikussssiek
oj... no ale co sądzicie o połączeniu tych akurat kierunków????

Gość asdadasd
na ekonomii sa jakies elementy prawa zalezy, co chcesz robic, ale tak ogolnie polaczenie wydaje sie sensowne jak ja bym miala laczyc, to bym polaczyla ekonomie z psychologia albo socjologia

POCZYTAJCIE WYCOFALI TO OD ROKU AKADEMICKIEGO 2010/2011 TO MA WEJSC NAJPOZNIEJ ZA 8 LAT:) cIESZE SIE BO MOZE MOJ ROCZNIK TO OMINIE:):):) MOZE TU DAJE LINK http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,78826,2855585.html

Gość nikussssiek
ekonomia z psychologią?? i co to daje?? ale akurat ja sie nad prawem nie zastanawiam tylko bardziej nad ekonomią.

SKOPIUJE TEKST BO TEN PIERDOLONY LINK NIE DZIALA Obiecują darmowe studia - to tak, jakby obiecali nam Niderlandy Magdalena Kula 2005-08-05, ostatnia aktualizacja 2005-08-04 19:58 Sojusz Lewicy Demokratycznej skrytykował wczoraj propozycję rządu, by wprowadzić płatne studia we wszystkich typach uczelni. - Rząd premiera Belki jest naszym rządem i będziemy go popierać do końca. Ale nie w tej sprawie - oświadczył w imieniu SLD senator Andrzej Jaeschke. Przeciw jest też PiS i PSL. ZOBACZ TAKŻE * Studia - płatne czy darmowe? (22-01-07, 13:43) Im większego tempa nabiera kampania wyborcza, tym żarliwiej politycy zapewniają, że o płatnych studiach nie ma mowy, że edukacja musi być bezpłatna. Tylko że darmowych studiów nie ma! REKLAMY GOOGLE * WSM studia w Katowicach Studiuj nowoczesne specjalności Zostań inżynierem przyszłości www.wsm.katowice.pl * Uniwersytet Warszawski Wydział Nauk Ekonomicznych. Rekrutacja już trwa.Nie trać czasu! WNE.uw.edu.pl * Bezpłatne studia w Danii Praktyczne i w języku angielskim! Załatwiamy wszystkie formalności www.studiazagranica.pl Dzienne studia w państwowych uczelniach także kosztują. I to słono. W tym roku na działalność dydaktyczną państwowych uniwersytetów, politechnik i akademii, my - podatnicy - wyłożyliśmy dokładnie 7 miliardów 569 milionów 950 tysięcy złotych. Zapłaciliśmy więc za czesne wybrańcom, którzy załapali się na indeksy państwowych uczelni. - To przede wszystkim dzieci z najzasobniejszych domów, które było stać na korepetycje, dodatkowe lekcje, kursy przed egzaminami wstępnymi - zauważyła wiceminister edukacji Anna Radziwiłł. Mniej zamożni za naukę swoich dzieci płacą dwa razy: najpierw z podatków, a potem jeszcze z własnego portfela - za czesne na płatnych uczelniach. Rząd zaproponował, by pieniądze z budżetu podzielić inaczej. Najpóźniej za osiem lat przestałaby obowiązywać zasada, że za studia na jednych uczelniach płacą podatnicy, a na innych - sami studenci. To, komu państwo sfinansuje studia, zależałoby od sytuacji finansowej studenta lub jego wyników w nauce. Ci, którzy pomocy potrzebują, dostawaliby stypendia. Nie takie jak obecnie - po 200 złotych na akademik czy stołówkę, ale tyle, by się utrzymać i opłacić czesne. Problem w tym, jak wymyślić czytelne i sprawiedliwe zasady tej pomocy. Politycy jednak - jak Zagłoba - wolą dalej sprzedawać wyborcom Niderlandy. A żeby oferta wydawała się atrakcyjniejsza, wykrzykują, że strategia rządu narusza konstytucję. Ta gwarantuje przecież wszystkim prawo do bezpłatnej edukacji. Szkoda tylko, że żaden dotąd nie zauważył, że to prawo już dawno nie działa.

Gość prowokacja tylko ze ty
piszesz o płatnych studiach w ogóle a tu chodzi o płatny drugi kierunek i obawaim się, że to przejdzie.

Gość bedzie na bank
drugi kierunek płatny :o

Gość nikussssiek
a mozecie dla tej kwestii założyć oddzielny wątek?? bo mnie akurat to nie interesuje, czy to płatne czy nie. trapi mnie to, czy warto łączyć te kierunki. ewentualnie co innego dobrze połaczyć?

OK PRZEJDZIE ALE NIE OD ROKU 2010/2011 BO JA WTEDY IDE NA STUDIA I BERDZO CHCIALABYM KSZTALCIC SIE W 2 KIERUNKACH NA RAZ OBY TO WTEDY NIE PRZESZLO

Gość nikussssiek
aha! dzięki za pomoc :-O

Gość asdadasd
to to daje, ze mozesz byc bardzo sprytnym menadzerem, umiejacym czytac z mowy ciala, umiejacym manipulowac jak to jest konieczne, umiejacym swietnie przejrzec partnera w interesach - a nie tylko takim suchym, liczbowym ksiegowym ale jak tamchcesz, ja moge miec swoje zdanie, ty mozesz miec swoje

Gość nikussssiek
ja tylko pytam tu nie tyle chodzi o zdanie co o fakt, ze jestem już na 4 roku prawa wiec myśle co do tego wziąć a nie jakie dwa inne kierunki studiować

Gość dzadzudzi
a co chcesz robic po prawie? aplikacja? jesli tak, to jaka? czy moze w prywatnej firmie, czy jeszcze cos innego?

Gość dzadzudzi
bo wlasnie od tego zalezy, czy i jaki drugi kierunek wybierzesz.

Gość ekonomistka
jak najbardziej wierz ekonomię

Gość EkoCK
Wg mnie Ekonomia to bardzo dobry kierunek i przede wszystkim przyszłościowy. Finansistów nigdy za wiele. Nie jest łatwo na tym kierunku no ale cóż poradzić. Matma to podstawa.

Gość Student 2010/2011
Teraz jest rok akademicki 2010/2011 2 kierunek platny bedzie obowiazywal od roku akademickiego 2011/2012-- Czyli od teraz ....