Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandranikola

dziewczyny znacie jakis fajny przepis

Polecane posty

Gość sandranikola

na zapiekanke jakąś .Nie mam pomysłu co na obiad zrobic moze macie jakies wypróbowane

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sandranikola
żadna tu nie gotuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość DuoMama
Ja często robię talarki na patelni. Ziemniaczki kroję w talarki i smażę na tłuszczu na patelni. Na drugiej patelni przesmażam kiełbasę pokrojoną w talarki. Po przesmażeniu wyjmuję kiełbasę i wkładam sporo cebuli pokrojonej w piórka. Jak ziemniaki trochę zmiękną dodaję przesmażoną cebulę, kiełbasę, listek laurowy, ziele angielskie, 1 marchew pokrojoną w talarki, sól,pieprz i przykrywam aż się dosmaży i na końcu ładnie zarumieni. Danie jest naprawdę pyszne a szczególnie z kefirem. Ziemniaki robi się w sumie ok 40 minut. I wcale nie jest takie trudne jak się wydaje ale za to jakie pyszne. Polecam:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gotowane ziemniaki, brokuly, cukinia pomidory, mieso mielone, ser tarty, sos serowo-smietanowy-pycha ugotowane i pokrojone w plasterki ziemniaki na dno naczynia , na to warstwa miesa, potem pokrojone pomidory, znow mieso, cukinia, na nia ser tarty, na to brokuly. Wszystko polej sosem i posyp serem.Wstaw na 25 min na 170 stopni do piekarnika i gotowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zapomnialam dodac,ze mieso trzeba podsmazyc z przyprawami a sos robi sie tak: wlewasz slodka smietane z dodatkiem mleka, przyprawiasz i do lekko gotujacej masy stopniowo dodajesz ser zolty, mieszasz i sos gotowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamusia dwujeczki
Ja robie jarzynowa: brukselka, brokulu, seler, por, marchewka, cebula. Wszystko podsmazam z ziolami na patemni (przewaznie jesli chodzi o brokuly i brukselke to korzystam z mrozonek z lidla, chyba, ze akurat mam swieze). Potem wkladam do naczynia zaroodpornego. W miseczce roztrzepuje 3 jajka ze smietana, sola i pieprzem i zalewam tym warzywa, na wierzch zolty ser i juz. Boskie. Aha, nie jemy miesa ale jak ktos lubi to moze dodac kielbaski czy cos. Niezla jest tez hiszpanska tortilla. Na potelni podsmaza sie ziemniaki pokrojone w kosteke ok. 1.5 cm (napierw lekko podgotowane), cebule, papryke plus kielbaske lub boczek wedle uznania. Zalewa sie jajkami jak zapiekanke. Trzeba poczekac az spod sie dobrze zetnie. Wtedy zsuwamy na talerz. Nastepnie talerz przykrywamy z gory patelnia i smazymy tortille z drugiej strony. Mozna dodac zoltego sera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×