Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bluahjaijajikaikauya

Bardzo prosze o pomoc...od kilku lat ojciec powinien płacić na mnie alimenty

Polecane posty

ale tego nie robi,więc alimenty wypłaca mi państwo...komornik nie wie co sie dzieje z Ojcem wiec nie moze prowadzic egzekucji sadowej ,dzis przyszło pismo do mojej mamy która sama mnie wychowuje z Urzędu skarbowego ze odmawia udzielenia organowi egzekucyjemu jakis informacji,problem w tym ze mama nie wie o co chodzi bo tak naprawde z nikim o tej całej sytuacji nie rozmawiała...dodam ze rodzice sa 7 lat po rozwodzie...o co moze chodzic??z góry dziekuje za pomoc

BARDZO PROSZĘ O POMOC !!!

Gość marmolada truskawkowa
Żeby skutecznie wyegzekwować alimenty musisz wiedzieć gdzie mieszka/przebywa Twój ojciec, gdzie pracuje... Komornicy są leniwi, takie sprawy nie stanowią dla nich dużego przychodu, więc zwykle rzucają okiem i jak widzą informację to piszą pod podany adres. Jak niczego nie ma na tacy umarzają sprawę. Sam musisz zdobyć dane i przedsawić je na piśmie komornikowi. A co do US nie martwiłabym się na zapas. Trzeba pójśc i wyjaśnić. Pewnie Twoja mama dostała wcześniej jakieś inne pismo lub względnie nie dotarło do niej skutecznie. Pozatym są wakacje, i jeśli nie starcza Ci kasy idź do pracy.

ale tu nie chodzi o to po prostu przyszło jakies pismo do mojej mamy ze ma sie stwaic u komornika,z jakiej racji skoro ona jest po rozwodzie i sama mnie wychowuje???