Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 18_letnia_ciezarna

Matki ktore rodzily jako nastolatki - podzielcie sie historia swojego porodu.

Polecane posty

Gość 18_letnia_ciezarna

jw Mam 18 lat i za 3 miesiace mam urodzic. Okropnie boje sie porodu i chcialabym sie dowiedziec jak dokladnie wyglada on u nastolatki. Bedzie to porod naturalny.

Gość A jak cenowo te wielorazowe
Urodzilam jako 18 ,porod wyglada dokladnie tak samo jak u kobiety po 20 czy 30. Sama bedziesz rodzic czy z partnerem?

Gość 18_letnia_ciezarna
Sama... A moglabys mi dokladnie opisac swoj porod? Wiem ze to intymne pytanie i oczywiscie nie musisz odpowiadac ale w realu po prostu wstydze sie kogos zapytac o przebieg jego porodu...

Gość magnum111
chetnie przylacze sie do rozmowy :] tez mam 18 lat i za 3 miesiace rodze. jeszcze nie wiem czy porod bedzie naturalny. a jak w ogole znosisz ciaze ?

ja urodzilam w wieku 19 lat i nikt nie robil z tego sensacji:) powiem ci ze bylam traktowana na luzie i milo moze dlatego ze porod odbierala polozna dosc mlodziutka...ogolnie szybko i sprawnie :) dzis mam 20 lat i sliczna polroczna coreczke :) powodzenia

Gość 18_letnia_ciezarna
O jaki zbieg okolicznosci:) Ciaze teraz znosze OK ale na poczatku mialam okropne nudnosci a Ty? Okropnie boje sie tego porodu, bo zupelnie nie wiem jak on wyglada tak od poczatku do konca i niestety jak widze nikt nie chce sie podzielic doswiadczeniem.

Gość magnum111
ja od poczatku jestem na cos chora :/ co do porodu to jesli bedzie naturalny to na pewno w obecnosci mojego chlopaka.chce zeby byl to porod do wody, mam nadz ze nie bedzie przeciwwskazan

Gość 18_letnia_ciezarna
Nie byla planowana. No i niestety zostalam z nia sama:( Jego/jej "ojciec" jednak woli sie bawic:( Na szczescie pomoga mi rodzice moi i jego i jakos damy rade:)

Gość czarno pomaranczowa
ja rodziłam mając 19 lat...moze powiedz co cie szczególnie interesuje bo tu mozna pisac i pisac....

Gość magnum111
moja tez absolutnie nieplanowana. wspolczuje z powodu chlopaka. a co z nauka?

Jaki frajer ... ale dobrze ze nie zostałaś z tym kompletnie sama i dobrze ze jego rodzice tez pomagają .

Gość 18_letnia_ciezarna
W tym roku skonczylam liceum (kalendarzowo mam 19 lat jednak koncze dopiero w grudniu), nad studiami bede myslec pewnie dopiero w przyszlym roku... Jakos sie ulozy:)

Gość magnum111
a ja ide od pazdziernika:D nie wybaczylabym sobie gdyby przez dziecko ucierpialy moje studia...

To dobrze ze liceum skonczylas i mature zdalas , studia narazie mogą poczekać :)

Gość hjbgygg
A dzidzia planowana była ? kpisz czy o droge pytasz? :P

yyy... a skad moge wiedzeic ? Moja koleżanka w wieku 18 lat bardzo pragnełą załozyc rodzinę i miec dziecko i teraz ma 19 i ma rodzine i dzidzie ... znam wiele takich przypadków dlatego pytam .

Gość hjbgygg
to chyba jeden przypadek na sto, swoja droga co za ped do oltarza i pieluch :O omg, gorzej jak w ubieglym wieku :O

Gość A skad wiesz
18 lernia ciężarna,że będzie to poród naturalny?Do samego końca nikt tego nie może przewidzieć!

mam 20 lat i pół roku temu urodziłam synka naturalnie . strasznie bałam sie porodu ale w rezultacie sama sie nastraszyłam słuchając opowiesci koleżanek czy tez czytająć wypowiedzi innych kobiet na forach internetowych . teraz kiedy wspominam swój poród wcale nie było az tak strasznie . wiadomo ból jest ale szybko sie o nim zapomina jak ci połozą takie malenstwo na piersiach . mój mąż co prawda był przy porodzie ale nie długo bo zemdlał :)

Witam. A ja sie porodu nie boje :) Bedzie ze mna chlopak :) Ktory wlasnie kima za moimi plecami ;) Termin mam na 29.09. Mialam nudnosci i ciaza jest w porzadku. Nie byla wielkim zaskoczeniem. Rowniez mam 18,5 lat.

Gość BOZE nastolatki i juz mają
rozklapiochy miedzy nogami, szkoda, ze juz po waszej swieżości:O

Gość kamelon_om
Ja Ci opiszę swój poród jak Ci tak b. na tym zalezy. Miałam 18l. rodząc swojego teraz 9miesięcznego synka. Poród od momentu stwierdzenia go przez lekarza (byłam już w szpitalu ze względu na termin, który upłynął dzień wcześniej) do momentu kiedy mój synek był juz ze mną trwał 4,45min. Wcześniej miałam bóle krzyża. Skurcze okropne, bo ścianki szyjki macicy przez cały poroód twarde mimo specyfików podawanych mi przez pielęgniarki. Później jeszcze łyżeczkowanie i anemia z powodu dużej utraty krwi. Mały miał trzykrotnie owiniętą pępowinę wokół szyi, ale nic mu nie było. Spędził noc w inkubatorze dla spokoju wszystkich. Ale Ciebie prawdopodobnie czeka zupełnie inny poród, bo u mnie takie porody to rodzinne.

Gość kamelon_om
Acha....lekarz cham, położna cham. Ale ja akurat na takich beznadziejnych trafiłam.

Gość chodzaca cnotkaaa
a ja mam 20 lat i jeszcze jestem cnotliwa, i też chciałabym abyście mi opisały czy tracąc cnotę to boli.

Gość chodzaca cnotkaaa
to czego wy idziecie do łózka z chłopakiem i nie zabezpiecxacie się, tego nie rozumie. Umiecie siedzieć na kompie, tutaj można uzyskać informację na temat zabezpieczania się, a nie później płacz bo ciąża, bo chłopak zostawił i rodzice mają jedną "gebę" więcej do utrzymania. Niby dorosłe bo idą do łózka a zachowują się jak gówniarze.

Gość Aaaa moze
One chca byc w ciazy? Nie pierdolcie glupot, ile maja lat i wogole.

Gość 13-latka
Ja miałam 13 lat kiedy urodziłam (obecnie mam 16) :( Nie umiałam powiedzieć rodzicom. Ale oni i tak tego nie zauważyli. Urodziłam w toalecie szkolnej (koleżanka odebrała poród) rodziłam około 2 godz. :(

Gość Dziecko kochane
Masz bujną wyobraźnię...Kibel w szkole...

Gość teriasa
Pamiętajcie, że jeśli rodzicie już dziecko to nie pozwólcie sobie na ingerencje medyczne i rodzenie na leżąco. Najlepsze są porody naturalne w pozycjach wertykalnych.