Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzasty86

bialy mleczny sluz

Polecane posty

Gość dzasty86

mam pytanie , ja jestem 5 dzien po stosunku, wczoraj zauwazylam na bieliznie duzo bialego sluzu, i od kilku dni mialam pobolewania w podbrzuszu, czy to moze byc efekt zagniezdzania sie zarodka?????

Gość ja tak miałam
będąc w ciązy ale nie po pięciu dniach, więc nie wiem.

Gość dzasty86
chodzilo mi o to czy taki sluz wystepuje w trakcie zagniezdzania sie zarodka , ???

Gość zuza3232
Może ale nie musi.Taki śluz występuje na początku ciąży,albo jest objawem tego,że skończyły Ci się dni płodne,za wcześnie,żeby to określić moim zdaniem.

Gość dzasty86
poczekam do terminu spodziewanej miesiaczki, zobaczymy, chociaz mam jakies przeczucie ze i tym razem sie nie udalo....

Gość nina7777
glupie pytanie... a nie mozesz zrobic sobie testu?? przeciez nikt tutaj nie jest prorokiem...

U mnie też występuje biały śluz, kilka dni temu byłam u ginekologa i stwierdził, ze wszytko jest ok, nie mam żadnych stanów chorobowych. Jestem na samym początku ciąży.

Gość a ja kilka dni...
po stosunku miałam gęsty czerwono-brązowy śluz czy to ciąża?? :D Pytam bo sie nie znam.

Gość dzasty86
nina 77777.................... do czasu spodziewanej miesiaczki jeszcze duzo czasu zostalo, wiec bezsensowne jest robienie testu, ja wiem ze nikt nie jest prorokiem i nie umie przewidziec faktu czy bede w ciiazy czy nie, chodzilo mi tylko o to , ze moze ktoras z was miala taką sytuacje, jezeli nie chcesz sie wypowiadac to nie zmuszam cie do tego

Gość a ja kilka dni...
do tej pory mam tenplamienia tzn to juz nie jest śluz tylko plamki czerwono brązowe ... no i nie wiem co o tym myslec Na dzidziusia specjalnie nie czekam ,ale nie mialabym nic przeciwko gdyby się pojawił :) za trzy miesiące ślub to i tak brzuszka nie byloby widać:P

Gość zuza3232
Tak właśnie jest,zagnieżdżenie zarodka następuje do 3-4 dni po stosunku,masz rację,jednak twój organizm zaczyna wytwarzać hormony ciążowe dopiero później.Dlatego zaleca się robić testy ciążowe w dniu spodziewanej @,ponieważ ok.14 dni przed nią następuje owulacja i co za tym idzie ewentualne zapłodnienie i dopiero po dłuższym czasie test wykaże obecność hcg w moczu,bo będzie dostateczna ilość hormonu żeby test go wykrył.Chociaż zdarza się,że nawet po dacie miesiączki test wychodzi ujemny,nawet kiedy jest się w ciąży... Śluz który teraz masz,może wskazywać,że nastąpiło zapłodnienie ale jak już pisałam nie możesz tego brać jako pewnik,bo to za jakiś czas się okaże.Wiem,że fajnie byłoby od razu wiedzieć,jednak jest jak jest i tego nie przeskoczymy,choćbyśmy chciały:) Życzę Ci,żeby się udało!

zuza ale ona pewnie pyta o te białawe upławy a nie o przeźroczysty owulacyjny śluz test może (tak jak mi) nie pokazać wczesnej ciąży mimo napisów na pudełku że już po 6 dniach od zapłodnienia będzie wynik, lepiej z testem poczekać do spodziewanego okresu czerwono brązowy śluz nie jest raczej objawem ciąży, może organizm się oczyszczał, może to było poronienie albo byłaś przed okresem?? trudno stwierdzić :)

Gość a ja kilka dni...
nie jestem po ternie i testu tez nie robilam ale kochalismy sie bez zabezpieczenia w dni plodne co prawda bez finiszu we mnie ale jakies prawdopodobienstwo zawsze jest. :P

Gość a ja kilka dni...
więc jak myślicie będzie małe bejbi ??? :D :D :D

Gość zuza3232
Franka,wiem o co Ona pyta,tylko próbowałam opisać dokładnie i tak,żeby wszystko było jasne.Też miałam biały mleczny śluz,kiedy byłam na początku ciąży,jednak nie jesteś w stanie określić czy jesteś czy nie w 5 dni po stosunku.O to mi chodziło:)

Gość dzasty86
zuza 3232 ........................... test owulacyjny wyszedl mi pozytywnie w sobote tydzien temu, a do stounku doszlo w niedziele, to byl moj 10 dzien cyklu

Gość dzasty86
zuza 3232......... jak wiem o tym ze 5 dni to stanowczo za wczesnie na jakiekolwiek stwierdzenie czy to ciaza czy nie, wiem musze uzbroic sie w cierpliwosc i czekac do daty @.

Gość zuza3232
No to może się udało,trzymam kciuki,żeby tak było! :)

Gość dzasty86
zuza .... pwoedz mi jak to jest , jezeli test owulacyjny wyszedl np mi pozytywnie w sobote , to kiedy jest ta owulacja , ??? od 12 36 h po pozytywnym tescie??

Gość dzasty86
i wtedy kiedy powiedzmy jest ta owulacja to jest najbardziej plodny okres w danym cyklu tak?????????? ja dopiero p[ierwszy raz ten test w tym cyklu stosowalam i niewiem jeszcze wszystkiego dokladnie

Gość zuza3232
Powiem Ci szczerze,że nigdy nie miałam do czynienia z takimi testami.Na pewno w ulotce pisało,jak to wygląda.Wiem,że jeśli mi by tak wyszedł to pewnie próbowałabym w ten sam dzień,następny i jeszcze dwa kolejne(tak na zapas) :)

Gość dzasty86
od kilku dni mialam takie pobolewania w podbrzuszu a dzis one troche ustaly, ale za kilka razy odczuwalam takie klucie w prawym jajniku, a poza tym to wystepuja u mnie takie chwilowe napady gorąca, ktore po chwili same ustepuja, slyszalam ze takie cos wystepuje u kobiet u ktorych nie wystepuje juz @, ale ja mam dopiero 23 lata hehehe

Gość dzasty86
zuza a ty juz urodzilas czy jeszcze nie?????????????? gratulacje

Gość dzasty86
dzieki ci franka i zuza za wszystkie odpowiedzi, wiem nie bede sie nakrecac bo potem moge sie rozczarowac, ja w sumie ze swoim partnerem staram sie juz od grudnia o dzidzie, tylko ze wczesniej mialam bardzo nieregularne cykle i niewiem czy wtedy wystepowala u mnie wogole owulacja, raz mialam cykl 22 dniowy, a nastepnie 46 dniowy, no ale teraz trzeci juz cykl biore duphaston na uregulowanie cykli , no i teraz cykle mam 26. 27 dniowe, czyli poprawe juz widac hee

dzasty86 jestem 7 dni po terminie miesiączki. To prawdopodobnie mój 3 tydzień ciąży. Testy wyszły pozytywnie.

Gość dzasty86
gratuluje

Gość zuza3232
Mój pierwszy synek,ma dzisiaj 5 lat,drugiego urodziłam 22 marca 2009,w 31 tygodniu ciąży,niestety nie było Mu dane żyć na naszym świecie,urodził się martwy.Dzisiaj mija 3 miesiąc od jego pogrzebu....

Gość dzasty86
a kiedy wystapily u ciebie jakies objawy