Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalka18

Zbyt długa miesiączka przy tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość lalka18

Już przez 12 dni mam okres. Zaczęłam właśnie brać tabletki antykoncepcyjne. Mam 18 lat. Na mojego ginekologa musze czekać do przyszłego tygodnia. Jak myślicie, czy to coś groźnego czy to jest raczej normalne jeśli w tym miesiącu zaczęłam zażywać te tabletki? Powinnam iść do innego ginekologa czy mogę poczekać aż mój ginekolog wróci w przyszłym tygodniu z urlopu? Proszę, odpiszecie jeśli ktoś coś wie na ten temat.

Gość lalka18
Zapomniałam dodać, że nie krwawię mocno, to jest raczej plamienie ale trochę się niepokoje mimo wszystko.

Gość to normalne...
plamienie moze trwac nawet przez cale pierwsze opakowanie, przy drugim juz powinno byc ok poza tym... w ulotce masz to napisane... ;/

Gość lalka18
Właśnie nie ma o tym ani słowa. Tylko że miesiączki mogą być bolesne. Czyli to że mam plamienie to normalne i nie powinnam się tym przejmować, tak?

Gość klul
takie plamienia mogą występować nawet i przez pierwsze 3 miesiące stosowania tabletek

tak, to jest normalne przy tabletkach. O tym powinien cię powiadomić lekarz a jeśli tego nie zrobił to taka informacja powinna być w ulotce ( skutki niepożadane - plamienia).