Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balsamowa panienka

problem z balsamem?

Polecane posty

Gość balsamowa panienka

mam pytanie, zawsze jak po kąpieli lub prysznicu nakładam balsam, po ok. 3-5 minut moje ciało się "poci", jest mokre, tak jakby nie przyjmowało balsamu, co może być przyczyną? mam bardzo suchą skórę, używałam różnych balsamów, od drogeryjnych do aptecznych, próbowałam z różną ilością, od normalnie do malutko i zawsze jest tak samo, ma ktoś tak samo?, jak sobie z tym poradzić?

Gość balsamowa panienka
up

Gość liiiiixxxx
po kąpieli masz rozgrzane ciało i dlatego tak się dzieje, wiele kobiet tak ma, kąpiel+balsam=pocenie, nie bój nic, przecież po paru minutach to się wchłania :D

Gość malowana kobita
a ja radzę si,ę nie balsamowac, ale w mokre ciałko wcierac oliwke bambino tez mam suchą skórę, ups, miałam od kilku lat to stosuje i rewelacja, ale słuzy mi tylko bambino, po johnsonie koszmar i swędzenie

Gość balsamowa panienka
no tak, ale ja by musiała z 15 minut stać nago w łazience, aż się wchłonie, a inni też chcą się umyć

Gość liiiiixxxx
ja nie cierpię w ogóle oliwek, kocham za to balsamy NIVEA(prócz tych brązujących) i z Johnsona

Gość liiiiixxxx
no to nałóż piżamkę(krótką, ewentualnie spodenki i koszulkę), nic się nie stanie.........

Gość balsamowa panienka
spróbuję z tą oliwką, dzięki za radę 🌻

Gość gnghk
wedlug mnie najlepszy jest czerwony garnier, najwyzej odczekaj te 3 minuty zanim nalozysz balsam

Gość liiiiixxxx
albo kąpiel zakończ zimnym prysznicem(chłodnym), sorry że pytam ale jak postoisz 10min w łazience to cię w domu zabiją :/????

Gość malowana kobita
nie musisz czekac az się wchlonie na mokre ciało, gdy stoisz w wannie wcieraj oliwke, podczas wcierania twoje ciało prawie wyschnie, to trwa chwilke ja potem leciutko wilgotna zawijam sie w ręcznik i myję np zęby, w tym czasie całkiem wyschne nie wycieraj skóry ręcznikiem, pozwól by sama sie osuszyła wierz mi ja mam minuty na kapiel, bo jest nas gromadka i ciałko milutkie, a mam juz trochę lat żałuje, że tak długo się męczyłam ze swoją suchą skórą pamiętaj tej oliwki malutko, bo łączy sie z wodą która pozostaje na twoim ciele

Gość balsamowa panienka
wiecie ja długo się kapie albo obiorę prysznic i oto chodzi, żeby wetrzeć balsam od razu po kąpieli/prysznicu (do 3 min) inaczej to nie ma sensu,bo skóra się odwadnia czy coś, spróbuję brać chłodny/zimny prysznic na koniec, a potem oliwki

Gość jolajog
widocznie używasz zbyt ciężkiego balsami i jak mówi koleżanka od wyjścia spod prysznica musi minąć maksymalnie 3min, żeby zadziałały składniki balsamu. Ja mam super odżywkę Nanobase, jest to dermokosmetyk, więc nie uczula i jest bardzo delikatny. moze z nim spróbuj. dostaniesz w aptece, jest dla mnie jakoścu Vichy, tylko o wiele tańszy

Gość balsamowa panienka
dzisiaj brałam chłodny prysznic (co za ulga) i użyłam wyjątkowo mało balsamu i dupa, nadal się pocę, jutro spróbuję z oliwką

Gość balsamowa panienka
użyłam dzisiaj po raz pierwszy oliwki i rzeczywiście się nie spociłam po nasmarowaniu (no, może troszeczkę, ale to było bez porównania mniej niż po balsamie) zobaczę po kilku dniach, czy moja skóra będzie gładka po oliwce, jak była po balsamie

Gość malowana kobita
widze, że odświeżylaś swoj topik i jak dzialanie oliwki? właśnie wrocilam z krótkiego wypoczynku na którym towarzyszyla mi moja znajoma, strasznie ja denerwował zapach mojego ciała( oliwka bambino). Jak dotąd nikt nie narzekał, wręcz przeciwnie, toteż zastanawiam sie jak na Ciebie działa. Ja podtrzymuje swoje zdanie, że to jak dla mnie najlepszy środek do pielęgnacji ciała. Zaczelam stosować balsamy córki, by kolejby raz utwierdzić sie w swojej teorii. Te balsamy to masakra, a próbowałam róznych. Moja córka twoerdzi, że oliwka jej nie słuzy, bo swędzi ja po niej skóra, no nie wiem, podejrzewam, ze nie czeka aż ciało wyschnie i stosuje jej zbyt duzo. Napisz proszę jaki efekkt, a sprobowałam też dodać oliwki do kapieli, oczywiście jesli nie myje się włosów, też dobrze dziala.

Gość balsamowa panienka
odnalazłam mój temat:-) napiszę, klika moich przemyśleń: - zapach oliwki jest specyficzny (nie wiem jak to określić, mleko?), ja nakładam bardzo mało oliwki i czuję ją trochę na sobie, ale po kliku dniach już się przyzwyczaiłam, nikt z mojego otoczenia nie narzeka, choć czuję ten zapach np. na piżamce, myślę, że to też zależy od twojego zapachu ciała i jak ono zareaguje z oliwką, niektórzy nawet po umyciu mają swój "mocny" zapach - nakładam minimalną ilość oliwki nawet martwiłam się, że używam za mało, bo skóra nie wydawała się być nawilżona, ale po kilku dniach minęło i jest super - jeszcze zapominam, że nie powinnam się wycierać po kąpieli lub prysznicu, żeby wetrzeć oliwkę, nawet jak trochę się wytrę, to skóra mi schnie bardzo szybko, więc muszę być mokra, żeby nałożyć oliwkę, a i tak schnę bardzo szybko, umyję zęby (3 minuty po kąpieli) i już jestem sucha i mogę nakładać piżamkę i co najważniejsze NIE JESTEM SPOCONA, także polecam wszystkim oliwkę

Gość upp

Gość balsamowa panienka
przypomniało mi się, używam oliwki bambino, w realu i tesco jest teraz promocja 8,99 zł za 300 ml w końcu nie mam szorstkich łokci ;-) OLIWKA RULEZ :d