zonadamiana 0 Napisano Czerwiec 27, 2009 Miesiac temu pojawila sie u mnie krew po stosunku. W czasie badania ginekologicznego przy ucisku dolnych partii brzucha lekarka okreslila iz krwawienie jest z kanalu szyjki macicy. Co dziwne, nie zauwazyla zadnych nieprawidlowosci, nadzerki, stanu zapalnego, jakiegos powiekszenia macicy. Doslownie nic. Bojac sie jednak iz lekarz byl niekompetentny poszlam do drugiego i trzeciego, ktorzy takze nic niepokojacego nie zauwazyli. Postanowilam jednak dla swietego spokoju wykonac badania usg oraz cytologie ( robilam je pol roku wczesniej i usg nic nie wykazalo, a cytologia 1 grupa ), i tym razem bylo podobnie- obraz usg bez nieprawidlowosci, cytologia grupa 1. Nie wiem co dalej z tym robic, czy nie przejmowac sie tym krwawieniem, czy przeprowadzic jakies dokladniejsze badania? Byc moze jestem przewrazliwiona, ale bardzo niepokoja mnie tego typu historie. Czy znacie podobne przypadki? jaka byla ewentualna ich diagnoza? mam nadzieje ze mi troche pomozecie w tym temacie i uspokoicie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zonadamiana 0 Napisano Czerwiec 27, 2009 pomozcie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zonadamiana 0 Napisano Czerwiec 27, 2009 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dakota-dakota 0 Napisano Czerwiec 27, 2009 To było jednorazowe krwawienie czy występuje po każdym stosunku? Takie krwawienia są typowe, gdy pochwa jest za słabo nawilżona i dochodzi do mikrourazów oraz otarć, oraz gdy kocha się długo i intensywnie. Chyba nie ma potrzeby panikować :) Tym bardziej, że lekarze twierdzą, że jest w porządku a badania tylko potwierdzają ich diagnozy. Nie szukaj sobie chorób na siłę ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zonadamiana 0 Napisano Czerwiec 27, 2009 Bylo to krwawienie ktore wystapilo u mnie 3 razy. 2 w tamtym miesiacu i raz w tym. Gdyby byl to tylko jeden raz pewnie bym nie panikowala... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zonadamiana 0 Napisano Czerwiec 27, 2009 . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dakota-dakota 0 Napisano Czerwiec 27, 2009 I tak chyba panikujesz - badało Cię kilku lekarzy, robiłaś badania. Nie wyszukuj sobie chorób :) Zadbajcie o maksymalne nawilżenie (żele, itp.) i na jakiś czas zwolnijcie, może się otarłaś i musisz trochę poczekać, aż wszystko się wygoi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AnetaL_2004 Napisano Sierpień 3, 2009 cześć!Nie lekceważyłabym tej sprawy.sama jestem w podobnej sytuacji.Po jutrze idę do szpitala na badania.Będzie ono polegało na pobraniu materiału do badania histopatologicznego z kanału szyjki macicy i jamy macicy. Baoję się. A co u ciebie w tym temacie?Masz nadal te krwawienia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach