Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BabyBass

Skomplikowane życie przez tradzik.

Polecane posty

Witam was, nazywam się Paweł i mam 17 lat. Przechodze bardzo trudny okres w życiu, mianowicie walke z tradzikiem. Jak dobrze pamietam zaczelo sie to od 2 klasy gimnazjum. Kiedys mialem nieskazitelnie idealna cere... Co za tym sie kryje..., mialem duzo przyjaciol, wszyscy mnie szanowali.I w 2 gim zaczol pojawiac mi sie tradzik,chrostki takie rozne nie wiedzialem co sie dzieje ze mna, zawsze sie mylem dbalem o higiene. Na poczatku to olalem ale potem bylo coraz gorzej...Ludzie zawsze kojarza osobe z tradzikiem za osobe niezadbana, brudna, frajera itp., a wyglad to glowna rzecz na ktora wszyscy w tych czasach uwage zwracaja. W 3 gim. wgl. stracilem pewnosc siebie,przyjaciele o mnie zapomnieli zaczol sie koszmar.Czasem sie wysmiewali a co moglem zrobic,udowodnilem im ze nie maja racje niejedniu kolesiowi z twarza modela wkopalem. Walczylem z tym jak moglem, wydalem moze z 800 zloty na leki, mascie itp.;/CHodze teraz do liceum wszystko jest ok i spoko ludzie sa. Dołowało mnie to strasznie, stracilem sens zycia nie chcialem nigdzie wyjsc, nie raz wracalem do domu zaplakany i sie mydlilem. Heh czemu mi sie to przytrafilo?Moze to jakaks kara czy co... Zawsze dbalem o higienie . Uprawiam od dziecinstwa sport.Mija juz 3 rok - 2 i nie moge już tego znieść. Chce sie za wszelka cene tego pozbyc;/ Twarz mi sie poprawila ale calkiem niedokonca z 3 blizny mam, no i troche wypryskow. Uzywam codzienie mascie tabletki toniki, zele i wszystko kurwa nie dziala.Nie mam przy sobie nikogo bliskiego, od 3 gimchcialbym miec dziewczyne , nigdzy nie mialem a tak bardzo bym chcial miec tylko tradzik wszystko komplikuje;/Moglem miec wczesniej ale jakos wtedy nie myslalem o tym :( Jestem przystojny i wysportowany ale co z tego..... jak mam tradzik. Kazdy koles z fajna skora ma laske ;x Tyle wydalem kasy ze szkoda gadac, zle sie z tym czuje mysle czasem o samo.... ale walcze, Postanowilem ze dam sobie jeszcze 4 miesiace jak to nie pomoze to pierdole takie zycie;/ Ta walka przerodzila sie u mnie w depresje. Pomoc szukam w alkoholu. nie wiem co mam zrobic oddalbym juz wszystko zeby sie tego pozbyc i zyc normlanie Co o tym sadzicie?

Gość Ja Cie pociesze
Zawsze mozesz miec chlopaka , geje podobno nie sa tacy wybredni w dobieraniu sobie facetów 🖐️ Wiec zawsze masz jakis wybór :P

Gość dsddd
nie przejmuj się... aż tak bardzo... rozumiem że jest ci ciezko ale pomysl o ludzich , ktorzy cierpia bardziej, niwodomi, bez kończyn , z nowotworami

no nie wiem czy to trądzik powoduje, że żadna nie będzie CIę chciała . mój chłopak ma pryszcze. długo z nimi walczy, a ja mu mówię "zostaw je i tak jesteś śliczny"!! bo jest. jest zajebisty, a jakieś głupie krosty nie psują wizerunku. w nich się zakochałam ❤️ moze to kwestia charakteru albo nie wiem czego. znam też facetów bez trądziku którzy są tak obleśni że żadna nie spojrzy na nich. przestań narzekać! trądzik to nic. albo zmień klimat jak leki nie pomagają , weź pij karotkę, wystaw się na słońce, jak nie ma to na solarium, używaj np. fluidów, korektorów do skóry powodzenia

Gość marmolladka
Cześć! Ja niemal całe życie mam problemy ze skórą. Zwłaszcza trądzik. Łykałam już różne paskudne tabletki i herbatki a nawet drogie antybiotyki i nic. Jeśli chodzi o maści żele toniki i inne paskudztwa,miałam tego na pęczki od tych najtańszych po naprawde drogie i wiecznie po ich odstawieniu problem trądziku wracał w podwójnej sile. Któregos dnia kiedy poszlam do mojej lekarki po antybiotyk zaproponowala mi wyprobowanie toniku robionego w aptece . Troche niedowierzalam ze moze byc skuteczny ale majac to cholerstwo na twarzy od 20 lat polozylabym chyba wszystko o ile mialo by to pomoc. A wiec: Tonik wydawany jest tylko na recepte jako lek robiony.Kosztuje 5 zł Śmierdzi troche spirytusem i eterem bo na ich bazie jest robiony. Nie polecam próbowac bo ma gorzki smak wiec lepiej po urzyciu myć dokładnie ręce Po za zapachem i smakiem,jak ma sie jakies zadrapane krostki to moze z poczatku piec ale przechodzi i jest ok. Tonik dziala ODKAŻAJĄCO, ŚCIAGAJĄCO I GOI. Osobiście stosuję go nie tylko na trądzik ale również na inne rany. Warto zagryść zęby jak początkowo piecze bo jest rewelacyjny!!!! Jak ma się wrażliwą skóre to lepiej przecierać twarz tylko raz dziennie,wieczorem na oczyszczona buzie a po 20 minutach jak odparuje mozna posmarowac kremem. Skora moze sie troche luszczyc po dluzszm stosowaniu,wtedy niezastapiony jest peeling. Naprawde polecam bo jest tani i skuteczny. Podaje sklad z recepturki. Dajcie go lekarzowi to na podstawie skladu wypisze wam recepte na zrobienie leku. Rp. Ac. Salicylikum Detreomycini aa 3.0 Resorcini Hydrocortisoni aa 1.5 Aetheri 20.0 70" Spiritus.Vini ad 100.0 M.f.sol To cały skład. Pozdrawiam