Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwer23

zasilki, becikowe...

Polecane posty

Gość qwer23

jestem w 39 tygodniu za nie dlugo urodzi sie nasza corcia , nie dawno tez wyszlam za maz, jestem zarejestrowana jako bezrobotna w polsce ,a moj maz parcuje w uk... mam pytanie: co mi sie nalezy za urodzenie dziecka? wiem ze becikowe 1000 zl, ale czy cos jeszcze? czy nalezy mi sie cos albo mojemu mezowi w anglii? prosze o odpowiedz...

Gość ja87ja
Na pewno becikowe 1000 zł, niezależnie od dochodów, jednakże w przeciągu roku od narodzin można starac się o kolejny 1000zł, jeżeli dochody na jednego członka rodziny nie przekraczają 504 zł, więc jeśli Ty jesteś bezrobotna, a Twój mąż nie jest zatrudniony legalnie to możesz się starać o drugi 1000zł. No i jeszcze ogromne rodzinne ok 48 zł miesięcznie;) Wiem jeszcze że niektóre gminy daja od siebie coś na zasadzie becikowego-różnie to jest, u mnie jest to 150zł, ale nie wszystkie gminy to praktykują, ??? Nie wiem czy jest coś z UK dla Was??!!! tylko tyle wiem i raczej już w niczym innym Ci nie pomogę, mam nadzieję, że to się Ci choć troszkę przydało??!!

w Angli maz po urodzeniu dziecka moze zaaplikowac o child tax i child benefit biora pod uwage wasze zarobki z zeszlego roku...jesli chodzi o pierwszy z nich ...pierwszy wynosi okolo 40 funtow na tydzien a drugi 90 na miesiac..pozdrawiam i szczesliwego rozwiazania..

acha jesli wezmiesz rodzinne w polsce maz nie moze brac child benefit w angli a jest wyzszy wiec lepiej jednak nie brac w Polsce..

Gość qwer23
dziekuje za info :)