Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotana90

problemy z miesiaczka..

Polecane posty

Gość zaklopotana90

Czesc Dziewczyny. Martwie sie, ze mam zbyt czeste miesiaczki, jednak to moze tylko moje wyobrazania. no wiec.. mam miesiaczke 7dni, potem 12 dni przerwy i kolejna miesiaczka... kiedys mialam po 21dni przerwy, a od ok roku tak, jak napisalam (12-14dni przerwy) czy to normalne? cz wybrac sie do ginekologa?? chyba nie szkodzi to zbytnio?

Gość to nie jest normalne
Pomiędzy miesiączkami, czy pierwszym dniem jednej a pierwszym nastepnej powinno być 28 dni. Może być też mniej, np 25,26. Ale u ciebie miesiączka jest co 19 dni, a to stanowczo za mało. Owszem szkodzi ci to, miesiączke masz długa bo 7 dniowa i częstą- to może sie skończyć ciężką anemią. Nie mówiąc juz że świadczy o zaburzeniach hormonalnych, a więc i przyszłych problemach z ciążą. Powinnas jak najszybciej isc do lekarza

Gość zaklopotana90
nie wiem czy to istotne.. ale od czasu, gdy mam takie czeste miesiaczki boli mnie czesto brzuch i czasami narzady rozrodcze. brzuch mam taki jakby "spuchniety"? / wzdety

Gość joojojjj
nie - to nie jest normalne - możesz nabawić się anemi tak często tracąc krew - możesz mieć też problemy z zajściem w ciąże więc do gina marsz

Gość zaklopotana90
Dzięki Wielkie za odpowiedź. Teraz się trochę denerwuje tym, co się dowiedziałam, ale jak najszybciej udam się do ginekologa.