Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin10000

Moja dziewczyna chce zabić nasze dziecko

Polecane posty

Gość Marcin10000

Dziewczyna z którą jestem 2 lata i którą bardzo kocham jest w ciąży i chce usunąć. :( Prosiłem żeby tego nie robiła, płakałem, ale ona mnie nie słucha. :( Mówi że jesteśmy za młodzi (ja 21, ona 19), że nie mamy środków żeby żyć razem sami a co dopiero z dzieckiem, że jeszcze zdążymy być rodzicami. Nie mogę sobie wyobrazić tego. Znalazła już jakiegoś lekarza, koleżanka jej pomaga, pieniądze też powiedziała że wytrzaśnie (albo już zebrała, nie wiem dokładnie). Co mam zrobić? :( Jak ją przekonać żeby tego nie robiła? :( Chyba też mam coś do powiedzenia, prawda? :(

Gość takie tam duperele
Prosta sprawa: powiedz o wszystkim jej rodzicom i swoim także. Dziewczyna wpadła w panikę ale Ty musisz zachować się jak prawdziwy facet.

Naprawdę Ci zależy , może pogadaj z jej rodzicami i przedstaw perspektywy i swoją wizję. Ja miałem kumpli co wpadli w tak młodym wieku i teraz widzę na nk zdjęcia jego z 6letnia córeczką :) chłopak jest młodym tatą pomęczyli się za młodu z żoną, ale teraz już same +.

Gość 3453453
"Prosta sprawa: powiedz o wszystkim jej rodzicom i swoim także. Dziewczyna wpadła w panikę ale Ty musisz zachować się jak prawdziwy facet." Tak, prawdziwy facet ma rozgłosić wszem i wobec że laska (która prawdopodobnie prosiła go o dyskrecję) jest w ciąży. :O

Gość 3453453
Sytuacja jest generalnie chora, ale skoro podjęła taką decyzję to trudno. Przez to że on wszystkim to rozgłosi, jakby "zmusi" ją do urodzenia. Wtedy ona i tak nie bedzie chciala z nim być za to że wszystkim wypaplał to, co próbowała trzymac w tajemnicy i że zmusił ją do czegoś.

Jasne szkoda że nie prosiła a dyskrecje jak się kochali :o matko Boska... powiedz i tyle to w końcu rodzice a nie jacyś obcy, jeszcze dzisiaj !:o jedz teraz do niej i powiedz.. !

w końcu to też w połowie jego dziecko i ma prawo o nim decydować! :o A rodzina powinna wiedzieć. Bo rodzina to chyba nie jacyś fałszywe koleżaneczki od siedmiu boleści :o

Gość molika234
Po pierwsze orozmawiaj ze swoimi rodzicami ! moze znajdziecie wspölnie rozwiazanie ?. Nie wierze,ze to co ona planuje nie zabije waszej milosci i szacunku do siebie...Czy ona wie,ze ja kochasz?....moze boi sie,ze zostanie sama z dzieckiem?.

nie wiem jakie są układy miedzy nimi co to za dziewczyna co to za rodzice. Ona jest po prostu teraz w szoku ,ale przy pomocy chłopaka i rodziców za jakiś czas dojdzie do siebie i będzie szczęśliwa że urodziła dziecko. Jeżeli sytuacja tego nie wymaga to niemożna dopuścić do działań człowieka co działa w afekcie.

Gość 3453453
skoro uwazasz że ma prawo decydować, to dlaczego nie poparłabyś faceta który chce żeby laska usunela dziecko (a był jakiś czas temu taki topik). Nie gadaj o prawie do decydowania, chodzi Ci głównie o to żeby URODZIŁA, czy tego chce czy nie. Jak wypapla rodzicom to niech liczy się z najgorszymi konsekwencjami łącznie z takimi że laska zwieje z domu i nigdy nie wróci.

Gość 3453453
ale gdyby chciał żeby usunęła, to naskoczyłabyś na niego prawda? I nie pisałabyś "masz prawo decydować, gdyż ty jestes ojcem"

Usuwanie ciazy jest niezgodne z polskim prawem powinienes zglosic te probe zabojstwa na policje, a jesli juz do tego doszlo ewnentualnie zloz zawiadomienie o mozliwosci popelnienia przestepstwa na prokurature.

Gość daj dupy pedałowi niech cię
zapłodni i urodzisz sobie zdrowego i chcianego dzidziusia, :;D;D;D;D;D

Gość Marcin10000
Nie jest w afekcie. Wie co robi, jest bardzo zdecydowana i rozmawia o tym normalnie, jako o najlepszym wyjściu. Nie chce być teraz matką i już. :(

A dlaczego Twoja dziewczyna nie miałaby postąpić tak jak sama uważa za słuszne? Przecież w końcu to ona jest w ciąży a nie Ty. Ona nie ma prawa uwazac za sluszne morderstwa. Polskie prawo zabrania aborcji.

