Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość as90

studia, zawsze dwa języki obce?

Polecane posty

Gość as90

eh z niemca miałem 2 i nigdy nie potrafiłem zrozumieć tego języka, z anglika zaś same 5 i 6.. na każdych studiach wymagana jest nauka dwóch? jak to jest?

nic mi o tym nie wiadomo. na uj jest jeden język. drugiego można się uczyć tylko jak ktoś się o to baaardzo mocno postara :P po prostu uczelnia nie ma kasy na takie cuda.

Gość dobrze sie czujesz
jak jest jeden to jest dobrze 2 moga byc na jakis specyficznych kierunkach zwiazanych z jezykami

Gość as90as
uff to całe szczęście :) dzięki za info, akurat interesują mnie zaoczne :P

Gość czekolada21k
uczysz sie jednego, tego, ktory zdawałeś na maturze, ewentualnie mozesz sam później zmienic na inny...

Gość nie martw sie ja mialam w
liceum dwa jezyki ang i niem. niemiecki szedl mi slabo i to nawet bardzo. dlatego na studiach wybralam angielski zaawansowany i niemiecki od podstaw. bylam mile zaskoczona gdyz niemiecki szedl mi bardzo dobrze;)

Gość nie martw sie ja mialam w
na zaocznych u mnie na uczleni sa dwa jezyki z tym, ze drugi wybiera sie samemu. do wyboru byl rosyjski, hiszpanski i niemiecki.

Gość vxer
a ja na studiach wybrałem angielski podstawowy mimo ze w szkole sredniej osiagnelem poziom zawansowany. Dlaczego ? Zeby sie nie uczyc i.hehe .sprytny jestem