Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andzia87

za bardzo się opaliłam a raczej spaliłam!!

Polecane posty

ludzie pomóżcie mi!! plecy pieką wyglądam jak rak!! a co najgorsze to boje się że zacznie mi skóra schodzić bo mam za tydzień w sobote wesele(04.07) i jak ja będe wyglądać w sukience bez pleców bo już taką kupiłam!! co mam zrobić aby skóra nie schodziła!!!???

modlić...hm.. czy to pomoże??-można i tak;) ale tak na serio wywaliłam na siebie takiego olejku z AVONu po opalaniu w sprayu ale to i tak piecze.. a byłam na słońcu zaledwie z 30 minut...

próbowalam już maślanki i śmietanki ale to tylko ochłodziło na 3 minuty dopuki się nie zagrzało od moich pleców bo one są strasznie nagrzane!! ale już wole to pieczenie niż to żeby mi skóra zeszła!! i mam pytanie do was odrazu czy jak się spalicie tak ja to zawsze skóra musi schodzić???bo mi się takie opalenie zdarzyło pierwszy raz....

Gość kasiakasiakasiak87
ej nie dociera do ciebie? napisaly ci nie? PENTANOL! to szoruj do apteki a nie stekasz;/

wysłałam brata do apteki właśnie a spaliłam się bo umyślało mi się oplewić warzywka u babci na ogródku i rozebrałam się do stanika... wcale tak orąco nie jest... wiaterek wiała....a póżniej się dowiedziałam że właśnie jak wiaterek wieje to sie można wtedy spalić...

Gość ja tak sobie dekold spaliłam
Ja na 3 dni przed ślubem spaliłam sobie dekold i twarz (wyglądałam jak upiór) - skóra była bardzo czerwona. Przez cały dzień nakładałam zimną śmietane. Jak tylko ostygła to ciepłą ściągałam i nakładałam nową porcję. Co jakiś czas panthenol. Na drugi dzień znowu śmietana na przemian z maseczka kojącą z rumiankiem (chyba z AA ale nie pamiętam dokładnie) i wieczorem panthenol. Dzięki śmietanie skóra mi się wbieliła z tej czerwieni, wprawdzie na ślubie czułam jeszcze że mnie piecze i ciągnie skóra ale nie miałam jej już czerwonej. Na noc smarowałam dekold grubą warstwą kremu nawilżającego. Po 5 dniach opalenizna zrobiła się lekko brązowa i skóra mi nie zeszła.

kochana sluchaj rad poprzedniczek:))))smietana dziala cuda i ogorek zielony swiezy nakladaj a jak juz nie dasz rady to spirytusem przetryj delikatnie-chlodzi zajebiscie:)kiedys w podstawowce pielegniarka tak mi zycie uratowala normalnie rak bylam a ona do mnie ze spirytem-myslalam ze bedzie jeden ogien a tu mily i przyjemny chlodek...:)daj znac

Gość czerwony kaptutekk
te wszystkie rady są dobre ale skóra i tak Ci zejdzie... :(

spokojnie:) ja wczoraj sobie tyłek spaliłam, ale ślub na szczęście za 2 miesiące. Hmm ja smaruję sudocremem. Skóra niekoniecznie Ci zejdzie. mi dopiero schodzi jak bąble się porobią. a jak jest nagrzana i zaczerwieniona to nie. Ale na pewno zależy to od typu skóry.

wiecie co.... coś mi pomogło ale nie wiem co...czerwona jestem ale nie piecze,a co do skóry nigdy nie miałam problemów,ngdy mi nie schodziła bo wsumie nigdy się tak nie opaliłam... pożyjemy zobaczymy...choć mam nadzieje że skóra mi nie zejdzie...

Gość SLUCHAJCIE WIEM ZE TRUDNOOO
smaruj tlustym kremem i piling , napewno bedzie schodzic , mi zawsze schodzi choc opalam sie na brazowwo :O

i jeszcze jedno pytanie... jak skóra zaczyna schodzić to po jakim okresie od opalenia???

nawilżam i to cały czas prawie!!! tylko mam \"cichą\" nadzieje że skóra mi jednak nie zacznie schodzić....-dam znać...

no i skóra jednak zeszła.... jestem załamana!!! wyglądam jak dalmatyńczyk!!! masakra!!!! i co ja teraz zrobie?? ślub już w sobote...jak mi ta skóra cała ni zejdzie to niewiem co zrobie.....

Gość TakaJakaśJa
Ja wczoraj się spaliłam na słońcu. Fajnie się leżało i nic nie wskazywało na to, że miałabym później cierpieć. Ale jak wróciłam do domu i na wieczór opalenizna (a raczej spalenizna) zaczęła wychodzić to myślałam, że umrę! Miałam strasznie czerwoną twarz. Chciałam iść do sklepu po maślankę ale było mi strasznie głupio gdziekolwiek się ruszać. W każdym razie dzisiaj zaczęłam smarować maślanką twarz i radykalnie widać, że czerwony kolor schodzi :-). Polecam.

Gość Andzia 87
maślanka pomaga żeby skóra zbladła ale na schodenie skóry już chyba nie stety nie ma sposobu... przekonałam się o tym na własnej skórze...

Gość najlepsza rada to trzeba bylo
o tym myslec zanim sie spalilas....

Andzia87- na schłodzenie skóry to najlepiej wsadzić piankę panthenol do lodówki i później zaaplikować;)

Gość xdxandziax
Rok temu w wakacje spaliłam plecy leżałam 5 dni , 5 nocy na brzuchu i mnie nie bolało po czym zaczeła schodzić mi skóra i tak ta skóra schodziła ok. Tydzień ... i teraz też spaliłam i mam pytanko czy stanie mi się coś gdy pojadę na basen ?...

Gość gość
Kefir i maślanka, jak już nie ma nic innego pod ręką. A na wakacje kupić sobie po prostu dobry preparat do aplikacji po opalaniu, swietny jest z Bielendy Bikini - chłodząca mgiełka ice cold z mentolem, aloesem, skutecznie łagodząca zaczerwienioną skórę i przede wszystkim nietłusta.