Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mandarynkowy placz

Moje dziecko ma 3 lata i ciagle je karmie piersia- czy toi normalne?

Polecane posty

Gość Mandarynkowy placz

Po porstu nie chce jesc nic innego. Zadko kiedy zje loda albo jakas czekolade nawet :-( Nie mam juz sily

Gość mam nadzieje ze to prowokacja

Gość jak ty mu dajesz cyca
to po "loda" pewnie do tatusia leci w każdym razie ssać lubi

Gość usk
musisz byc zdrowo walnieta. wychowasz potwora, a sama chyba sie podniecasz tym karmieniem bo to nie jest normalne zeby trzyletnie dziecko karmic piersia i lodami. debilka z ciebie :P

Gość dddddoroa
oj nie przesadzajcie z tymi wyzwiskami, nie jest to na pewno normalne, ale moze kobieta ma problem z odstawieniem od piersi, moja znajoma ma dwu i półletnia córke i też mała jej czasami sama wyciąga cyca i ssie. Choc nic już nie leci. Dziecko w ten sposób zaspakaja sobie potrzebę poczucia bezpieczeństwa. Dlatego ja uwazam że karmienie dziecka do 7-8 mcy w zupełnosci wastarcza i odstawienie odbywa sie bezbólowo.

Gość joojojjj
odp zgodnie z twoim pytaniem - NIE TO NIENORMALNE!!

na Twoim miejscu zgłosiłabym dziecko do laryngoloda. Być może jego migdały przyzywaczaiły się do Twoich piersi i nie mogą nic innego. Wkrótce może z ust zrobią się ssawki i co wtedy? do końca życia będziesz karmić? wiesz że taki pokarm to jeszcze 20 lat będziesz mieć, chociaż może przeterminowany, biedne dzieciątko :(

Gość sdf
myślę że karmienie dziecka prawie 3 letniego i starszego to juz patologia i zboczenie. Jak dziecko porządnie mamusi sutki possie to pewnie mamausia się napala na seks z tatusiem i przez to nie chce przestac karmić :P

Gość nie przesadzajcie bo to
nie zadna patologia, fakt,ze dlugo, ale znalam takie kobiety - normalne, a dzieci wyrosly tez na normalnych ludzi. karmic mozna dopoki jest pokarm i jesli dziecko dobrze sie rozwija.

Gość sdf
Ale to juz jakies chore jest. I co ,wyciągasz cyca w parku na ławeczce i dajesz trzylatkowi ssać ?? bleeee

Gość ee tam moj syn ssal do 2 lat
juz chodził i gadal, wyrosl na superfaceta, zaden maminsynek, samodzielny, w parku przeciez nie karmilam i w ogole nie przy ludziach. Jak robie mammografie tolekarze zawsze pytaja czy karmilam i jak dlugo, kiedy mowie ile, to chwala ze bdb.

Gość kooora
Karmiłam corke do 2,5 roku i uwazam ze bardzo dobrze ! Ale to był max,odstaw od piersi czas najwyższy

Gość sdf
No właśnie jeszcze 2- 2,5 latek ok ale 3 latek to już gruba przesada

im szybciej odsawisz dziecko od piersi tym lepiej,6miesiecy w zupelnosci wystarczy,puzniej jest butelka a potem kubeczek do picia i jedzonko,dziecko 3letnie juz dawno powinno byc samodzielne a nie cyca od mamy wolac;(bez przesaday...wiadomo ze pokarm matki jest najlepszy ale niekture sobie nie zdaja sprawy z tego ze im dluzej karmi piersia tym gorzej i trudniej go bedzie puzniej odzwyczaic,mialam kolezanke ktorej dzieciak nie chcial nic pic jak tylko cyca,jadl obiad i do popicia cyc;)ani wody ani soku nic a upal jak nie wiem co?tak go nauczyla na kazde zawolanie cycus to teraz ma...ale ty to juz przesadzilas 2-3letnie dziecko..wstyd taki duzy chlopak,jeszcze do roku to zrozumiem ale puzniej?

