Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam do was takie pytanie

Po jakim czasie widać efekty noszenia aparatu ortodontycznego??

Polecane posty

Mam skrzywione 2 i muszę usunąć 4 żeby zrobić im miejsce.Jak myślicie,jak długo będę musiała unikać uśmiechania sie żeby nie świecić pustymi lukami? :( Moja koleżanka twierdzi,że miała podobną sytuację i że po usunięciu,a jeszcze przed założeniem aparatu zęby same zaczęły się nasuwać,a po 2 tygodniach noszenia widziała już efekty....

Gość music is the key
upup

Gość retainer
Oj, współczuję usuwanych zębów:( mnie ortodontka też niby mówiła coś o usunięciu zębów (kiedy 3,5 roku temu zdecydowałam się na aparat), ale zapytałam czy nie da się obejść bez tego... No i w efekcie mam dalej wszystkie zęby (tyle że trochę bardziej wysunięte do przodu) i równe bez wyrywania:) W moim przypadku to akurat było możliwe, więc może zapytaj... (prawdę mówiąc brzmi to niesamowicie, że aż 4 zęby chcą Ci usuwać!) Jak założono mi aparat, to rzeczywiście dość szybko zaczęły być widoczne efekty. Dlatego nie martw się, będzie dobrze! Warto założyć aparat na te 2-3 lata, żeby później podziwiać efekty:D A kto jest mądry to nic nie powie na te Twoje luki! Trzymaj się :*

Gość Bogumiła
Uważam,że za dużo tych zębów usuwasz,wystarczyłoby usunąć 2.

Czesc:) ja zanim zaczęłam nosic aparat miałam najpierw usuwane 2 zęby stałe, miałam wtedy jakoś 12 czy 13 lat więc tym bardziej sie bałam...U mnie była taka sytuacja, że miałam dużo zębów a mało miejsca dlatego krzywo mi rosły.Jak miałam założony już stały aparat na górze i na dole to wszystko mi sie ładnie wyrównało.Pozdrawiam

Gość coś
Bogumiła Uważam,że za dużo tych zębów usuwasz,wystarczyłoby usunąć 2. ale autorce nikt nie chce usunąć czterech zębów,tylko czwórki(dwie )

Gość mosienkka
do którego roku życia można ustawiać zęby aparatem ortodontycznym?

Gość Triksssi
Moja znajoma nosila aparat ale tylko taki na noc...i powiem wam szczerze wyprostowal jej ladnie ząbki

Nie chodzi o usuwanie czterech zębów,ale o jedną czwórkę :D Moze i dałoby się tego uniknąćale niiestety jedną już straciłam i za wszelką cenę chcę uniknąć sztucznego zęba,wolę już męczyć sie przez jakiś czas z pustymi lukami

Gość uuuuuuuuuuuuuuup

Gość heheh zalezy pewnie
ja nosiłam 3 lata i dupa jasia..mam bardziej wykrzywione niz mialam:////

Naprawdę??jak to możliwe??Powinnaś chyba złożyć reklamacje u ortodonty...