Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dartagnianka

Kot po sterylizacji

Polecane posty

Gość Dartagnianka

Słyszałam, że kot po sterylizacji powinien dostawać do jedzenia specjalne karmy dla kastratów. Mój kot jest 3 dni po zabiegu a ja nie wiem co wybrać, co będzie najlepsze dla mojego mruczka... Co polecacie?

Gość najlepiej chyba royal
ma specjalne rodzaje karm weterynaryjnych i bytowych przystosowanych do różnych potrzeb zwierząt. Dobry jest też Hill's.

Gość Dictafon
Tak to prawda, po sterylizacji koty narażone są na choroby układu moczowego i mają wiekszość skłonność do tycia, więc specjalistyczna karma jest niezbędna. Ja kupuję Purine One SterileCat, polecam.

Gość można też dawać normalnie
co przed kastracją a do jedzenia dodawać taką specjalną pastę-ja tak robiłam i było ok

Gość dziewczyn ja wam powiem ze to
tylko fanaberie prodicentow kociuej karmy,dawaj kotu jesc to co wczesniej i tyle,no moze po zabiegu kup jaks piers z kury czy watrobke,ale poza tym to normalna karma wystarczy

nie masz racji, po kastracji trzeba dbać, żeby mocz był zakwaszany, bo tworzą się złogi zapychające cewkę.Przerobiłąm to

Gość kolezankoczy zauwazylas ze
w temacie jest mowa o sterylizacji a wiec doptyczy to kotki-dziewczynki a Ty piszesz o kastracji-czyli o kocie-chlopaku!

jest napisane o kastratach :)

Gość kolezankoczy zauwazylas ze
temat brzmi"kot po sterylizacji":)) fakt ze autorka tez chyba nie widzi roznicy miedzy sterylizacja a kastracja,a prawda jest taka ze jesli chodzi o kocura to faktycznie mozliwe sa zakazenie drog moczowych u kotki jets zupelnie inna sprawa

Gość Jovvitta
Moi drodzy kastracja to jedna z metod sterylizacji:) Oczywiście zgadzam się, że po takim zabiegu należy zmienić dietę kota, całkiem niezła jest wspomniana wyżej Purina One sterileca. U mnie przjście na karmę dla kastratów było proste i właściwie kot nawet się nie zorientował, bo wcześniej dawaliśmy mu suchy pokarm tej samej firmy.

Gość pan winko
karma dla wykastrowanych KOCURÓW - royal canin polecam karma jest bardzo ważne ze wzgl na problemy z ukł moczowym - to na pewno wiesz od weta:)

Gość pan winko
ktoś tutaj pisał o zakażeniu :) :) :) nie słuchać :)) chodzi głównie o pH moczu

Gość Nie mozna dawać sterylizowanym
Nie mozna dawać sterylizowanym, ani kastrowanym kotom zwykłego jedzenia. Ja daję karme puriny dla kotów po sterylizacji. Teraz trwa na ich stronie badanie zdrowia kotów, jak ktos zainteresowany to podsyłam linka: http://www.purina-one.made-in-mind.pl/diary/30days/

to prawda,moj tez dostaje specjalną karme,ale ponad to je tez normalny posilek (miesko z ryzem i marchewką).Koty kastrowane powinny pic,niestety kocury tego nie lubią..ja swojego dopajam strzykawką i juz pol roku po zabiegu nic mu nie dolega,jezeli chodzi o uklad moczowy.

Gość fistaszkowa
Ja mojemu daję zwykłą Purinę One i weterynarz mówi, że też jest ok. Tylko trzeba dbać o właściwą wagę kota i pilnować, żeby dużo pił. A na tej stronie już się zarejestrowałam. Szkoda tylko, że tak późno, bo dawali darmową karmę do testów

Gość allesandre
Ja dawałm mojemu kotu Purinę dla kotów sterylizowanych, ale ostatnio zminiła skład i mój kot po niej strasznie wyniotował! Obecnie poszukuje czegos innego, ale mam duży problem , bo mój kot nie chce chrupać ani Whiskasa, ani Parfecty, ani Royal Canina. Zostaje mi jeszcze do wypróbowabnia Eucanuba, a pptem to juz naprawdę nie mam pomysłu. Szkoda tej Puriny, bo mój kot ja uwielbiał i nie chce jeśc nic innego, a ta nie będę jej truła. Może znacie jakąs karmę podobną do Puriny One Sterilcat przed zmianą składu?? Dziekuję za wszelkie sugestie.