Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mtylda18

Antybiotyk a Lactobacil 5

Polecane posty

Gość Mtylda18

Tydzien bralam antybiotyk Amoksiklav, wiadome jest, ze podczas kuracji antybiotykowej trzeba brac cos na jelita, wiec ja mialam przepisany lactobacil 5 .. problem w tym, ze antybiotyk bralam o 8.30, potem dalej szlam spac i np o 12-13 jadlam i dopiero po jedzeniu bralam Lactobacil .. czy myslicie, ze postapilam dobrze czy zle ? antybiotyk na pusty zoladek.. ale zapijalam do woda, dopiero ostatniego dnia, tak po 8 godzinach od zazycia antybiotyku, wyilam sobie powwera, zero alkoholu, no i wychodzilam na dwor .. irytuje mnie ten Lactobacil :/ Prosze o pomoc i z góry dzięki ..

Gość Ale o jaką pomoc prosisz bo
nie rozumiem. Antybiotyk skończyłaś brać tydzień tem z tego co rozumiem. Jesli teraz się dowiesz, że robiłaś źle to cofniesz czas? Żadnych leków nie powinno sie brać na pusty żoładek, a leki osłonowe bierzemy pół godziny przed lub pół godziny po zażyciu antybiotyku. Wystarczyło ustawic sobie antybiotyk na późniejsza godzinę...

Gość Mtylda18
Sa wakacje, ciezko tak bylo wstac o 7 czy cos i zjesc, tym bardziej, ze przez chorobe zero apetytu .. nie, skonczylam brac wczoraj i nei wiem, czy tego moga byc jakies skutki uboczne

Gość Ale o jaką pomoc prosisz bo
Mogą, ale nie muszą. Zażywaj jeszcze probiotyk przez jakiś tydzień po skończeniu kuracji antybiotykowej. A na przyszłość ustawiaj tak czas przyjmowania leków, żebyś wcześniej spokojnie wstawała i jadła śniadanie :)

Gość Mtylda18
Ehhh, dzięki wielkie !! bede go brala przez ten tydzien :)

Gość Duza czarrrna
Wow, i nic Ci nie bylo? W sensie ten antybiotyk na czczo, bo co do probiotykow to powinno sie robic odstep pomiedzy probiotykiem a antybiotykiem (tak na mojej ulotce od Lacibios Femina pisze), ale pamietam jak kiedys wzielam Amoksiclav na czczo to potem skrecalam sie i zwijalam z bolu tak mi wyzarl jelita ;-)