Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jmfnmsjs

tampony-pomocy!!

Polecane posty

Gość jmfnmsjs

Mam taki problem-mam 12 lat i niedługo jadę na kolonie i wtedy gdy mam miesiączkę jedziemy do aqua parku.W związku z tym mam kilka pytań.Może głupie dla niektórych ale prosze o odp. 1.Czy w moim wieku można stosować tampony? 2.Jaki rozmiar 3.Jak firma najlepsza? 4.Z aplikatorem czy bez? 5.Co to jest aplikator ? (xD) 6.Co ile w wodzie trzeba je zmieniać? (będą ciągle w wodzie) proszę o odp na pytania,a jeżeli wiecie coś jeszcze na ten temat to piszcie pliss!!

1.tak 2.kup "mini" i "normal" - sprawdz ktory lepszy dla ciebie 3. nie ma reguły, pewnie kupisz o.b. 4. tu też nie ma reguły. jedne wolą z, drugie bez 5. element dodatkowy przy tamponie ktory teoretycznie ulatwia wprowadzenie tamponu do pochwy 6. w zaleznosci od potrzeby (=>wielkosci krwawienia), sprawdzaj co 2-3 godziny

Gość opopo
1. Można 2. Rozmiar najlepiej najmniejszy-mini 3. o.b. ,aja zpecjalna otoczte, wiec moze te (mi tam wszystko jedo, kupuję w Biedronce i tez sa ok, ale tam nie ma rozmiaru mini) 4. Niby z aplikatorem się latwiej wklada (ja zawsze uzywalam bez, bo wydawalo mi sie to zbedne) 5. Aplikator to takie dwie tekturowe rurki, jedna wchodzi czesciowo do drugiej i w tej drugiej znajduje sie tampon, wkladasz ta rurke do miejsca zaznaczonego na aplikarorze i wsuwasz ta druga, wtedy tampon wedtuje na swoje miejsce. Mi sie nie chcialo bawic z jakimis rurkami.... 6. To zalezy ile bedziesz w tej wodzie, jak godzine czy 2, to bez problemu, tylko zaraz po wyjsciu z wodu najlepiej wymienic, a jak caly dzien to juz bedziesz musiala zmianiac co jakis czas