Gość Hazula jesli juz mowimy o
wstydzie to ja bym sie bardziej wstydzila takiej ortografi, niż karmienia piersią. Czyja to teoria, ze do 6 miesiecy? Co, potem zaszkodzi? Będzie prosil cyca jako 20latek? Znalas takie przypadki? no bez przesady...

Gość karmi sie piersią
niemowlęta a nie dzieciaki, ktore już same chodza, mówią i co najwazniejsze potrafią same jeść!

Gość taaa 3-letnie
dziecko poprzez cyca zaspokaja potrzebe bezpieczeństwa, no ludzie zastanówcie sie czasem co piszecie.:O:O:O

uwazam ze to nie jest normalne by dziecko w tym wieku karmić piersią, zastanawiam sie jakie masz z tego korzysci ze nadal to robisz,bo jesli ci to przeszkadza to czemu tego nie zakonczysz? jakby ci zalezalo to bys dawno to zrobila...

Gość Bo zwyczajnie autorko
brak ci konsekwencji i poddajesz sie presji dziecka. Dla mnie to nie do pomyślenia, żeby tak długo karmic piersią! Czy ono w ogóle je cos innego? Przecież 3latek juz dawno powinien sam jeść i mieć urozmaiconą dietę a nie cyca! Niestety tak jest, że im dłużej sie karmi tym trudniej odzwyczaić od piersi dziecko.

Gość Bo zwyczajnie autorko
no i wybaczcie ale z tą "potrzebą poczucia bezpieczeństwa" poprzez cyca to mnie rozwalacie. Nie znacie innych sposobów by to okazać dziecku? jesli nie znacie to współczuje.

moja ortografia-przepraszam na szybkiego pisze i sie nie zastanawiam nad bledami,od 4lat nie mieszkam w Polsce i duzo slow pozapominalam jesli cie urazily moje bledy,a nie to co napisalam to przeraszam;)i nie chodzilo mi o to ze 6miesiecy to koniec cyca bo wiadomo ze mleko matki jest najlepsze!chodzilo mi o to ze po 6miesiacach dieta dziecka powinna sie rozszerzyc w warzywa i owoce a cycus to tylko dodatek na jakis czas,bez przesady zeby karmic piersia 2-3 letnie dziecko ktore praktycznie juz wszystko je...w warzywach owocach jest tyle witamin ze cycek praktycznie sluzy do uspokojenie dziecka(aby czulo sie bezpieczne i kochane)a nie do zdrowego odrzywiania...wiem z doswiadczenia ze matki ktore karmia dlugo piersia to puzniej maja problem z odzwyczajeniem,i taka jest niestety prawda,bo dziecko nie zrozumie ze mama co dzien co 2godz dawala cyca a teraz co sie stalo nagle jej sie odwidzialo?dziecko nie zrozumie ze jest juz za duze na cyca,podstawowym pokarmem jest do 6miesiaca puzniej powoli jedzonko a piers mozna dodawac jakies 6miesiacy jako dodatek i powoli zmiejszac czestotliwosc wyciagania go na kazde zawolanie dziecka,nie mowie ze z dnia na dzien,bo to lekki szok dla malego,...takie jest moje zdanie,tez mam dziecko i wiem co mowie,taki maluch ktory juz biega,wszystko je itd.powinien byc samodzielny... a z jakiej racji dajesz jeszcze piers to nierozumiem,sa jakies kozysci z tego ze 3latek jest karmiony piersia?ty sie czujesz lepiej?wiesz ze nie jest glodny?czy poprostu juz sie przyzwyczail i nie mozesz go odzwyczaic?bo naprawde nie rozumiem,

Gość to nie jest normalne
a nawet zboczenie . robisz dziecku krzywde , dziecko w tym wieku juz dawno powinno jesc stale pokarmy - pewnie twoje dziecko nie umie gryzc ! poza tym powinno jesc warzywa , owoce ( cenne zrodlo witamin ) oraz mieso i jajka ( podstawowe zrodlo zelaza ) moje dziecko ma rok i dwa razy dziennie je mleko z kaszka ( je lyzeczka ) oraz obiad wielowarzywny , owoce , chleb , chrupki , jajka, biszkopty , jogurty, rybe , mieso , fasolke , kalafiora i duzo innych rzeczy dieta twojego dziecka jest strasznie uboga a przez to niewlasciwa . 3 latki chodza juz do przedszkola - w przedszkolu tez byc dawala dziecku cyca bo nie chce zjesc obiadku w przedszkolu ?- paranoja !

