Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca007

jak to jest z tymi cyklami

Polecane posty

Gość pytająca007

mam takie pytanko, otóż wszedzie czytam że dzien owulacji wypada na 14 dni przed krwawieniem, czy to musi byc 14 dni czy moze sie wydluzyc np przez podróż albo od wysliku nadmniernego?? prosze od szybką odpowiedź

Gość smer feta
wszystko zalezy od tego jak długi masz cykl

Gość pytająca007
ale chodzi mi o to czy te dni plodne moga sei przesunac, i np krwawienie wystąpi po 18 czy tam 20 dniach od konca dni plodnych, bo ten kalendarz podaje ze po 10 dniach od konca dni plodnych powinno wystapis krwawienie

dni płodnych sie nie liczy tylko obserwuje, liczac nigdy nie bedziesz miec 100% pewnosci

Gość pytająca007
eh ludzie mi chodzi o to czy one moge sie tak poprzestawiac i np dajmy na to ze dni plodne skoncza mi sie 10 maja a krwawienie dostane dopiero 28 albo i pozniej czy to jest mozliwe no od ciezkiej pracy, od podrozy czy cos??

Gość nie zabardzo ta faza jest
stała i trwa u zdrowej kobiety 11-16 dni. 18 dniowa faza lutealna już może wskazywać na ciąże. Ciałko żółte produkujące progesteron nie jest w stanie dłużej "przeżyć". nie wiem czy to dobrze nazwałam. Przesunąć się może owulacja, ale ta druga faza nie wydłuża się. Ja obserwuję swój cykl i faza pierwsza skracała mi się,wydłużała ale krwawienie występuje zawsze po 12 dniach od owu.