Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co teraz co teraz mi mała

powiedzieć przyjacielowi prawde?

Polecane posty

mam 2 lata starszego przyjaciela, znamy się 3 lata. w szkole średniej mieliśmy kilku wspólnych znajomych(z jego klasy-on znał ich 4 lata, a ja rok). oni rok temu skończyli szkołę, a ja jeszcze do niej chodzę. wczoraj podczas rozmowy zarzucił mi, że przez moją nieśmiałość i nietowarzyskość, jestem beznadziejna, bo nie potrafie utrzymywać znajomości z ludźmi. - to było chamskie i żałosne z jego strony. wśród znajomych mojego przyjaciela był chłopak, z którym ja miałam dobry kontakt, a on nie. ten znajomy wyznał mi, że on i reszta chłopaków mają dość mojego przyjaciela, bo dostał się na dobre studia i przez to się wywyższa, poza tym chwali się swoją super wysportowaną sylwetką i twierdzą, że mu odbiło - nie pozwoliłam krytykować mojego przyjaciela, powiedziałam im co myśle o takim obgadywaniu i zerwałam z nimi kontakt. tchórze nawet nie mieli odwagi powiedzieć mu, co o nim myślą. nie mówiłam mojemu przyjacielowi o tej sytuacji, bo nie chciałam zawracać mu głowy i sprawiać mu przykrości. umówił się z tymi znajomymi na ten piątek na impreze - mnie nie zaproponował wyjścia.. bo nie jestem towarzyska. zrobiło mi sie przykro, bo mnie nigdy nie obchodziło, co inni o nim mówią.. kiedy jedna z dziewczyn, z którą się spotykał powiedziała, że wstydziła się z nim pokazywać, bo powiedziała, że on chodzi jak pingwin też jej uzmysłowiłam, że jest pusta i niewarta jego uwagi. - nie powiedziałam mu o tym, bo nie chciałam, żeby było mu przykro. wiem, że on proponuje wyjścia chłopakom, którzy za nim nie przepadają, poza tym był dla mnie bardzo chamski... i teraz zastanawiam się, czy powiedzieć mu to wszystko, co oni mówili na jego temat... co zrobiłybyście/zrobilibyście na moim miejscu?

Gość hlkh lkh lkh
problem z dnnpy

Gość dfddgd
szkoda ze od razu nie powiedzialas czegos w stylu "zebys wiedzial co o tobie ludzie sadza " teraz juz po fakcie

być może... ale nie powinien być wobec mnie taki chamski... zawsze byłam po jego stronie, a teraz takie coś.. :o

nie jest za późno. ;) odzywa się do mnie codziennie, będzie jeszcze okazja mu powiedzieć.

Gość dfddgd
to jak nastepnym razerm ci dogada to powiedz mu cos w tym stylu , chociaz ja bym sobie darowala jego towarzystwo.

Gość J_Lo
on nie zasługuje na miano przyjaciela, powiedz mu wszystko moze go to z powrotem sprowadzi na ziemie

nie gadałam mu tego wszystkiego, bo naprawdę go lubie.. wiem, że jest nieszczęśliwy, czasem nie wychodziło mu w życiu, miał niską samoocene i przez długi czas pomagałam mu prostować skrzywione spojrzenie na samego siebie.. kiedy ja mówię np. "ładnie mi w tych kolczykach", albo "jestem dobra z matmy" to twierdzi, że sie przechwalam i jestem beznadziejna, bo uważam się za ideał - wcale tak nie jest... on jest strasznie przewrażliwiony, uważa, że nie moge mówić nic dobrego o sobie. a ja tylko stwierdzam fakty ;) kiedy on odnosi sukcesy, gratuluję mu i cieszę się razem z nim :D a kiedy mnie coś dobrze wyjdzie zawsze gada, że sie chwale i jestem do niczego. wiem, że ma kompleksy, ale chciałam mu pomóc... z tym, że wczoraj naprawdę przegiął i nie powinien mi mówić takich rzeczy.. :o

Gość Myśle że on ...
to zwykły zarozumiały dupek i dobrze by było gdyby ktos sprowadzil go na ziemię Na twopim miejscu powiedziała bym mu, że jego koledzy za nim nie przepadają ... powiedz mu to co napisałaś tutaj ... i dodaj, że nie życzysz sobie żeby ciebie dołował i w ten sposób dowartościowywał ... Niech się zastanowi nad swoim postępowaniem ... W życiu są rzeczy ważne i najważniejsze, może dobrze by bylo żeby wiedział co dla niego jest ważne a co najważniejsze ... Niech się zastanowi i zdecyduje, nie on jeden na świecie Myslę, że trafiłas na nieodpowiedzniego faceta, a nie ma nic gorszego ja trafić do klatki z takim facetem...

Powiedz, moze to da mu do myslenia ... Facet to takie zwierze, że sie nie domysli sam :-D w czym rzecz :-D My nie rozmyslamy tak jak wy na bzdurami i nie dzielimy wlosa na czworo ... my tak mamy :-D

Gość Tak powiedz a przy
okazji uswiadom mu, że na nim świat się nie kończy i nie życzysz sobie żeby ciebie lekceważył , bo ty nie jesteś jego lekarestwem na jego kompleksy ...