Gość ale nie jest karalna
wiec nawet jak zglosi to policja i tak jej nie zrobi nic.za to raczej na pewno z nim juz nie bedzie. poza tym zawsze moze powiedziec ze zrobila skrobanke w czechach i moga jej naskoczyc

Gość wtwter
"Usuwanie ciazy jest niezgodne z polskim prawem powinienes zglosic te probe zabojstwa na policje, a jesli juz do tego doszlo ewnentualnie zloz zawiadomienie o mozliwosci popelnienia przestepstwa na prokurature." i co potem? zmusisz laskę do urodzenia? i co dalej? zostawi gdzieś w szpitalu to dziecko?

Gość zlej siusiska pasem że ci
bachora niechciane zrobił i nie podaj mu ręki do końca życia, co znaczy szczyj na siedziaćo w klopie

Gość powiedzze to nie tylko
jej, ale i twoje dziecko wpsieraj powiedz rodizcm jak bedziecie razem!!! koniecznie!!!

Gość ewaewa55
trudna sprawa , bo żeby usunąć ciążę nie potrzebna jest twoja zgoda;[ sprubuj jej to wyjaśnić powiedz że jeśli to zrobi będzie miała wyrzuty sumienia do końca życia najlepiej pokarz jej zdjęcia tych dzieci w internecie np.http://www.dotknij-aborcji.yoyo.pl/images/aborcja_01.jpg albo filmiki na youtube np.http://www.youtube.com/watch?v=BnmPeM7rqd0&feature=related, http://www.youtube.com/watch?v=lp6xSa6BBc0 może to ją ruszy nie możesz jej na to pozwolić w żadnym wypadku !!!!!!!!!!!!!! to zabójstwo;[

Gość powiedzze to nie tylko
usuwanie ciazy to zabijanie dziecka!!!! to tak jak seryjnego morderce nazywac wybawicielem od trudu zycia, albo wymiotowanie nzywac pokarmem zwrotnym

ale nie jest karalna Ja sie nie zastanawiam nad moralnoscia ja sie zajmuje prawem i nie dyskutuje o wartosciach kolezance, ktora pomaga dokonac aborcji tez mozna dowalic zgodnie z art. 152 kodeksu karnego (zwrocic uwage na § 2) " Art. 152. § 1. Kto za zgodą kobiety przerywa jej ciążę z naruszeniem przepisów ustawy, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. § 2. Tej samej karze podlega, kto udziela kobiecie ciężarnej pomocy w przerwaniu ciąży z naruszeniem przepisów ustawy lub ją do tego nakłania. § 3. Kto dopuszcza się czynu określonego w § 1 lub 2, gdy dziecko poczęte osiągnęło zdolność do samodzielnego życia poza organizmem kobiety ciężarnej, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. "

jeśli to nie prowokacja, to współczuje ci dziewczyny, ale może rzeczywiście jest w szoku i nie mysli racjonalnie, spróbuj z nią na spokojnie porozmawiać, uświadom jej że potem może tej decyzji bardzo żałować i wasz zwiażek też może tego nie przetrwać, nawet jak się dziewczyna zdecyduje na usuniecie, to potem najprawdopodobniej poczuje to jako stratę i będzie miała żal...

klaudka, wyjęłaś mi to z klawiatury :) jeżeli jest zdecydowania, niech usuwa. nie ma nic gorszego niż dziecko z wpadki, chyba że kontynuowanie związku przez wpadkę... poza tym, oczywiście, skoro są w związku, to powinna być to wspólna decyzja, ale mimo to uważam, że dziewczyna ma decydujące zdanie, w końcu to ona będzie musiała znosić poród i wszystko, co z ciążą związane... to ona będzie czuła zmęczenie i to ją będzie wszystko boleć, a nie chłopaka, tak więc można dawać jej rady i namawiać na to, że by urodziła, ale jeżeli w końcu zdecyduje, że chce na pewno usunąć, to inni nie powinni mieć już nic do gadania.

Gość ale nie jest karalna
pff ale kobiety ktora sie poddala aborcji nie mozna wsadzic do pudla mimo wszystko. wiec jej moga naskoczyc. jak juz napisalam, moze powiedziec ze poronilapo upadku ze schodow, albo zrobila TO w anglii ;P

Gość powiedz jej że ...
jak usunie to z wami koniec bo nie chcesz być z kobietą która zabiła własne dziecko!!

Gość moniśśśśśśśśśśśśśś
niepozwól jej na to, bedzie żałować potem bo napewno teraz jest w szoku. dziewczyny rodzą dzieci w wieku 16 lat i daja sobie radę widać że jestes odpowiedzialny i masz prawo też zdecydować.