Gość gość
Chorzy to sa Ci, ktorzy wypisuja takie glupoty o karmieniu piersia. Zanim zaczniecie prawic moraly to wyksztalccie sie w temacie.

Gość gość
dla mnie to nienormalne :(

Gość gość
trochę jestem w szoku po przeczytaniu tych postów, ile w tym wrogości, wyzwisk. I skąd te odniesienia do seksualności w temacie małych dzieci ?? mi by to w życiu nawet do głowy nie przyszło. Ja myślę, że 3 letnie dziecko to już górna granica, żeby karmić je piersią, ale bez przesady żadna to perwersja. Często widziałam ponad 2,5 letnie dzieci przy piersi, które jedzą normalnie. tj. jedzą wszystkie pokarmy i przeżuwają je bez najmniejszych problemów i radzą sobie ze sztućcami, po prostu czasami mają ochotę na taki smakołyk, jak mleko mamy. A skoro kobieta ma jeszcze pokarm i nic jej to nie przeszkadza to i nam nie powinno przeszkadzać. A w okresie nagłego wzrostu czy skoku rozwojowego to przecież jak zje więcej mleka to znaczy, że mu potrzeba - co w tym złego?

Gość gość
To chyba prowo!! Nikt na kafe nie pyta o karmienie piersia bo zaraz zleci sie stado kwok i zaczna gdakac. Skoro Twoje dziecko niby nic innego nie chce tylko piers, znaczy ze nic innego nie je??? Zadko kiedy zje loda albo czekolade-znaczy ze w zanian za piers chcesz mu je dac?? Tak nauczylas tak masz.

Gość gość
Do wszystkich idiotek,które tak bardzo poruszył temat długotrwałego karmienia: Życie nie polega tylko na dawaniu d...y. Jeśli już spłodzisz dziecko znajdź dla niego czas pomiędzy malowaniem paznokci i goleniem łydek. Całe masy żałosnych, tępych kobiet żywią się ogólnikami. Dowiedz się więcej,że przy dłuższej laktacji wzrasta poziom przeciwciał w mleku,że sama jesteś odrobinę mniej narażona na pewne dolegliwości i przede wszystkim dajesz dziecku najcenniejszą rzecz jaką obdarzyła cię natura . Hamskie odstwienie od piersi "bo Zośka tak mówiła, albo na interii tak pisali", to najgorszy błąd wychowawczy. Jeśli dziecko ma już te trzy lata a nadal czerpie wielką radość z karmienia piersią,nie odbieraj mu tego. Wiem,że chce ci się zajarać fajkę, wypić piwko przed tv,nie chce ci sie wstać w nocy.Czy to sa jednak wystarczające powody by odbierać dziecku coś co jest dla niego tak ważne fizycznie i psychicznie? Podsumowując: Jeśli z góry wiesz,że nie stać cię na bycie dobrą matką, a czujesz przemożna potrzebę dawania d...y, kup tabletki albo coś innego i nie kombinuj potem kosztem niewinnej istoty,jakby tu obejść całą sytuację.

Gość gość
Bez nerwow, przeciez to prowo. Znam matki karmiace do okolo 2 lat i zadna by takiego tematu nie zalozyla. Te dzieciaki jedza wszystko a piers jest raz moze dwa dziennie ze wzgledu na przeciwciala albo skaze lub alergie tak lekarze doradzili karmuc dluzej. Dwulatek to nie jest niemowle zeby pilo co chwile. Ale te co daja mm o tym nie wiedza i zakladaja glupie tematy.